Logo Zoeken
Online

Het smeden van allianties: communicatie als kritische succesfactor

woensdag 13 oktober 2021 van 15:30 uur tot 17:00 uur
Alliantie banner NEW.jpg

Overheden en maatschappelijke organisaties staan steeds vaker voor vraagstukken waarbij zij de handen ineen moeten slaan. Zoals de energietransitie, armoede, wonen en zorg. Alleen door samen te werken en een alliantie te vormen kun je zulke grote uitdagingen aan. Maar dat is niet altijd eenvoudig. Allianties zijn een vliegwiel voor verandering. Om als alliantie succesvol te zijn, moet je het complexe, politieke samenspel waarin meerdere partijen elk een deel van een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid dragen tot in de finesses beheersen. Of het nu om samenwerkende overheids- en maatschappelijke instanties gaat, publiek-private constructies of consortia. Bij het smeden en managen van allianties is communicatie een kritische succesfactor.  

Overheden en maatschappelijke organisaties staan steeds vaker voor vraagstukken waarbij zij de handen ineen moeten slaan. Zoals de energietransitie, armoede, wonen en zorg. Alleen door samen te werken en een alliantie te vormen kun je zulke grote uitdagingen aan. Maar dat is niet altijd eenvoudig. Allianties zijn een vliegwiel voor verandering.

Om als alliantie succesvol te zijn, moet je het complexe, politieke samenspel waarin meerdere partijen elk een deel van een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid dragen tot in de finesses beheersen. Of het nu om samenwerkende overheids- en maatschappelijke instanties gaat, publiek-private constructies of consortia. Bij het smeden en managen van allianties is communicatie een kritische succesfactor. Henk Buis en Niels Lange van Maatschap voor Communicatie laten je zien hoe jij als communicatieadviseur kunt helpen het wiel op gang te brengen en te houden.

Anders dan ‘gewone’ organisaties zijn allianties er meestal tijdelijk en kennen ze vaak een lossere structuur. Dat vraagt om een andere benadering van de positionering, het afzenderschap en de in- en externe communicatie. 

In deze sessie gaan we in op:
* Hoe je slimme communicatiecoalities en actieve community’s smeedt.
* Hoe je het raderwerk van de samenwerking laat lopen als een goed geoliede machine.
* Hoe je slim met communicatietoolkits en andere handige instrumenten partners helpt samen te werken vanuit een gemeenschappelijke strategie en boodschap.

Last but not least, hoe je als alliantie feest viert wanneer er gemeenschappelijke successen geboekt worden.

Over de sprekers

Henk-Buis_200x200.jpg

Henk Buis

Henk is adviseur en partner bij Maatschap voor Communicatie (onderdeel van Publiquest). Sterk in innovatieve strategische concepten en het activeren van strategieën tot op de werkvloer. Gespecialiseerd in en geëngageerd met maatschappelijke vraagstukken, waar samenwerking de sleutel is voor verandering. In 2008 publiceerde Henk zijn boek ‘Communication by NETwork; netwerken als strategie voor beleid en onderneming’. Met inzichten en handvatten die nog steeds van blijvende waarde zijn voor de communicatiepraktijk van vandaag.
Nils de lange 220x220.jpg

Niels Lange

Niels is een creatieve en doortastende senior adviseur met flink wat vlieguren in de overheidscommunicatie op de teller. Met zijn brede kennis en ervaring, zijn enthousiasme en humor krijgt hij mensen en organisaties in beweging. Daarbij kan hij putten uit zijn ijzersterke adviesvaardigheden, maar ook uit zijn ervaring als gespreksleider, illustrator en campagnemanager. Als adviseur en strateeg bewaakt Niels de balans tussen grote dromen en kleine gebaren, tussen bestuurskamer en markthal. Hij is het meest op z'n plek bij complexe trajecten met bestuurlijke, politieke en maatschappelijke druk om samen het beste resultaat te behalen. Daarbij is samenwerking tussen overheidsorganisaties en maatschappelijke instelleningen vaak de sleutel tot succes. De optimale route naar resultaatgerichte allianties, daarvoor kun je bij Niels terecht.

Prijzen

Niet-Leden
€ 35,00

Voor deze bijeenkomst is de Logeion-Waardebon geldig.

Kostenoverzicht
:
Leden: € 17,50
Young Logeion: € 10,00
Niet-leden: € 35,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 5 oktober 2021. 

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.