Over Afscheidscollege van Prof. dr. Noelle Aarts

Afscheidscollege van Prof. dr. Noelle Aarts

'Wie vindt, heeft slecht gezocht' - het voortdurende proces van verbinden

Tot september 2017 bekleedde prof.dr. Noelle Aarts de Logeion-leerstoel Strategische Communicatie. Aarts bekleedde de leerstoel bijna 10 jaar. Een periode waarin zij bruggen sloeg tussen wetenschap, onderzoek en praktijk. Een periode waarin ook het Centrum voor Strategische Communicatie van de grond kwam, een virtuele plek waar wetenschap en communicatie elkaar ontmoeten. Vanzelfsprekend markeren we het einde van deze periode op een inhoudelijk passende manier. Een afscheidscollege over het belang van zoeken naar verbindingen. Met aansluitend drie compacte speedcolleges van wetenschappers/onderzoekers uit het communicatievak, gevolgd door, hoe kan het anders, een goed gesprek.


Een van de belangrijkste functies van communicatie is het verbinden van groepen mensen of organisaties die niet vanzelfsprekend met elkaar in contact staan, maar waarvan we wel afhankelijk zijn. Denk aan overheden en burgers, klanten en bedrijven en artsen en patienten. En niet op de laatste plaats: wetenschap en praktijk. Dit is een complexe relatie in een complexe context. De issues zijn niet helder en de antwoorden al helemaal niet. Bovendien verandert alles voortdurend. Gemakkelijke antwoorden wijzen op een onterechte simplificering van de kwestie: wie vindt, heeft slecht gezocht.

In de afgelopen tien jaar heeft Noelle Aarts zich intensief bezig gehouden met het verbinden van de communicatiewetenschap en de beroepspraktijk. Welke inzichten heeft dit nu opgeleverd? Wat zijn de valkuilen die zij is tegengekomen? Wat zijn de mogelijkheden voor het leggen van verbindingen in een tijd waarin wetenschap onder vuur ligt en de druk op wetenschappers tegelijkertijd nog nooit zo hoog is geweest? Een bijzonder college over de kern van het communicatievak: verbinden van mensen en kennis.

Aanluitend drie speedcolleges van ieder tien minuten, verzorgd door dr. Mark van Vuuren (Universiteit Twente), dr. Mignon van Halderen (Fontys Hogescholen) en prof. dr. Rens Vliegenthart (Universiteit van Amsterdam).Onder leiding van Celia Noordegraaf, bestuurslid van Logeion en hoofd Corporate Communicatie bij Roche Nederland gaan we met elkaar in gesprek. Afsluitend heffen we samen met Noelle het glas tijdens de borrel in CREA, naast de Universiteit van Amsterdam.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticketsoort Prijs
Niet-Leden € 85,00

Kostenoverzicht:
Leden: € 42,50
Young Logeion: € 21,25
Niet-leden: € 85,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 21 maart 2018.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.

Deel met anderen