Agenda

Agenda

 1. Op 22-03-18 in Utrecht:

  Ik betrek! Werken aan engagement

  Communicatiespel van medewerker en management

  Gedreven medewerkers praten enthousiast over hun vak, hun werkgever en de producten die ze maken. Ze hebben plezier in hun werk, zijn minder vaak ziek en zijn trouw aan hun werkgever. Met gedreven medewerkers komen klanten eerder terug en neemt de omzet toe. Werken aan gedrevenheid draagt dus niet alleen bij aan goede relaties en een gezellige werksfeer, maar ook aan het bereiken van organisatiedoeleinden. Volgens Huib Koeleman ligt hier een belangrijke opdracht voor communicatie.

 2. Op 22-03-18 in Utrecht:

  What's going on in Digital

  Over social content en content stories

  Digitale communicatie krijgt een prominentere plek in de Logeion-programmering. Samen met Frankwatching hebben we onze krachten gebundeld en 'What’s going on in Digital' ontwikkeld. Acht online thema's passeren de revue in vier compacte kennissessies, in het huis van Frankwatching. De eerste sessie op donderdag 22 maart staat in het teken van ‘social content en content stories’.

 3. Op 27-03-18 in Woerden:

  Enter-the-firm bij Roche Nederland

  Corporate communicatie in de farmaceutische industrie

  Roche Nederland ontwikkelt geneesmiddelen en diagnostische hulpmiddelen. Het bedrijf behoort tot een van de innovatiefste bedrijven ter wereld. Toch scoort Roche – net als andere farmaceutische bedrijven – laag in reputatieonderzoek. Er is veel respect voor de innovatieve producten en diensten, maar weinig vertrouwen. Hoe bouw je aan vertrouwen als je continu geconfronteerd wordt met spierballentaal als ‘een vuist maken tegen’ en ‘de macht van de farmaceutische industrie breken’? In deze Enter-the-firm kom je te weten wat Roche Nederland doet om haar reputatie te versterken én de uitdagingen die de afdeling Corporate Communicatie daarbij tegenkomt.

 4. Op 29-03-18 in Amsterdam:

  Afscheidscollege van Prof. dr. Noelle Aarts

  'Wie vindt, heeft slecht gezocht' - het voortdurende proces van verbinden

  Tot september 2017 bekleedde prof.dr. Noelle Aarts de Logeion-leerstoel Strategische communicatie. Aarts bekleedde de leerstoel bijna 10 jaar. Een periode waarin zij bruggen sloeg tussen wetenschap, onderzoek en praktijk. Een periode waarin ook het Centrum voor Strategische Communicatie van de grond kwam, een virtuele plek waar wetenschap en communicatie elkaar ontmoeten. Vanzelfsprekend markeren we het einde van deze periode op een inhoudelijk passende manier. Een afscheidscollege over het belang van zoeken naar verbindingen. Met aansluitend drie compacte speedcolleges van wetenschappers/onderzoekers uit het communicatievak, gevolgd door, hoe kan het anders, een goed gesprek.

 5. Op 03-04-18 in Den Haag:

  Trending now: Woordvoerders onder druk door social media?

  Over woordvoering en journalistiek in 2018

  Het medialandschap verandert. De dynamiek van social media zorgt ervoor dat de traditionele scheidslijn tussen zenders en ontvangers vervaagt. Iedereen kan razendsnel nieuws verspreiden. Nieuws via gevestigde media was altijd gebaseerd op gedegen onderzoek en journalistieke principes als hoor en wederhoor. Maar steeds vaker lijkt snelheid het van de waarheid te winnen. Dat biedt ruimte voor fake news, verspreid met de bedoeling de publieke opinie te beïnvloeden. Wat doe je als nepnieuws jouw organisatie raakt? En is er nog toekomst voor de traditionele woordvoerder? In deze interactieve bijeenkomst gaan we in discussie over de dynamiek van het nieuws onder invloed van social media met een panel van professionals uit de communicatie, journalistiek en politiek.

 6. Op 04-04-18 in Utrecht:

  Een beeld zegt meer dan...

  Over de kracht van beeld in communicatie

  Een van de Logeion-trends van 2018/2019 is verbeelden en beleven. Er is sprake van een doorontwikkeling van tekst naar beeld naar beleving. Het wordt alleen met de enorme hoeveelheden informatie en techniek steeds belangrijker om te weten hoe je impact kunt hebben, want content die niet gevonden wordt bestaat niet. Tijdens deze bijzondere Vakimpuls in Pathé bioscoop CineMec Utrecht gaan we in op de kracht van beeld in het communicatievak. Hoe zorg je als communicatieprofessional dat jouw video's en beelden relevant zijn en hoe kies je de juiste kanalen?

 7. Op 06-04-18 in 's-Hertogenbosch:

  Dagvoorzitter in één dag (wegens succes herhaald)

  Modereren kun je zelf

  Soms huur je een dagvoorzitter in omdat de investering opweegt tegen wat het oplevert. En net zo vaak besluit je als communicatieprofessional het proces zelf te modereren. Om de benodigde vaardigheden daarvoor nét even beter onder de knie te krijgen, organiseert Logeion in samenwerking met Dagvoorzitter.nl de workshop ‘Dagvoorzitter in één dag’. 

 8. Op 12-04-18 in Apeldoorn:

  Verandermanagement & communicatie - Hans Vermaak

  Hoe neem je de omgeving mee en schep je condities voor vernieuwing?

  Iedere verandering begint bij het vraagstuk. Te vaak wordt er een verandering door een bestuur of directie op de agenda gezet, de route al ingekleurd en dient er alleen nog maar ‘over gecommuniceerd’ te worden. Hoog tijd om de volgende vragen te stellen: wat blijken in de praktijk de belangrijkste lessen om succesvol decentraal te vernieuwen? En welke rol speel je als communicatieprofessional als je deze inzichten als vertrekpunt neemt bij je handelen? Hans Vermaak - adviseur, docent, onderzoeker en auteur van verschillende bestsellers over Verandermanagement - staat samen met ons stil bij de vragen.

 9. Op 19-04-18 in Doetinchem:

  Enter-the-firm bij Brandweer Doetinchem

  Interne communicatie tussen professionals en vrijwilligers

  De brandweer en vrijwillige brandweerlieden: een communicatieve uitdaging. Hoe zie jij dat? De Logeion-vakgroep interne communicatie nodigt je uit om te komen kijken bij de brandweer in Doetinchem. Wat is ervoor nodig om vrijwillige professionals te bereiken en hoe verloopt de interne communicatie tussen de Veiligheidsregio's?

 10. Op 24-04-18 in Nieuwegein:

  Confronteren kun je leren! (wegens succes herhaald)

  Kennissessie over de dynamiek van confrontaties, weerstanden en conflicten

  Waar mensen zijn, zijn confrontaties. En dat is maar goed ook, want ze zorgen voor de broodnodige verandering. Maar wat doe jij eigenlijk als de spanning in een gesprek oploopt? Ga je met gestrekt been de confrontatie aan, of draai je liever om de hete brij heen? En wat doe je als er een conflict in de lucht hangt? Marco Doeser neemt je mee naar de basis van het vak: de intermenselijke communicatie. Hij vertelt over het ontstaan van weerstanden en conflicten, geeft tips hoe je er mee kunt omgaan en je ze kunt voorkomen. Wie inzicht heeft in deze dynamiek plukt daar als mens én communicatieprofessional de vruchten van.

Klik hier voor het archief van bijeenkomsten

Agenda derden