Over Lastige gesprekken

Lastige gesprekken

Een praktisch vervolg op de Vakimpuls 'Confronteren kun je leren'

Iedereen staat weleens voor een gesprek waarvan je weet: dat wordt lastig! Bijvoorbeeld omdat je slecht nieuws brengt, kritisch feedback moet geven of er een spannende confrontatie wacht met een onzekere afloop. Hoe comfortabel zou het zijn als je ook die gesprekken met vertrouwen tegemoet kunt zien?

In de workshop Lastige gesprekken neemt mediator en communicatieadviseur Marco Doeser je mee naar de praktijk van de schurende confrontaties en oplopende emoties. Je leert hoe je zacht kunt blijven op de relatie, zonder concessies te doen aan de gewenste verandering. En je oefent praktische vaardigheden waarmee je moeilijke onderwerpen kunt aansnijden zonder schade, gezichtsverlies of gedoe. Zelfs als de ander zich minder aantrekt van jouw behoefte aan goed overleg.

Dit zijn de ingrediënten van de workshop Lastige gesprekken:

  • Kleinschalige opzet (+/- 20 deelnemers).
  • Accent op praktische oefenvormen.
  • Gesprekstechniek; zoals aandacht voor het formuleren van slimme vragen, beter luisteren en structuur aanbrengen en slim gebruik maken van ruimte en tijd.
  • Gespreksdynamiek; zoals aandacht voor omgaan met diverse confrontatiestijlen en tegengestelde belangen, hiërarchische verschillen, emotionele reacties, oplopende spanning, weerstand of een dreigend conflicten en de kracht van het excuus.
  • Oefenvormen op basis van beproefde methodieken die in de mediationpraktijk worden toegepast.

Na deze workshop beschik je over meer inzicht in de complexiteit van lastige confrontaties en de vaardigheden om (bijna) elke gesprekspartner te verleiden tot een goed gesprek.

Komt 26 september niet goed uit? Op 20 december wordt deze workshop nogmaals aangeboden! 

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Kostenoverzicht:
Leden:  75,00
Young Logeion: € 37,50
Niet-leden: € 150,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 18 september 2018.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.

Deel met anderen