Over Klimaatcommunicatie - CSC Webinar

Klimaatcommunicatie - CSC Webinar

Dit webinar maakt deel uit van een nieuwe reeks webinars van het Centrum Strategische Communicatie, de zogenaamde CSC Webinars.

De klimaatverandering, of ook wel de klimaatcrisis, is een thema dat ook communicatieprofessionals niet onberoerd laat. Overheden, bedrijven, organisaties; iedereen is ervan doordrongen dat er iets moet gebeuren. Toch gebeurt er te weinig. Wat kan communicatie bijdragen aan de oplossing van dit maatschappelijke issue? Hoe wordt hier vanuit de wetenschap naar gekeken? In het CSC-webinar komen verschillende wetenschappers aan het woord.

Dr. Wim Elving is Lector Communication, Behaviour & the Sustainable Society aan de Hanzehogeschool in Groningen. Hij leidt het thema met een gesproken column.

Dr. Marijn Meijers is verbonden aan de Programmagroep Persuasive Communication op de Universiteit van Amsterdam. Zij onderzoekt met behulp van een virtuele supermarkt wat mensen kan helpen om milieuvriendelijker keuzes te maken als ze boodschappen doen. 

Prof. dr. Sander van der Linden is hoogleraar Sociale Psychologie in de Maatschappij en directeur van het Cambridge Social Decision-Making Lab bij de afdeling Psychologie van de Universiteit van Cambridge. Kan gedragswetenschap de klimaatcrisis oplossen, zo vraagt hij zich in een recent artikel af.

Aanmelden

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil me aanmelden

Prijzen

Ticketsoort Prijs
Niet-Leden € 10,00

Kostenoverzicht:
Leden: € 0,00
Young Logeion: € 0,00
Niet-leden: € 10,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 7 februari 2022. 

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.

Deel met anderen