Over Circulaire economie & communicatie

Circulaire economie & communicatie

Wat betekent dit voor het communicatiebeleid van jouw organisatie?

Circulaire economie: dat is ondernemen of organiseren met een kringloop van grondstoffen, zonder afval. Met zo min mogelijk energie en waarmee je behalve het klimaat ook de financiële resultaten van je organisatie duurzaam verbetert. Met een slimme strategie, onderscheidend profiel, nieuwe verdienmodellen, met meer omzet en winst. Ook jouw team, bedrijf en organisatie (non-profit, overheid) zal nu of straks starten met circulaire economie - een veranderingsproces van vele jaren. Maar wat is circulaire economie, wat betekent dit voor het communicatie- en marketingbeleid van jouw organisatie en wat vraagt het van jou als ‘marcom’-professional anno 2018?

Tijdens deze interactieve middag krijg je antwoorden op de bovenstaande vragen. Bas Douma (Bascommunicatie) treedt op als moderator en geeft je een inleiding over het onderwerp. Vervolgens betreden vier top sprekers het podium om te praten over circulaire economie in de organisaties waar zij werkzaam zijn. Gitta Wouters (ABN AMRO) trapt af en vertelt vanuit haar rol als marketing- en communicatiemanager van de afdeling Duurzaam Bankieren hoe ABN AMRO circulaire economie stimuleert. Bij Gispen kiezen ze voor een duurzaam design, ze kiezen voor circulair ontwerpen, produceren en ondernemen. Marketing manager Tessa Bouwman (Gispen) vertelt over de verschillende uitdagingen die dit biedt op marketinggebied.

Daarna zoomen we in op ‘Cirkelstad’ met Rutger Buch (zzp’er). Hij is een van de initiatiefnemers van het platform, dat bedoeld is voor publieke en private partijen die in de regio werk maken van steden zonder afval en uitval. Hij legt uit hoe dit in zijn werk gaat en hoe hij deze samenwerking bevordert. De laatste spreker van de dag is Vanessa Oudshoorn Spaarngaren (HNK/NSI). HNK organiseerde eerder met Bas Douma en ABN AMRO inspiratiesessies onder de noemer ‘StartCirculair’ over hoe je dit kan toepassen in je organisatie. Hoe kijkt zij tegen circulaire economie aan? Hoe zet HNK dit in?

Veel inspiratie, ervaringen van koplopers en de mogelijkheid om met elkaar in debat te gaan: dat is waar de Vakimpuls Circulaire economie om gaat! Wil jij vooroplopen en kunnen starten met circulaire economie in jouw organisatie? Dan zien wij jou graag op 6 maart bij HNK in Amsterdam.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Niet-Leden € 85,00

Kostenoverzicht:
Leden: € 42,50
Logeion Young Professionals: € 21,50
Niet-leden: € 85,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 26 februari 2018.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.

Deel met anderen

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.