Agenda

Bijeenkomsten

 1. Op 02-09-19 in Den Haag:

  Psychologie van corporate stories

  Corporate stories kunnen van waarde zijn voor bestuurders en communicatieprofessionals. Dan zorgen ze voor inspiratie, verbinding, vertrouwen en daadkracht in het hart en hoofd van alle stakeholders. En dienen ze als blauwdruk voor verdere strategieën en middelen. Voorwaarde hiervoor is wel dat het verhaal de kern van de organisatie pakt en oprecht is. Deze vakimpuls geeft je mooie inzichten en middelen om precies dat te bewerkstelligen. 

 2. Op 05-09-19 in Utrecht:

  De communicatieprofessional als trainer

  Ontwikkel je vaardigheden en groei in je rol

  Iedereen communiceert. Of het nou gaat om de ambachtelijke vaardigheden van ons vak (bijvoorbeeld schrijven of woordvoeren) of de zogenaamde softskills, als trainer kun je een belangrijke rol vervullen bij het communicatiever maken van je organisatie. Wordt er (soms of misschien vaker) een appèl op je gedaan om een training te verzorgen? Heb je ambities in die richting en wil je weten of het trainerschap iets voor jou is? Wil je een aantal essentials aangereikt krijgen om een goede training te ontwerpen en uit te voeren? Dan is deze workshop 'train - de trainer' echt iets voor jou! 

 3. Op 05-09-19:

  Young Logeion: Studiereis Berlijn

  In september is het tijd voor de derde studiereis georganiseerd door Young Logeion. Dit keer gaan we een lang weekend naar Berlijn met mensen die Logeion een warm hart toedragen, het bestuur van Logeion en Young Logeion. We bezoeken Marley Spoon, Ebay en DDB (reclamebureau) om te leren van cases en kennis uit te wisselen over het communicatievak. Hier wil jij bij zijn!

 4. Op 10-09-19 in Amersfoort:

  Goede woordvoering, hoe doe je dat?

  Groeien in je rol als woordvoerder

  Het is onderdeel van je communicatiefunctie: vertegenwoordig je organisatie richting de media. Je bent verantwoordelijk voor woordvoering en eerste aanspreekpunt voor journalisten. Dat vereist focus en serieuze voorbereiding. Hoe blijf je scherp en hou je vertrouwen in je gesprekken met journalisten? In deze energieke workshop met Youssef Eddini (managing partner en mediatrainer bij communicatiebureau Van Luyken) analyseren we voorbeelden uit de praktijk, bespreken we de gouden regels bij woordvoering en oefenen we met meegenomen casuïstiek van de deelnemers.

 5. Op 16-09-19 in Driebergen-Rijsenburg:

  Je bent zelf je belangrijkste instrument

  Persoonlijke ontwikkeling met behulp van systemisch werk

  Als ervaren communicatieprofessional heb je op inhoudelijk vlak een zekere volwassenheid bereikt. Tijdens deze tweedaagse training krijg je de gelegenheid met behulp van systemisch werk meer over jezelf te ontdekken, als professional, als lid van de beroepsgroep. In systemen is er voor iedereen een plek ten opzichte van de andere leden. Leden van het systeem kunnen onbewust hun geëigende plek verliezen en er kan plekverwarring ontstaan. Door een vraagstuk in het systeem ‘in de ruimte neer te zetten’, komen zowel de vraag als de oplossing in een ander licht te staan.

 6. Op 19-09-19 in Hilversum:

  Enter-the-firm: Op bezoek bij Videonieuwsbericht

  De kunst van het nieuws maken met Jaap van Deurzen

  Steeds meer organisaties kiezen ervoor zelf hun eigen nieuws te maken en te plaatsen op de eigen online kanalen. Wil jij ook zien hoe dat in zijn werk gaat? Neem nu een kijkje achter de schermen op de redactie van Videonieuwsbericht in Hilversum. Daar wordt dagelijks gewerkt aan nieuwsitems voor verschillende bedrijven en overheidsorganisaties.

 7. Op 19-09-19 in Zwolle:

  Dagvoorzitter in één dag (wegens succes herhaald)

  Modereren kun je zelf

  Wegens succes herhaald! In deze workshop leer je van professioneel dagvoorzitter én trainer Hans Etman - van Dagvoorzitter.nl - de basis van het modereren, en passeren de belangrijkste vaardigheden van een gespreksleider de revue. Etman vertelt wat nu wel en niet jouw rol is als moderator en je krijgt tips en trucs aangereikt waar je in de dagelijkse praktijk gelijk mee aan de slag kan. Ontdek het tijdens de workshop bij de gemeente Zwolle.

 8. Op 23-09-19 in Rotterdam:

  Employer branding bij Dura Vermeer

  Maar wat kan jij?

  Dura Vermeer behoort tot de grootste bouwers in Nederland en wil binnen drie jaar tot de top drie van vernieuwers in de bouw behoren. En om dat waar te maken zoekt het bouwbedrijf de grootste talenten in de arbeidsmarkt om haar 2500 koppige team te versterken. Daarom ontwikkelde PROOF samen met Dura Vermeer het employer brandingconcept: Maar wat kan jij?

 9. Op 23-09-19 in Hilversum:

  Avondseminar: Jam Cultures met Jitske Kramer

  Over inclusie, macht en verschil

  Inclusie gaat over wie mee mag doen en wie vooral niet. Inclusie, goed omgaan met macht en verschil, is een van de grootste uitdagingen van deze tijd. Een avond lang gaan we in op de vraag: hoeveel diversiteit kun jij aan? Jitske Kramer leert je kijken naar inclusie als een jamsessie waarbij je elkaar met lef en verbinding ontmoet. Daarna dagen Jitske Kramer en Dolf Jansen elkaar uit anders te kijken naar macht, naar verschillen en overeenkomsten. Waarbij het risico bestaat dat zij ook elkaar te lijf gaan, met woorden, argumenten en emoties vanzelfsprekend. 

 10. Op 24-09-19 in Amersfoort:

  Doelgericht ontwerpen van effectieve bijeenkomsten (wegens succes herhaald)

  Live communicatie: hoe zet je het in? Wat levert het op?

  Als communicatieprofessional of -afdeling krijg je regelmatig de opdracht om een inspirerende bijeenkomst te organiseren. Events zijn een tijdrovend en kostbaar communicatiemiddel en vragen veel kennis en inlevingsvermogen van jou als communicatie-expert. Nicoline van Straten, live communicatiestrateeg en directeur van Livehouse, neemt je tijdens deze praktische workshop mee in de zoektocht naar het hoogst haalbare rendement.

Klik hier voor het archief van bijeenkomsten

Agenda derden