Over Galjaarddag 2016

Galjaarddag 2016

Prachtig, die parels van publieke communicatie

Welk project, actie of campagne in de communicatie verdient de Galjaardprijs 2016? Op 21 april vindt de 13e editie van de Galjaarddag plaats in het provinciehuis Zuid-Holland in Den Haag. Tijdens de deze dag biedt Logeion  (de mensen achter) de inzendingen een podium. De jaarlijkse Galjaardprijs wordt uitgereikt aan de meest inspirerende, innovatieve en effectieve communicatie in het publieke domein.

De middag wordt ingeluid door dagvoorzitter en gastheer Jeroen Koedam (hoofd communicatie Provincie Zuid-Holland). Na een welkom door Gedeputeerde Floor Vermeulen, is het woord aan de finalisten. Twaalf regiojury’s en de Galjaardcommissie hebben uit een vijftigtal inzendingen voordrachten gedaan. Hieruit selecteert de vakjury binnenkort de finalisten voor de Galjaardprijs 2016. Laat je inspireren door deze parels van publieke communicatie!

Na een traditie van Galjaardlezingen is het dit jaar tijd voor een vernieuwende aanpak. In een interview met Jacqueline van de Sande (algemeen directeur Beaumont Communicatie) deelt prof. dr. Denise de Ridder (hoogleraar Universiteit Utrecht) de laatste kennis over nudging, zelfregulatie en andere inzichten voor succesvolle gedragsbeïnvloeding.

De Ridder is hoofd van het Self Regulation Lab, waar zij onderzoek doet naar hoe mensen hun gedrag kunnen aanpassen: hoe zorgen we ervoor dat mensen kiezen voor de lange termijnbeloning. Bijvoorbeeld een gezond, fit lijf! In het Lab ontwikkelt zij strategieën om bijvoorbeeld een gezonde keuze leuk of vanzelfsprekend te maken. En dan ook nog zónder betutteling. Gekoppeld aan de Logeion-trends menselijke maat, netwerksamenleving, be real en real-time, deelt De Ridder haar zeer bruikbare kennis uit de psychologie voor communicatieprofessionals.

Inzendingen
Bekijk hier alle inzendingen. De Galjaardjury, bestaande uit juryvoorzitter Guido Rijnja, Vera de Witte (VNG), Reint Jan Renes (HU) en Louwra Weisfelt (GGZ Friesland, winnaar 2015) beoordeelt de inzendingen voor de Galjaardprijs 2016 op de criteria: inspirerend, innovatief en impact. Om deze parels op te sporen, zijn in alle provincies regiojury's actief geweest. Kijk voor meer informatie op www.galjaarddag.nl.

Over de Galjaarddag
Ter ere van overheidscommunicatieman Chiel Galjaard is sinds 1998 de Galjaarddag in het leven geroepen. Een dag waarop we elkaar inspireren en uitdagen. Sinds 2002 wordt tijdens de Galjaarddag de Galjaardprijs uitgereikt.

Optionele literatuur
Op 21 april wordt het Galjaardboek 2015 gepresenteerd, tijdens de Galjaarddag! Een boek vol mooie verhalen uit de inzendingen voor de Galjaardprijs 2015, waaronder de verhalen van de winnaar GGZ Fryslân: Niemand is zijn Stoornis, Wilco Berenschot/Twittercop uit Rotterdam en de Veiligheidsregio Twente waarbij de inwoners meedachten over hoe te handelen tijdens de eerste 15 minuten van een groot incident op het spoor. Prachtige cases uit de praktijk om te inspireren en van te leren!

Ook staan er in het boek bijdrages van de Smaakmakers van het Vak: Noelle Aarts, Betteke va Ruler, Guido Rijnja, Reint-Jan Renes én nog veel meer! Tal van invalshoeken waar de communicatieprofessional van nu zijn voordeel mee kan doen: Communicatie is een vak met een missie!

Het Galjaardboek is een initiatief van Miranda M. Mulder en Arjen P. van Leeuwen, oud-winnaars van de Galjaardprijs. Met dit initiatief geven ze invulling aan het belang van het delen van mooie verhalen. Elk verhaal verdient een podium!

Speciaal voor de bezoekers van de Galjaarddag is het Galjaardboek 2015 tijdens de lancering te koop voor de speciale prijs van € 17,50! Pinnen is helaas niet mogelijk.

Vanaf 22 april is het boek via www.hetboekenschap.nl en Bol.com  te koop voor € 21,95.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticketsoort Prijs
Niet-Leden € 130,00

Kostenoverzicht:
Leden: 65,00
Logeion Young Professionals: 32,50
Niet-leden: € 130,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 13 april 2016.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.

Deel met anderen

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.