Over Creativiteit & Innovatie – Cyriel Kortleven

Creativiteit & Innovatie – Cyriel Kortleven

Ladders & Bananen - survivalkit voor communicatieprofessionals bij verandervraagstukken

Een ladder over een bananenschil plaatsen om te vermijden dat iemand erover valt is wellicht niet de meest efficiënte oplossing. Toch vind je in bijna elke organisatie diverse laddertjes (regels, gewoontes, assumpties, …) terug die ooit hun waarde gehad hebben maar nu verandering in de weg staan. Zeker bij de grotere, complexe vraagstukken is het vaak onduidelijk hoe we zaken moeten aanpakken en beklimmen we vaak toch die laddertjes. We verwijderen ze niet omdat verandering bedreigend is of de tegenkrachten groot zijn.

In deze masterclass daagt Cyriel Kortleven, internationaal topspreker en auteur van verschillende boeken over creativiteit en innovatie, je op een bijzondere manier uit om gebaande paden ter discussie te stellen. Cyriel is ervan overtuigd dat als je binnen je organisatie of afdeling complexe vragen wilt aanpakken je de tijd moet nemen om met elkaar in gesprek te gaan, verschillende perspectieven aan bod laten komen en scenario’s verkennen. En betrokkenen verleiden om out-of-the-box te denken.

Als communicatieprofessional bevinden we ons in een positie om gesprekken over vernieuwing aan te jagen. En om anderen te verleiden anders te kijken en te denken naar taaie vraagstukken. In deze masterclass ontdek en ervaar je zelf hoe je problemen kunt ombuigen naar nieuwe kansen. Hoe je je vastgeroeste patronen kan doorbreken. Je leert in zeer korte tijd hoe je diverse tools kunt inzetten om een groot aantal alternatieven te bedenken en hoe je in actie kan komen door kleine experimenten in gang te zetten. Laat je inspireren door voorbeelden en verhalen uit diverse werelden om zo de kracht van ‘Yes And Act’ te ervaren.

YES - Droom groots. Uitstel van oordeel. 

AND - Verander je perspectief. Verbeeldingskracht.

ACT - Kom in actie. Experimenteer.

Onder leiding van Monica Wigman (Wit Communicatie) gaan we met Twan Timmermans (directeur communicatie gemeente Apeldoorn), Kees Boef (directeur corporate communicatie bij Achmea) en elkaar in gesprek over praktijkvoorbeelden en de vraag of en hoe we veranderende mindsets kunnen stimuleren rond complexe organisatie- en communicatievraagstukken.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Niet-Leden € 165,00

Kostenoverzicht:
Leden: 95,00
Logeion Young Professionals: € 47,50
Niet-leden: € 165,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 4 oktober 2017.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.

Deel met anderen