Over Online College: Theo Hendriks - Storytelling in het (post-)coronatijdperk (wegens succes herhaald)

Online College: Theo Hendriks - Storytelling in het (post-)coronatijdperk (wegens succes herhaald)

"We doen het samen!" "Met elkaar verslaan we het virus!" Het heersende narratief, zeker aan het begin van de corona-uitbraak was er een van saamhorigheid en verbondenheid. Collectief sloten we met onze corporate stories ons aan bij dit verhaal. Een begrijpelijke reflex; de druk om ‘iets’ te doen met de nieuwe werkelijkheid was immers groot. Maar klakkeloos meegaan in dit narratief leidde ook tot een kleurloze brei van goedbedoelde slogans en op elkaar lijkende verhalen.

Inmiddels leven we in een nieuwe tijd. Na een moment van verlammende stilstand is er weer van alles in beweging gekomen. Maar niets is nog zoals het was, overal is de roep om herbezinning alleen maar toegenomen, en er staat ons nog van alles te wachten. Vertrouwen en houvast bieden zonder valse verwachtingen te wekken is nu belangrijker dan ooit.

Wat is het nieuwe verhaal van jouw organisatie? Wat ga jij ze vertellen? Hoe gaat jouw organisatie de uitdagingen van deze tijd aan en hoe neem je mensen, klanten en andere stakeholders daarin mee? Wat zijn tijdloze elementen in je story die je blijvend moet koesteren, wat pas je aan en hoe maak je nieuwe verhalen die blijven passen bij jouw organisatie-identiteit: wie je bent en waar je voor staat?

Theo Hendriks, corporate storyteller en auteur van boeken als No Story No Glory, Change the Script en The Wow Starts Now verweeft in dit online college de actualiteit met een oproep tot authenticiteit. Hij deelt zijn observaties van afgelopen periode, bekijkt kritisch de communicatiereflexen waar we ingeschoten zijn en biedt handvatten om een volgende keer beter beslagen ten ijs te komen als de binnen- of buitenwereld vraagt om een nieuw of ander verhaal. Aansluitend gaat Gert-Jan Jansen van dagvoorzitter.nl met Theo Hendriks en met de deelnemers in gesprek.

Aanmelden

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil me aanmelden

Prijzen

Ticketsoort Prijs
Niet-Leden € 50,00

Voor deze bijeenkomst is de Logeion-Waardebon geldig.

Kostenoverzicht:
Leden: 25,00 
Young Logeion: € 12,50
Niet-leden: € 50.00

Prijzen zijn exclusief btw. Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 15 september 2021.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze sessie.

Deel met anderen

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.