Over Meet the future: pr.co en de digitale newsroom

Meet the future: pr.co en de digitale newsroom

Hoe nieuwe technologieën helpen om informatie te stroomlijnen

Deze bijeenkomst is inclusief rondleiding door TechQuarter (TQ), de Google hub voor start-ups en entrepreneurs, en twee topcases van Stad Gent en WeTransfer!

Bestuur moet transparanter. Bedrijven, overheden, gemeenten - iedere organisatie zal steeds meer moeten nadenken over hoe het communiceert met zijn publiek. Internet en nieuwe technologie maken de enorme informatie steeds beter beschikbaar, gepersonaliseerd en relevant. Deze democratisering van informatie vraagt van organisaties om de communicatie steeds onder de loep te houden. Dat is ook wat stakeholders in toenemende mate verwachten. Een 24/7 geactualiseerde newsroom kan voor organisaties van grote waarde zijn als platform en bijdragen aan het stroomlijnen van informatie.

Vanuit TechQuarter werkt pr.co aan newsrooms die communicatie stroomlijnen en een plek geven. De start-up timmert hard aan de weg door de inzet van nieuwe technologie, waarmee organisaties verhalen kunnen publiceren via newsroom-software. Stefan Fountain, CEO van pr.co, vertelt tijdens deze Enter-the-firm hoe dit stroomlijnen in de praktijk werkt en welke keuzes worden gemaakt als het gaat om de inzet van technologie. Daarnaast geven twee klanten van pr.co hier hun visie op: Mieke De Buysere, teamverantwoordelijke externe communicatie van Stad Gent en Søren Lund Nielsen, PR & Communications Coordinator bij WeTransfer.

Als afsluiter een vergezicht: pr.co zit in de kweekvijver van start-ups die op het punt staan exponentieel te groeien. De toepassing van nieuwe technologie ligt hieraan ten grondslag. Hoe zullen artificial intelligence (AI), blockchain en al die andere nieuwe technologieën nu precies ons werk als communicatieprofessional veranderen? Want dat gaat het! Om hier inzicht in te krijgen, krijg je als uitsmijter enkele concrete voorbeelden ter inspiratie.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticketsoort Prijs
Niet-Leden € 79,00

Kostenoverzicht:
Leden:  39,50
Young Logeion: € 19,75
Niet-leden: € 79,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 12 september 2018.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.

Deel met anderen

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.