Over Crisiscommunicatie

Crisiscommunicatie

De fundamenten, de praktijk, de toekomst

Crisiscommunicatie is een bijzonder specialisme binnen het communicatievakgebied. Want een crisis is van oudsher hét moment dat je met goede communicatie het verschil kan maken. Het draait dan niet alleen om ‘alles goed doen’ (het ambacht), maar ook om ‘het goede doen’. En dat laatste vraagt erom dat je van tevoren zeer goed heb nagedacht over de waarden die een rol spelen bij jezelf en jouw vak uitoefening. Want alleen dan kom je op het moment dat een crisis zich aandient voorbij de sleetse kernboodschappen, twijfelachtige draaiboeken en reputatiemanagement-reflexen.

In dit college zal Hans Siepel, vanuit zijn eigenzinnige visie op het vakgebied, je uitdagen tot zelfonderzoek over je vak en jouw waarden. Maar ook stilstaan bij de fundamenten van crisiscommunicatie die hij – samen met Frank Regtvoort – heeft gelegd en hoe deze fundamenten gestalte hebben gekregen in de praktijk. Daarbij zal Hans Siepel stilstaan bij onder andere de communicatie tijdens recente gebeurtenissen in Utrecht en bij de aanslagen in Nieuw-Zeeland.

Aansluitend gaan we met elkaar in gesprek onder leiding van Piet Hein Coebergh (lector PR & social media, Hogeschool Leiden) en met Peter Smit (communicatiestrateeg, gespecialiseerd in risico- en crisiscommunicatie) en Anke van Vuuren (directeur Management en Bedrijf, Hogeschool Leiden). Welke wijze communicatielessen kunnen we met elkaar trekken? Verrassende en inspirerende inzichten gegarandeerd.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Niet-Leden € 130,00

Voor deze bijeenkomst is de Logeion-Waardebon geldig.

Kostenoverzicht
:
Leden:  65,00 
Young Logeion: € 32,50
Niet-leden: € 130,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 5 juni 2019.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.

Deel met anderen

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.