Over Anderhalve meter in de zorg: hoe krijgen we de klus geklaard?

Anderhalve meter in de zorg: hoe krijgen we de klus geklaard?

Hoe behoud je draagvlak voor coronamaatregelen in een zorginstelling?

Communicatie over de coronamaatregelen is een flinke uitdaging voor zorginstellingen. Ondanks dat er perspectief is doordat meer mensen gevaccineerd worden, zullen we ons toch nog een tijd aan de maatregelen moeten houden. Steeds meer mensen lijken daar moeite mee te hebben.

Welke communicatie draagt bij aan duurzaam draagvlak voor en opvolgen van de maatregelen die ingrijpen in het leven van alle Nederlanders? Hoe dragen wij als communicatieprofessionals hier aan bij binnen onze zorginstellingen?

Vragen die in deze Online Vakimpuls aan bod komen:

    • Hoe behoud / creëer je draagvlak onder medewerkers en patiënten?
    • Hoe laat je perspectief zien?
    • Hoe spreek je medewerkers en patiënten aan?
    • Hoe creëer je een cultuur waarin medewerkers elkaar aanspreken op hun gedrag aangaande de maatregelen?

Prof. dr. Julia van Weert is hoogleraar Gezondheidscommunicatie aan de Universiteit van Amsterdam en lid van de Wetenschappelijke Adviesraad van de RIVM Corona Gedragsunit. Zij vertaalt een aantal wetenschappelijke bevindingen over gedragsverandering naar de praktijk. Je krijgt handvatten hoe dit door te voeren binnen jouw zorginstellingen.

Caroline de Ridder is verpleegkundig directeur Amsterdam UMC. Als voorzitter van de anderhalve meter werkgroep aldaar werkt zij aan meer begrip en draagvlak voor de maatregelen. Bij patiëntenzorg lukt het niet altijd anderhalve meter afstand te houden en daardoor is het voor zorgprofessionals lastig om in de pauze dan wel weer op te letten op afstand bewaren.

Dit lossen we niet op door alleen informatie te zenden. Met de theoretische onderbouwing van o.a. Julia van Weert organiseerde het Amsterdam UMC een webinar voor leidinggevenden om hen te helpen met hun medewerkers in gesprek te gaan en met hen samen te zoeken naar wat er nodig is.

Stel vooraf je vraag!
Worstel jij als communicatieprofessional in de zorg ook met vragen over het naleven van de coronamaatregelen binnen jouw zorginstelling? Deel je vraag vooraf met ons en we bespreken het antwoord tijdens deze Vakimpuls. Insturen kan naar info@logeion.nl

Aanmelden

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil me aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Niet-Leden € 20,00

Deze Online Vakimpuls is de vijfde van de 10 geselecteerde gratis bijeenkomsten in 2021 voor leden.

Kostenoverzicht
:
Leden: gratis
Young Logeion: gratis
Niet-leden: € 20,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 22 februari 2021. 

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.

Deel met anderen

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.