Logo Zoeken
Online

Samen voor cyberveiligheid: online veilig gedrag - doelgroep young professionals

donderdag 17 december 2020 van 10:30 uur tot 12:00 uur
Cyberveiligheid.jpg

Hoe stimuleer je veilig online gedrag bij jongeren en maak je ze bewust van de gevaren van sexting en grooming? In een interactieve Zoom-sessie ga je als deelnemer aan de slag met dit vraagstuk, samen met de communicatieprofessionals van Young Logeion en gedragspsychologen van Behavior Change Talents. Het doel is leren van elkaars expertise en werkwijze: hoe pakken we dit probleem aan vanuit communicatie- of gedragsperspectief? Het vraagstuk wordt ingeleid door twee gedragsexperts die werkzaam zijn op het thema cyberveiligheid bij Politie Nederland en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Na de casus gaan we in subgroepen uiteen voor een brainstorm waarin we het probleem analyseren en een strategie ontwikkelen vanuit communicatie- en gedragsperspectief. 

Hoe stimuleer je veilig online gedrag bij jongeren en maak je ze bewust van de gevaren van sexting en grooming? In een interactieve Zoom-sessie ga je als deelnemer aan de slag met dit vraagstuk, samen met de communicatieprofessionals van Young Logeion en gedragspsychologen van Behavior Change Talents.  Het doel van deze Online workshop is leren van elkaars expertise en werkwijze: hoe pakken we dit probleem aan vanuit communicatie- of gedragsperspectief?

Het vraagstuk wordt ingeleid door twee gedragsexperts die werkzaam zijn op het thema cyberveiligheid bij Politie Nederland en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Binnen Politie Nederland werkt één van hen op het gebied van daderpreventie: ontwikkelen van interventies ter voorkoming dat individuen starten met het plegen van cybercriminaliteit of zich hierin verder professionaliseren. De gedragsexpert van het ministerie zet zich in om Nederlandse ondernemers te helpen tegen cyberdreigingen. Zij ondersteunt zelfstandig ondernemers en ondernemers van midden en kleinbedrijven met het vergroten van de digitale vaardigheden om zich te kunnen weren tegen cybercrime. 
Na deze casus gaan we in subgroepen uiteen voor een brainstorm waarin we het probleem analyseren en een strategie ontwikkelen vanuit communicatie- en gedragsperspectief. We sluiten af met het delen van de learnings. Wat hebben we geleerd van elkaars werkwijze? Wat zijn effectieve communicatie- en gedragsstrategieën voor deze casus?

Meer over communicatie en gedrag?
Heb je een ticket voor deze workshop, dan kun je op 17 december in de middag kosteloos deelnemen aan het Online middag-seminar Communicatie & Gedrag. Dit wordt georganiseerd door Logeion & Behavior Change Academy. Met keynotes van prof. dr. Rick van Baaren en dr. Marieke Fransen. Als deelnemer aan de workshop krijg je een link toegestuurd in de week voor het Online middag-seminar. Klik hier voor het programma.

Over de sprekers

amelie.jpg

Amelie Ribbers

Amelie Ribbers is vice-voorzitter van Young Logeion.

Voor deze online workshop is de Logeion-waardebon niet geldig.

Kostenoverzicht
:
Met je kaart voor deze Workshop kun je kosteloos deelnemen aan het Online middag-seminar Communicatie & Gedrag. Je krijgt daarvoor apart een deelname-link toegestuurd.

Young Logeion: € 19,50
Young professionals (onder 30 jaar): € 35,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 9 december 2020.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.