Over What the hack!

What the hack!

Is cybercrisiscommunicatie een nieuw specialisme?

Een cyberaanval tegen Oekraïne legt een deel van de Rotterdamse haven plat, datalekken bij Facebook, DigiD dat het niet doet of fakenews om verkiezingen te beïnvloeden. Wat als jouw organisatie wordt gehackt en persoonlijke gegevens van personeel of klanten op straat komen te liggen? Welke rol pak jij als communicatieadviseur?

We zien digitale dreigingen van cybercriminaliteit en spionage toenemen én steeds complexer worden. Daarom zijn overheid en bedrijven volop bezig met cybersecurity. De regering ziet cybersecurity als prioriteit en komt daarom in april 2018 met een nieuwe cyberstrategie.

Peter Smit
, voorzitter van de Logeion-vakgroep Crisiscommunicatie & Issuemanagement, opent de workshop 'What the hack!'. Vervolgens brengt Barend Sluijter van het Nationaal Cyber Security Centrum (onderdeel Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarnaast vertelt hij je over 'helpende hackers' die overheid en bedrijven bijstaan om sabotage en spionage tegen te gaan. Ook zal Peter Smit Chris van 't Hof interviewen over de resultaten van meer dan twintig jaar onderzoek naar cybercrime en cybersecurity en wat hij vindt van de huidige praktijk van de crisiscommunicatie na een cyberincident.

Je gaat tijdens deze workshop zelf aan de slag met een casus over cybercrisiscommunicatie, waarin je een aantal dilemma's voorgeschoteld krijgt. Samen met een moderator ondervind je de dilemma’s die je als communicatieprofessional kan tegenkomen. Vijf specialisten bespreken daarna de keuzes die je gemaakt hebt.

Wil jij voorbereid zijn op de wereld van morgen? Kom dan naar deze workshop, georganiseerd door de vakgroep Crisiscommunicatie & Issuemanagement, en kom erachter hoe je communicatie inzet in cybercrisissituaties. De bijeenkomst vindt plaats bij Staedion in Den Haag en is inclusief diner. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus wees er snel bij!

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Kostenoverzicht:
Leden:   65,00
Young Logeion: € 37,50
Niet-leden: € 130,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 15 mei 2018.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.

Deel met anderen