Over Omgevingswet Provincie Gelderland: communicatiekansen en -consequenties

Omgevingswet Provincie Gelderland: communicatiekansen en -consequenties

In gesprek over de Omgevingswet bij de Provincie Gelderland

In 2021 wordt de nieuwe Omgevingswet van kracht. Met deze wet wil de overheid de regels voor ruimtelijke ontwikkeling vereenvoudigen en samenvoegen. De wetgeving wordt eenvoudiger, duidelijker en biedt meer ruimte voor lokaal maatwerk en participatie. Zodat het straks bijvoorbeeld makkelijker is om bouwprojecten en initiatieven te starten. De implementatie nu en de uitvoering ervan straks, brengt grote communicatieve opgaven en kansen met zich mee. De themagroep Omgevingswet van Logeion organiseert hierover woensdagmiddag 7 november een bijeenkomst met en bij de provincie Gelderland, waarin denken en doen centraal staat. We behandelen praktijkcasussen uit de provincie en gaan met elkaar in gesprek.

Tijdens de bijeenkomst gaan we, onder leiding van Harry Louwenaar (Themagroep Omgevingswet), in op de (communicatieve) impact van de Omgevingswet. We bespreken de tot op heden geïnventariseerde vragen over de Omgevingswet en proberen de essentie van de Omgevingswet te duiden. Maar vooral besteden we aandacht aan de praktijk. Henk Buis en Rudy Uwland (Provincie Gelderland) vertellen je over het proces van de totstandkoming van de Gelderse omgevingsvisie. Hoe is dit aangepakt? Hoe betrek je stakeholders en hoe krijg je de visie werkend? 

Vervolgens zoomen we in op de kansen en mogelijkheden voor communicatieprofessionals.Dat doen we in deelsessies met ieder een specifiek onderwerp:

  • De functie en het belang van participatie, door Eric Vink (Awareness)
  • De rol en positie van de communicatieadviseur, door Henk Buis
  • Besluitvorming in relatie tot de volksvertegenwoordiging (gemeenteraad en provinciale staten), door Len Middelbeek

Wil jij met vakgenoten in gesprek over de rol van communicatie in de voorbereiding en uitvoering van de Omgevingswet? Meld je dan snel aan voor deze bijeenkomst!


Deze bijeenkomst maakt deel uit van een reeks, georganiseerd door de themagroep Omgevingswet van Logeion. Eind september organiseeerde zij eenzelfde bijeenkomst bij de gemeente Utrecht Op 29 november 2018 volgt een derde bijeenkomst in Den Haag. Alle drie de bijeenkomsten zijn hetzelfde opgebouwd, alleen worden er verschillende praktijkcasussen besproken. De opbrengsten van alle activiteiten worden begin 2019 gebundeld in een whitepaper. 

 

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticketsoort Prijs
Niet-Leden € 85,00

Kostenoverzicht:
Leden:  42,50
Young Logeion: € 21,25
Niet-leden: € 85,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 30 oktober 2018.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.

Deel met anderen