Over Omgevingswet Gemeente Utrecht: communicatiekansen en -consequenties

Omgevingswet Gemeente Utrecht: communicatiekansen en -consequenties

Op niveau (21e verdieping Stadskantoor Utrecht) in gesprek over de Omgevingswet

In 2021 wordt de nieuwe Omgevingswet van kracht. Met deze wet wil de overheid de regels voor ruimtelijke ontwikkeling vereenvoudigen en samenvoegen. De wetgeving wordt eenvoudiger, duidelijker en biedt meer ruimte voor lokaal maatwerk en participatie. Zodat het straks bijvoorbeeld makkelijker is om bouwprojecten en initiatieven te starten. De implementatie nu en de uitvoering ervan straks, brengt grote communicatieve opgaven en kansen met zich mee. De themagroep Omgevingswet van Logeion organiseert hierover donderdagmiddag 27 september een bijeenkomst met en bij gemeente Utrecht, waarin denken en doen centraal staat. We krijgen een kijkje in de ‘Utrechtse Omgevingswet-keuken’ en gaan praktisch aan de slag met een aantal ‘Hoe dan-vragen’. 

Tijdens de bijeenkomst gaan we, onder leiding van Harry Louwenaar (Themagroep Omgevingswet), in op de (communicatieve) impact van de Omgevingswet. We bespreken de tot op heden geïnventariseerde vragen over de Omgevingswet en proberen de essentie van de Omgevingswet te duiden. Maar vooral besteden we aandacht aan de praktijk. Martine van Rijn (programmamanager Invoering Omgevingswet, gemeente Utrecht, en Monique den Bakker (communicatieadviseur, gemeente Utrecht) vertellen over de Utrechtse aanpak. Hoe bereiden zij zich voor en waar lopen zij tegenaan?

Vervolgens zoomen we in op de kansen en mogelijkheden voor communicatieprofessionals. Dat doen we in deelsessies met ieder een specifiek onderwerp: participatie, de rol en positie van de communicatieadviseur en een casus van een externe partij. Wil jij met vakgenoten in gesprek over de rol van communicatie in de voorbereiding en uitvoering van de Omgevingswet? En wil je weten hoe de gemeente Utrecht de implementatie aanpakt? Meld je dan snel aan voor deze bijeenkomst!

Deze bijeenkomst maakt deel uit van een reeks, georganiseerd door de themagroep Omgevingswet van Logeion. In november organiseren zij een bijeenkomst bij de provincie Gelderland en later nog een derde bijeenkomst in Zuid-Holland. De opbrengsten van alle activiteiten worden begin 2019 gebundeld in een whitepaper. 

 

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Kostenoverzicht:
Leden:  42,50
Young Logeion: € 21,25
Niet-leden: € 85,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 19 september 2018.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.

Deel met anderen