Over Young Logeion: Enter-the-firm Naturalis Biodiversity Center

Young Logeion: Enter-the-firm Naturalis Biodiversity Center

Young Logeion krijgt een kijkje achter de schermen bij Naturalis Biodiversity Center in Leiden. Naturalis is hét museum en onderzoekscentrum op het gebied van biodiversiteit. Het museum heeft een indrukwekkende collectie en als onderzoeksinstituut draagt Naturalis oplossingen aan voor grote, mondiale vraagstukken. Bijvoorbeeld rondom klimaat, leefomgeving, voedselvoorziening en geneesmiddelen. We zijn benieuwd, welke rol speelt communicatie daarbij?

Naturalis heeft in korte tijd veel hoogtepunten gekend. Een grote (fundraisings-)campagne rondom de komst van T.rex Trix, de viering van het 200-jarig bestaan en de opening van het nieuwe museum door de koning. Daarnaast won het museum diverse prijzen, waaronder de titel Europees Museum van het jaar 2021. Er is hard gewerkt aan de naamsbekendheid van Naturalis als museum én onderzoeksinstituut. Tijdens ons bezoek aan Naturalis vertelt Corine van Impelen (hoofd afdeling communicatie) over de communicatiestrategie die hieraan heeft bijgedragen. Ook komt de positionering van Naturalis in onze maatschappij ter sprake.

In het tweede deel van het bezoek gaan we aan de slag met een casus. Naturalis is er niet alleen om het onomkeerbare verlies aan biodiversiteit te documenteren, maar ook om dit probleem aan te pakken. Naturalis heeft daarom als doel om actief aandacht te vragen voor de biodiversiteitscrisis. In deze casus gaan we aan de slag met de rol van Naturalis in de samenleving – maar ook over die van jou!

Voorafgaand aan het programma heb je de mogelijkheid om het vernieuwde museum te bezoeken. Er kan maar een beperkt aantal mensen deelnemen, meld je dus alleen aan wanneer je er écht bij kunt zijn.

Aanmelden

Geen publieke tickets beschikbaar. Mogelijk zijn er nog tickets beschikbaar als u bent ingelogd.

Ja, ik wil inloggen

Prijzen

Deze bijeenkomst is alleen toegankelijk voor Young Logeion-leden. Er is plek voor maximaal 15 deelnemers.

Kosten: Logeion Young Professionals: € 15,00 excl. btw. Kosteloos annuleren is mogelijk t/m 16 november 2021.

Ben je nog geen Young Logeion-lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de actie voor deze bijeenkomst.

Deel met anderen