Agenda

Bijeenkomsten

 1. Op 13-01-22:

  Logeion Nieuwjaarsconference 2022 – Vincent Bijlo

  Logeion nodigt alle leden van harte uit voor de online nieuwjaarsbijeenkomst van de vereniging op 13 januari. Vanuit de studio van Videonieuwsbericht trapt Vincent Bijlo (cabaretier, schrijver en podcastmaker) het nieuwe jaar af met een op maat geschreven Logeion Nieuwjaarsconference 2022.

 2. Op 18-01-22:

  Van Quote tot Opiniestuk - Arnold Vonk

  Schud je zo een statement of quote uit je mouw als je het nieuws leest? Maar hoe vertaal je deze quote naar een een opiniestuk? Arnold Vonk (ANP) leert je hoe je een statement of quote kunt uitbouwen tot journalistiek aantrekkelijk opiniestuk. Theorie en praktijk komen samen in deze interactieve workshop. In enkele stappen zet je een structuur neer waarmee je direct aan de slag kunt.

 3. Op 07-02-22:

  Werken aan diversiteit & inclusie: de rol van de communicatieprofessional (wegens succes herhaald)

  Welke cruciale stappen kun jij nemen als communicatieprofessional?

  Steeds meer organisaties maken diversiteit en inclusie speerpunt van de strategie. Deels vanuit een moreel gevoelde verplichting. Maar vooral omdat men zich realiseert dat een diverse en inclusieve organisatie beter functioneert. Wanneer is er sprake van mooipraterij of een echt structureel streven naar diversiteit en inclusie? Huib Koeleman (Orange Otters Verandercommunicatie) en Marisca Kensenhuis (adviseur interne communicatie en verandering) nemen je mee langs de cruciale stappen. Je ontdekt welke rol jij als communicatieprofessionals hierin kunt spelen.

 4. Op 14-02-22 in Nieuwegein:

  Het organiseren van goede woordvoering - Andy Wiemer

  Het medialandschap verandert met de dag en snelheid speelt bij journalisten een steeds grotere rol. Dit resulteert niet altijd in feitelijke en zorgvuldige berichtgeving, wat de reputatie van jouw organisatie flink kan aantasten. Hoe ga jij hier mee om? Welke kansen kun je als communicatieprofessional het beste benutten? In rustige tijden, maar ook tijdens een crisis. In deze workshop vertelt coördinator Woordvoering Andy Wiemer van ProRail hoe jij als woordvoerder zo goed mogelijk met deze snelle ontwikkelingen mee kunt gaan. 

 5. Op 15-02-22:

  Klimaatcommunicatie - CSC Webinar

  De klimaatverandering, of ook wel de klimaatcrisis, is een thema dat ook communicatieprofessionals niet onberoerd laat. Overheden, bedrijven, organisaties; iedereen is ervan doordrongen dat er iets moet gebeuren. Toch gebeurt er te weinig. Wat kan communicatie bijdragen aan de oplossing van dit maatschappelijke issue? Hoe wordt hier vanuit de wetenschap naar gekeken?

 6. Op 17-02-22 in Utrecht:

  Dagvoorzitter in één dag - Hans Etman

  Soms is een professionele dagvoorzitter de juiste investering in je bijeenkomst. Maar wat als je besluit als communicatieprofessional de bijeenkomst zelf te modereren? Professioneel dagvoorzitter én trainer Hans Etman - van Dagvoorzitter.nl laat tijdens deze workshop de belangrijkste vaardigheden van een gespreksleider de revue passeren.

 7. Op 10-03-22:

  Online Workshop Business Intelligence (wegens succes herhaald) - Sirous Kavehercy

  Hoe werk je als communicatieprofessional datagedreven?

  Communicatieprofessionals krijgen steeds meer te maken met Artificial Intelligence, big data, algoritmen en sociale netwerken. Voor organisaties en communicatieteams is het daarom belangrijker dan ooit om datagedreven te werken.

  Sirous Kavehercy (Tripylon Media) gaat in op de actuele ontwikkelingen. Je ontdekt de rol van Business Intelligence (BI) als een strategisch instrument en de randvoorwaarden voor een succesvolle inzet van BI in je organisatie. Daarnaast krijg je handvatten om KPI’s op te stellen voor je communicatieactiviteiten, waarde te creëren met data en bij te dragen aan de organisatiedoelstellingen.

 8. Op 05-04-22 in Amersfoort:

  Doelgericht ontwerpen van effectieve bijeenkomsten (wegens succes herhaald)

  Als communicatieprofessional of -afdeling krijg je regelmatig de opdracht om een inspirerende bijeenkomst te organiseren. Events zijn een tijdrovend en kostbaar communicatiemiddel en vragen veel kennis en inlevingsvermogen van jou als communicatie-expert. Nicoline van Straten, live communicatiestrateeg en directeur van Livehouse, neemt je tijdens deze praktische workshop mee in de zoektocht naar het hoogst haalbare rendement.

 9. Op 07-04-22:

  Zelf nieuwsvideo’s maken (wegens succes herhaald)

  Het landelijke nieuws halen met een zelfgemaakt nieuwsbericht op video is echt makkelijker dan je denkt. In deze Vakimpuls ontdek je hoe je kleine en grote verhalen eenvoudig in beeld brengt en zo online jouw doelgroep bereikt. Maar ook de landelijke en internationale media maken graag gebruik van beeldmateriaal wat door organisaties is gedraaid. Zelfs als dat gefilmd is met een smartphone!

 10. Op 12-04-22 in Utrecht:

  Goede woordvoering, hoe doe je dat? (wegens succes herhaald)

  Het is onderdeel van je communicatiefunctie: vertegenwoordig je organisatie richting de media. Je bent verantwoordelijk voor woordvoering en eerste aanspreekpunt voor journalisten. Dat vereist focus en serieuze voorbereiding. Hoe blijf je scherp en hou je vertrouwen in je gesprekken met journalisten? In deze energieke workshop met Youssef Eddini (managing partner en mediatrainer bij communicatiebureau Van Luyken) analyseren we voorbeelden uit de praktijk, bespreken we de gouden regels bij woordvoering en oefenen we met meegenomen casuïstiek van de deelnemers.

Klik hier voor het archief van bijeenkomsten

Agenda derden