Over Beroepsniveauprofielen: wat kun je er mee? - Esther Holster - 12:30 uur

Beroepsniveauprofielen: wat kun je er mee? - Esther Holster - 12:30 uur

Deze workshop is gratis en exclusief voor Logeion-leden en wordt ook aangeboden op 25 mei en 26 mei om 15.30 uur en op 7 september om 15.00 uur.

Let op: er zijn slechts 20 plekken per sessie beschikbaar!


Heb jij dat ook wel eens dat je wilt weten waar je staat in je vak? Ben je toe aan een volgende stap in je ontwikkeling? Of wil je weten welke ‘skills’ jij nodig hebt om een volgende stap te maken? Heb je behoefte om bij te blijven in de ontwikkelingen van ons vak en wil je weten of je voldoende bij bent? Via de Beroepsniveauprofielen (BNP) kun je je positie bepalen, het is een ijkpunt van je vaardigheden! Het is een onafhankelijk middel om jezelf te toetsen. Esther Holster (Publiec) gaat tijdens deze workshop met de deelnemers aan de slag met de BNP's. 

Je kunt de BNP's gebruiken als voorbereiding op je ontwikkelingsgesprek of als je een volgende stap in je carrière wilt maken. Geen dure assessments, maar gewoon digitaal de BNP's invullen. Je kunt de Beroepsniveauprofielen individueel invullen of met je team. Tijdens de workshop lichten we dat ook toe. Verschillende leden van Logeion hebben het afgelopen jaar hard gewerkt om de BNP's aan te passen aan de eisen van deze tijd, want ons vak blijft uiteraard in beweging.

Hoe zien de beroepsniveauprofielen eruit?
De beroepsniveauprofielen beschrijven het werkveld van de communicatieprofessional in een model met zes kerntaken en zes niveaus (BNP-model). Onder de zes kerntaken kun je alle werkzaamheden van een communicatieprofessional kwijt. Een hoger niveau betekent onder andere een toename in verantwoordelijkheid en zelfstandigheid én grotere en zwaardere communicatievraagstukken. Het model beschrijft voor elke kerntaak op elk niveau:

  • wat een communicatieprofessional doet (wat doe ik: proces);
  • hoe die dat doet (waaraan laat ik dat zien: gedrag);
  • wat het resultaat is (wat lever ik op: output & outcome). 

Naast de kerntaken die iemand op bepaalde niveaus uitvoert, bestaat een beroepsniveauprofiel nu ook uit algemene communicatie- en ontwikkelcompetenties, ongeacht de specialiteit, de kerntaken of het niveau waarop je functioneert. Deze unieke combinatie van competenties onderscheiden een communicatieprofessional van professionals uit andere vakgebieden. De competenties vormen als het ware een schil om het model.

Let op: momenteel wordt de update van de beroepsniveauprofielen (BNP's) op de website met de BNP-tool nog doorgevoerd. De website www.bnp.logeion.nl is dus nu nog niet up-to-date. Vanaf begin april is de website voorzien van de laatste informatie.

Aanmelden

Geen publieke tickets beschikbaar. Mogelijk zijn er nog tickets beschikbaar als u bent ingelogd.

Ja, ik wil inloggen

Prijzen

Kostenoverzicht:
Leden: € 0,00
Logeion Young Professionals: € 0,00

Deze bijeenkomst is exclusief voor leden.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van dit aanbod.

Deel met anderen

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.