Logo Zoeken
Webinar

Issuelezing met David van Reybrouck

dinsdag 1 februari 2022 van 16:00 uur tot 17:30 uur
New David 705x220.jpg

In samenwerking met Issuemakers organiseert Logeion de Issuelezing 2022. Issuemakers hebben schrijver David van Reybrouck bereid gevonden om zijn gedachten rondom het nieuwe kolonialisme met ons te delen. Verder wordt de Issue Award uitgereikt, een jaarlijkse prijs voor een persoon of organisatie die het best geslaagd is een issue op de kaart te zetten. Wie wordt de opvolger van Damprotest Black Lives Matter NL?

In samenwerking met Issuemakers organiseert Logeion de Issuelezing 2022. Issuemakers hebben David van Reybrouck bereid gevonden om zijn gedachten rondom het nieuwe kolonialisme met ons te delen. Eerder schreef hij de boeken ‘Tegen Verkiezingen’, ‘Congo’ en ‘Revolusi’. Na deze boeken over kolonialisme uit het verleden richt hij zich nu op het kolonialisme van de toekomst. 

De Issuelezing wordt ingeleid door Sybrig van Keep, managing partner en medeoprichter van Issuemakers. Tijdens deze lezing wordt ook de jaarlijkse Issue Award, een prijs voor een persoon of organisatie die het best geslaagd is een issue op de kaart te zetten, uitgereikt.  Wie is de opvolger van Damprotest Black Lives Matter NL (2021), Agractie Nederland (boerenprotest, 2020) en Tim Hofman (kinderpardon, 2019) als winnaar van de Issue Award?

Fotograaf David van Reybrouck: Frank Ruiter

Over de sprekers

David Van Reybrouck�A.Cool-520x520_0.jpg

David van Reybrouck

Schrijver David Van Reybrouck (Brugge, 1971) is één van de toonaangevende auteurs van zijn generatie. Hij studeerde archeologie en filosofie aan de universiteiten van Leuven en Cambridge en promoveerde in Leiden. Hij debuteerde in 2001 met De Plaag, waarvoor hij de debuutprijs (2002) kreeg. David Van Reybrouck schrijft gedichten en is de oprichter van het Brussels Dichterscollectief. Sinds 2011 is hij voorzitter van de auteursvereniging PEN Vlaanderen.

Prijzen

Niet-Leden
€ 22,50

Kostenoverzicht:
Leden: € 0,00
Young Logeion: € 0,00
Relaties van Issuemakers: € 0,00

Niet-leden: € 20,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 24 januari 2022. 

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.