Over Gedragsbeïnvloeding: Leren van Cialdini – Reint Jan Renes

Gedragsbeïnvloeding: Leren van Cialdini – Reint Jan Renes

Nudging, framing, boosting… waar staan we anno 2019?

Cialdini. Als je gefascineerd bent door het onderwerp Gedragsbeïnvloeding dan kan je niet om deze sociaal-psycholoog en schrijver heen. In 1984 verscheen zijn klassieker ‘Invloed’. In dit revolutionaire boek presenteerde Cialdini 6 beïnvloedingsprincipes die hij uit de praktijk (o.a. autoverkopers, direct marketeers, fondsenwervers) had opgepikt en vervolgens via experimenteel onderzoek verder vormgaf en aanscherpte. Zijn boek werd uiteindelijk een van de grootste bestsellers uit de geschiedenis van popular science / managementboeken. En kan beschouwd worden als een startschot voor verschillende BiT teams en Nudge-units binnen organisaties.

Wat is anno 2019 de waarde van dit boek? En hoe zit het met dat 7e principe uit zijn laatste boek Pre-suasion? En hoe verhouden zijn principes zich met wat we nu allemaal weten over ons ‘slimme onbewuste’ (Dijksterhuis) en de verschillende systemen in ons hoofd (Kahneman)? Een goed moment om samen met Reint Jan Renes en gespreksleider Frithjof de Haan (Maatschap voor Communicatie) de tanden te zetten in het onderwerp Gedragsbeïnvloeding en de balans op te maken. Van elkaar te leren en ook de verbinding te leggen met populaire nieuwe fenomenen als nudging, framing en boosting. Na afloop zien we (waarschijnlijk) weer de bomen door het bos.

Dit CommunicatieCollege wordt mede mogelijk gemaakt door OnlyHuman, al 18 jaar de bemiddelaar voor communicatie- en marketingprofessionals. Meer weten? www.onlyhuman.nl
 


Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

De Logeion-waardebon is geldig voor deze bijeenkomst.

Kostenoverzicht
:
Leden:  65,00
Young Logeion: € 32,50
Niet-leden: € 130,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 29 april 2019.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.

Deel met anderen