Over Wat hebben Marketing en Communicatie elkaar te bieden?

Wat hebben Marketing en Communicatie elkaar te bieden?

Logeion organiseert een dialoog tussen Ronald Voorn (senior docent marketing analytics en onderzoeker aan de HU) en prof.dr. Betteke van Ruler (emeritus hoogleraar in de communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam) over wat Marketing en Communicatie aan elkaar kunnen hebben.

De trends in beide vakgebieden laten zien dat ze zowel in theorie als in aanpak steeds meer overlap vertonen. Maar daarmee komen ze allebei op voor henzelf nog onbekende terreinen. In C#4 2020 schreef Betteke erover, na lezing van het mooie boek Doet marketing ertoe? van hoogleraar marketing Ruud Frambach. Hij stelt dat organisaties in hun marketing niet alleen naar de belangen van aandeelhouders en klanten moeten kijken maar ook naar die van andere stakeholders en de samenleving als geheel. Dat vraagt om een heel andere insteek in hun communicatie, schreef zij. Daar doet Frambach te gemakkelijk over.

Hoogste tijd dus dat marketeers te rade gaan bij het communicatievakgebied. Tegelijkertijd willen communicatieprofessionals meer resultaatgericht en data-driven gaan werken. En meer invloed hebben op de strategische keuzes in de organisatie en het beleid. Maar eerlijk is eerlijk, dat staat allemaal nog in de kinderschoenen. Marketeers zijn daar veel verder mee. Wat kunnen communicatieprofessionals van hen leren?

Deze en nog veel meer thema’s komen aan de orde in deze meeting of minds met twee experts die nieuwsgierig zijn naar elkaars kennis. Ronald en Betteke zijn ervan overtuigd dat hun beide vakgebieden daar beter van kunnen worden. Doe mee met dit gesprek en laat horen hoe jij hier tegenaan kijkt.

Aanmelden

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil me aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Niet-Leden € 30,00
NIMA leden € 15,00

Kostenoverzicht:
Leden: € 15,00
Logeion Young Professionals: € 7,50
Niet-leden: € 30,00
NIMA leden: € 15,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 6 april 2021. Voor het college is de Logeion-waardebon geldig. 

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst. 

Deel met anderen

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.