Over Verandermanagement & communicatie - Hans Vermaak

Verandermanagement & communicatie - Hans Vermaak

Hoe neem je de omgeving mee en schep je condities voor vernieuwing?

Inclusief het laatste boek van Hans Vermaak ‘Iedereen verandert – nu wij nog’.

Iedere verandering begint bij het vraagstuk. Te vaak wordt er een verandering door een bestuur of directie op de agenda gezet, de route al ingekleurd en dient er alleen nog maar ‘over gecommuniceerd’ te worden. Vreemd! Veranderen is iets wat je met elkaar doet en vraagstukken worden meestal onderweg aangescherpt. De sleutel tot succes ligt in de continue communicatie met en vooral tussen betrokkenen en het goed doorgronden van het vraagstuk.

Feitelijk zijn de meeste veranderingen informeel, lokaal ingezet, op menselijke maat en morsig. Maar juist die veranderingen gaan over hoofdzaken en die kan je het beste kleinschalig en met finesse hanteren. Hoog tijd om ons de volgende vragen te stellen: wat blijken in de praktijk de belangrijkste lessen om decentraal succesvol te vernieuwen? En welke rol speel je als communicatieprofessional als je deze inzichten als vertrekpunt neemt bij je handelen? Hoe word je bij het eerste moment betrokken bij veranderingen en vraagstukken?

Hans Vermaak - adviseur, docent, onderzoeker en auteur van verschillende bestsellers over verandermanagement - staat samen met ons stil bij de volgende vragen:

  • Op welke drie speelvelden is een veranderaar tegelijk actief?
  • Hoe pak je een vraagstuk effectief aan met direct betrokkenen? Hoe stimuleer je decentraal goed werk rond issues die tellen?
  • Hoe neem je de omgeving mee en schep je condities voor vernieuwing? Hoe zorg je dat veranderingen aanstekelijk werken en organisaties krachtiger worden?
  • Hoe groei je zelf tot een krachtige veranderaar? Hoe geef je je eigen ontwikkeling vorm zodat je meer bereikt?

Aansluitend gaan we onder leiding van Monica Wigman (Partner en communicatieadviseur bij Wit Communicatie) met Hans Vermaak en elkaar stevig in gesprek. Een prachtige gelegenheid om je kennis van veranderprocessen en je eigen professionele rol daarbij een flinke ‘boost’ te geven!

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticketsoort Prijs
Niet-Leden € 165,00
Relatie Achmea € 95,00

Kostenoverzicht:
Leden: 95,00
Young Logeion: € 47,50
Niet-leden: € 165,00
Relatie Achmea: € 95,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 4 april 2018.

Logeion-waardebonnen zijn niet geldig voor masterclasses.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.

Deel met anderen

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.