Over Galjaarddag 2017

Galjaarddag 2017

Een inspiratiebron voor publieke communicatie

Een exemplaar van het Galjaardboek 'Communicatieverhaal Halen' van Arjen van Leeuwen en Miranda Mulder is bij de prijs inbegrepen. 

Welk project, actie of campagne in de communicatie verdient de Galjaardprijs 2017? Op 11 mei vindt de 14e editie van de Galjaarddag plaats in het provinciehuis Overijssel in Zwolle. Tijdens de deze dag biedt Logeion  (de mensen achter) de inzendingen een podium. De jaarlijkse Galjaardprijs wordt uitgereikt aan de meest inspirerende, innovatieve en effectieve communicatie in het publieke domein.


Na een welkom door dagvoorzitter Frithjof de Haan (bestuurder PubliQuest, Maatschap voor Communicatie), is het woord aan de finalisten. Elf regiojury’s en de Galjaardcommissie hebben uit een vijftigtal inzendingen voordrachten gedaan. Hieruit heeft de vakjury vijf finalisten geselecteerd die kans maken op de Galjaardprijs 2017. Laat je inspireren door deze parels van publieke communicatie!

Galjaardlezing 2017: Revolutie in democratie?
Honderden burgemeesters, wethouders, raadsleden, actieve burgers, wetenschappers en ondernemers werken aan een nationale én lokale veranderagenda: Code Oranje. Een beweging die langzaamaan Nederland lijkt te veroveren. Waarom deze hint naar noodweer? Wat is hier aan de hand? Wie zijn dit? Welke betekenis krijgt dit in de lokale democratie? En vooral ook: wat betekent dit voor het communicatievak? Burgemeester van Zeist, Koos Janssen, geeft op de Galjaarddag een vlammend betoog over deze beweging. 

Koos Janssen werkt als voorzitter van de VNG-werkgroep Democratie en Bestuur aan Code Oranje. Hij kijkt als éminence grise terug op zijn 40-jarige loopbaan in het openbaar bestuur en komt met oplossingen voor het ontstane wantrouwen in de politiek.

Code Oranje: “Burgers hebben de behoefte én de vaardigheden om hun leefomgeving te beïnvloeden. Wij willen een burgerakkoord dat is gebaseerd op ideeën in de samenleving, dwars door politieke kleuren en bevolkingslagen heen. Ruimte geven alle vormen van nieuwe democratie. Daar waar dit gebeurt, ontstaan vertrouwen en nieuwe inspiratie. Zodat “politiek en samenleving weer verbindt en het gif uit het maatschappelijk debat trekt". In 2018 stelt een aantal gemeenten zich kandidaat om nieuwe democratische vormen te verkennen. Wie doen er mee? En: hoeveel ruimte geeft het volgende kabinet voor experimenten?

Genomineerden
De regiojury's en de landelijke Galjaardcommissie hebben uit alle inzendingen 30 projecten genomineerd. Deze genomineerde projecten vind je hier. De Galjaardjury, bestaande uit juryvoorzitter Guido Rijnja (Ministerie Algemene Zaken), Vera de Witte (VNG), Reint Jan Renes (HU) en Heidie van den Brink (Boerdam, winnaar 2016) beoordeelt de inzendingen voor de Galjaardprijs 2017 op de criteria: inspirerend, innovatief en impact. Om deze parels op te sporen, zijn in alle provincies regiojury's actief geweest. Kijk voor meer informatie op www.galjaarddag.nl.

Over de Galjaarddag
Ter ere van overheidscommunicatieman Chiel Galjaard is sinds 1998 de Galjaarddag in het leven geroepen. Een dag waarop we elkaar inspireren en uitdagen. Sinds 2002 wordt tijdens de Galjaarddag de Galjaardprijs uitgereikt.


Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticketsoort Prijs
Niet-Leden € 130,00

Kostenoverzicht:
Leden: 65,00
Logeion Young Professionals: 32,50
Niet-leden: € 130,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 3 mei 2017.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.

Deel met anderen