Agenda

Agenda

 1. Op 22-11-17 in Zwolle:

  LEGO® SERIOUS PLAY® (wegens succes herhaald)

  Je hebt voor het ontwikkelen van een (communicatie)strategie, het ontwikkelen van een website en wijzigingen binnen een team, mensen met diverse disciplines nodig. Je wilt de neuzen dezelfde kant op krijgen, een hoog percentage deelname en betrokkenheid én een goed resultaat. Onmogelijk? Nee hoor! Dat kan met LEGO® SERIOUS PLAY®.

 2. Op 28-11-17 in Eindhoven:

  Thought Leadership in a Society of Change - Mignon van Halderen

  Thought leaders zijn 'leading by thought'. Ze worden gedreven door een hoger doel, maar het is niet het doel op zich die ze thought leading maakt. Het is hun gedachtegoed, hun andere kijk op de wereld, waarmee ze in steen gebeitelde denkbeelden uitdagen en een katalysator zijn voor verandering en vernieuwing op belangrijke thema's in onze samenleving. Lector Mignon van Halderen neemt ons mee in haar kijk op thought leading organisaties. 

 3. Op 30-11-17 in Nijmegen:

  Communiceren met laaggeletterden? Zo help je cliënten, zorgverleners en beslissers op weg

  De cijfers zijn bekend: 2,5 miljoen Nederlanders van 16 jaar en ouder hebben grote moeite met lezen, schrijven en rekenen. Ook kunnen zij vaak niet goed met de computer omgaan. Deze cijfers houden gelijke tred met het groeiende aantal zorgverleners dat op de werkvloer te maken krijgt met laaggeletterde patiënten en cliënten - en in het verlengde daarvan - beperkte gezondheidsvaardigheden. Met alle gevolgen van dien voor effectieve (digitale) communicatie en de kwaliteit van zorg in het algemeen.

 4. Op 30-11-17 in Nieuwegein:

  Social media als onmisbaar centraal onderdeel van je communicatiestrategie

  Hoe vertaal je een goede visie, een sterke corebusiness door naar een herkenbaar social mediabeleid? Tijdens deze interactieve Vakimpuls laat Chris Janssen, CommunicatieTalent 2015 en communicatiestrateeg bij Q & A | Communicatie, je zien hoe social media in te zetten zijn als krachtig onderdeel van de gehele communicatiemix.

 5. Op 14-12-17 in Nieuwegein:

  Confronteren kun je leren!

  Marco Doeser neemt je mee naar de basis van het vak: de intermenselijke communicatie. Hij vertelt en beantwoordt tal van vragen over de dynamiek van weerstanden en conflicten, laat je kennismaken met systeemdenken in organisaties, anders kijken naar relaties en geeft tips hoe je ze kunt verbeteren.

 6. Op 14-12-17 in Zwolle:

  Beeldvorming: de kunst van journalistiek en de kunst van communicatie

  Mensen zijn verhalenvertellers. We construeren werkelijkheden met elkaar, die vervolgens het vertrekpunt zijn van ons handelen. Tot zover niets nieuws. Maar deze kennis wordt belangrijker in een tijd waar onderwerpen als fake newspost-truth en alternative facts de kop (weer) opsteken en de reputatie-economie op volle toeren draait. Terwijl de behoefte aan échte (authentieke) verhalen juist toeneemt. Wanneer gaat de kunst van beeldvorming (framing? spinning?) over in manipulatie?

 7. Op 19-12-17 in Rotterdam:

  De impact van reputatiemanagement op een succesvolle organisatie

  Het kan nog net voor de kerstvakantie, terug in de collegebanken! En het onderwerp is actueler dan ooit, reputatiemanagement. Op dinsdag 19 december verzorgt prof. dr. Cees van Riel in Rotterdam hierover een CommunicatieCollege. Van Riel is hoogleraar Corporate Communication en directeur van het Corporate Communication Center aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en daarnaast co-founder / managing director van het Reputation Institute. Hij staat bekend als een van de grondleggers van het corporate communicatievak en als een pionier op het gebied van reputatiemanagement. Tijdens zijn college praat hij ons bij over de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied. Het is een open college waarvan de inhoud afgestemd is op senior communicatie professionals. Een goede basiskennis van het vak is dus vereist.

 8. Op 23-01-18 in Utrecht:

  Lokaal lobbyen doe je zo!

  Bij lobbyen denken de meeste Nederlanders aan Den Haag, Brussel en misschien zelfs wel Washington D.C., maar niet gelijk aan hun eigen gemeente. Door decentralisaties is er steeds meer budget naar gemeenten geschoven, en waar beleid wordt bepaald en budgetten worden beheerd zijn lobbymogelijkheden. Voor veel belangenbehartigers is dit een grote uitdaging: contact met één ministerie in Den Haag is makkelijker dan contact met tientallen gemeenten, elk met een eigen (beleids- en bestuurs-)cultuur.

 9. Op 06-02-18 in Amsterdam:

  Excellente communicatie - Dr. Piet Verhoeven

  Wat maakt communicatie van een organisatie excellent? Volgens de schrijvers van ‘Communication Excellence’ is dat ambitie op individueel niveau, invloedrijk zijn op afdelingsniveau en op organisatieniveau continu de verbinding zoeken. Dr. Piet Verhoeven, één van de schrijvers, geeft op 6 februari een CommunicatieCollege en biedt daarin handvatten om de communicatieafdeling naar een hoger plan te tillen.

 10. Op 15-02-18 in Nieuwegein:

  Confronteren kun je leren! (wegens grote interesse extra bijeenkomst)

  Marco Doeser neemt je mee naar de basis van het vak: de intermenselijke communicatie. Hij vertelt en beantwoordt tal van vragen over de dynamiek van weerstanden en conflicten, laat je kennismaken met systeemdenken in organisaties, anders kijken naar relaties en geeft tips hoe je ze kunt verbeteren.

Klik hier voor het archief van bijeenkomsten

Agenda derden