Over Lerend organiseren en managen – Prof. dr. André Wierdsma

Lerend organiseren en managen – Prof. dr. André Wierdsma

Anders denken, anders kijken, anders doen... anders communiceren?

Binnen de communicatiediscipline worden er steeds meer vraagtekens geplaatst bij het beheersingsdenken. Er gaan stemmen op om het communicatieplan in de prullenbak te werpen. Het gaat meer-en-meer om flexibel omgaan met plannen. Ruimte bieden aan de communicatie van anderen, minder regisseren, meer faciliteren. Communicatie is niet van de afdeling communicatie, het is van iedereen. Dit constaterend is het nog maar een kleine stap naar een aanpalend vakgebied: de Organisatiekunde.

In de Organisatiekunde wordt de maakbaarheid van organisaties en de beheersbaarheid van (verander)processen ook kritisch bezien. In deze bijzondere masterclass reflecteert prof. dr. André Wierdsma, emeritus hoogleraar Organiseren en co-creëren Nyenrode Business University, op de mythe van beheersing en staat hij stil bij de volgende vragen. Waarom volharden organisaties in blauwdruk veranderingen terwijl ze zo weinig succesvol zijn? Waarom neemt ‘spreadsheet-management’ toe, terwijl het mensen wegtrekt van de bedoeling van de organisatie? Hoe bouw je een (communicatieve)organisatie, met vakmanschap als uitgangspunt, die lerend en vitaal is? Wat vraagt het om als collectief lerend te zijn? Als communiceren vooral een proces is van verstoren, hoe kunnen we dan vruchtbaar samenwerken en vitale organisaties creëren? Hoe bevorder je een samenwerkingspraktijk van vrij-moedig spreken en Tijdelijk Werkbare Overeenstemmingen (TWO)? Wat vraagt dit van managers en medewerkers?

Onder leiding van Harry Louwenaar, zelfstandig adviseur en gespreksleider, gaan we vervolgens met André Wierdsma en met elkaar in gesprek over de kansen voor communicatieprofessionals om onze organisaties te helpen met het leren (en afleren). Hoe faciliteer je dat vanuit communicatie? Hoe ga je om met weerstanden en hardnekkige beelden? Gezamenlijk verkennen we onze rol als facilitator- of misschien wel aanjager? - van alternatieve manieren van kijken, denken en doen. Een uitgelezen mogelijkheid om kennis te nemen van inzichten uit het aanpalende vakgebied Organisatiekunde en te leren van André Wierdsma en van elkaar.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Niet-Leden € 165,00

Kostenoverzicht:
Leden:   95,-
Logeion Young Professionals: 47,50
Niet-leden: € 165,-

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 30 november 2016.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.

Deel met anderen

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.