Agenda

Bijeenkomsten

 1. Op 17-10-19 in Amsterdam:

  Enter-the-firm Amsterdam UMC

  De rol van communicatie in de fusie van AMC en VUmc

  De twee academische ziekenhuizen AMC en VUmc fuseerden vorig jaar en gaan samen verder onder de naam Amsterdam UMC. De beide universitair medische centra willen samen zorgen voor nog betere gezondheidszorg, met extra aandacht voor bijzondere aandoeningen en complexe behandelingen. Twee academische ziekenhuizen met ieder een eigen locatie, personeel, identiteit en imago. Hoe breng je dit samen? Hoe verloopt een fusieproces en wat is de rol van communicatie? Jan Hol (VUmc) en Frank van den Bosch (AMC), nu de twee communicatiedirecteuren van Amsterdam UMC, nemen je tijdens deze Enter-the-firm mee in de rol van communicatie in dit proces.

 2. Op 29-10-19 in Amsterdam:

  Employer branding bij het Antoni van Leeuwenhoek: #nietzonderjullie

  Van analyse naar concept en uitwerking: hoe bouw je een sterk employer brand?

  Het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) heeft een onbescheiden missie: kanker niet langer een dodelijke ziekte laten zijn. In deze missie spelen medewerkers de hoofdrol. Om nu en in de toekomst de juiste talenten aan te trekken, te binden en te behouden, ontwikkelde PROOF samen met het AVL het employer brandingconcept: #nietzonderjullie.

 3. Op 31-10-19 in Bussum:

  Nationaal Congres Publieke Communicatie 2019

  De vernieuwde Galjaarddag

  Op 31 oktober vindt het Nationale Congres Publieke Communicatie plaats in Spant! in Bussum. Het programma is een mix van (internationale) sprekers en casussen uit het vak. Dit jaar - de twintigste editie - staat in teken van polarisatie en de rol van de communicatieprofessional. Verder wordt de jaarlijkse Galjaardprijs uitgereikt aan het meest inspirerende, innovatieve en impactvolle communicatieproject in het publieke domein. 

 4. Op 01-11-19 in Amsterdam:

  Samen beslissen in jouw zorgorganisatie

  Hoe pak jij dat aan?

  Patiëntenparticipatie, zelfregie en samen beslissen worden steeds vanzelfsprekender in de zorg. Patiënten blijken echter nog onvoldoende op de hoogte van wat deze ontwikkelingen voor hen betekenen. Medisch specialisten geven aan het proces van samen beslissen beter te willen organiseren en implementeren. Bovendien willen kwaliteitsfunctionarissen patiënten meer betrekken bij verbeterprojecten. Hier ligt een opdracht voor zorgcommunicatieprofessionals! 

 5. Op 05-11-19 in Utrecht:

  Coachend adviseren

  Ontdek de kracht van een coachende adviesstijl!

  Communicatieprofessionals zijn op veel manieren bezig het communicatief vermogen van anderen te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door trainingen te geven, workshops te organiseren, toolkits te maken etc. En ook door meer coachend te adviseren. Dat wil zeggen: de ander begeleiden, helpen en ruimte geven om zich te ontwikkelen in een bepaalde vaardigheid. Wil jij je repertoire aan coachende adviesstijlen uitbreiden? Wil je weten welke coachende vaardigheden je al makkelijk afgaan en waar je nog winst kunt boeken? Dan is deze praktische workshop over coachend adviseren echt iets voor jou! 

 6. Op 14-11-19 in 's-Gravenhage:

  Communicatie in tijden van versnelling - prof.dr.ir. Rini van Solingen

  Agile: anders denken, anders werken

  Onze maatschappij verandert en versnelt. Vroeger duurde het jaren voordat een product écht doorbrak. Maar tegenwoordig zijn er al apps met miljoenen downloads in slechts één dag. En dit ontwikkelt zich nog verder. Naar uren, minuten, misschien zelfs naar seconden. Hoe blijf jij in control in deze snel veranderende wereld? Hoe voorkom je complete chaos, of nog erger: hoe voorkom je complete verlamming? Prof.dr.ir. Rini van Solingen, topspreker en Agile-expert en auteur van verschillende managementboeken stelt dat snelheid eigenlijk niet het probleem is. Maar juist de oplossing. In het tweede deel van deze masterclass gaan we onder leiding van prof. dr. Betteke van Ruler op zoek naar de betekenis van deze andere manier van denken en werken voor de communicatie binnen organisaties. 

 7. Op 19-11-19 in Utrecht:

  De kracht van non-verbale communicatie

  'Anders Kijken Meer Zien'

  Je bent deskundig en beheerst je vak als geen ander. En dan toch zijn er momenten dat je denkt: waarom lukte het niet in dat ene gesprek? Eén van de aspecten waar we veel van missen is het ‘gesprek zonder woorden’; de non-verbale signalen die jij uitzendt én de non-verbale communicatie van anderen die jij oppikt. Hoor en zie tijdens deze workshop hoe je non-verbale signalen kunt herkennen en hoe we effectiever met elkaar kunnen communiceren. Daniëlle Regnerij vertaalt wetenschappelijke inzichten naar concrete adviezen in de praktijk. 

 8. Op 21-11-19 in Nieuwegein:

  Gedragsverandering en ons brein – prof.dr. Ap Dijksterhuis en drs. Gert Slob

  Welke communicatiestrategie verandert effectief gedrag?

  Per dag eisen duizenden boodschappen via allerlei media onze aandacht op. We zetten in op het vergroten van kennis en bewustzijn, in de hoop dat dit uiteindelijk leidt tot een verandering in houding en zelfs gedrag. De wetenschap laat echter zien dat dit niet werkt: menselijk gedrag komt grotendeels onbewust tot stand en is irrationeel. Prof.dr. Ap Dijksterhuis, hoogleraar sociale psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, en drs. Gert Slob, gedragsexpert bij Behavior Change Academy, nemen je in deze inspirerende masterclass mee in ons slimme onbewuste en de vraag hoe je mensen blijvend in beweging kunt krijgen. Met vraagstukken van deelnemers als vertrekpunt gaan we de kennis ook toepassen. Je gaat naar huis met praktische handvaten om binnen jouw communicatievraagstuk met gedrag aan de slag te blijven.

 9. Op 25-11-19 in Rotterdam:

  Leiderschapscommunicatie m/v

  Beter adviseren, meer impact

  Als zaken echt ingewikkeld worden neemt de roep om leiderschap toe. Maar hoe adviseren we onze directies en/of bestuurders als het er echt op aankomt en het spannend wordt? Begrijpen we dan waar het om draait bij leiderschap? In deze bijzondere masterclass spreken Manfred van Doorn (een internationaal actief leiderschapstrainer) en Rozemarijn Dols (auteur van o.a. het boek Is the lady for the turning?) over de verschillen tussen mannelijke- en vrouwelijke leiderschapscommunicatie en over de kracht van verhalen, betekenisgeving, de impact van goede communicatie en humor. In het tweede deel gaan we samen met Simone Bel (gespecialiseerd in o.a. vrouwelijk leiderschap en jarenlang werkzaam als directeur corporate communicatie PostNL) de opgedane inzichten vertalen naar de praktijk van communicatieafdelingen en ontdekken hoe we met meer impact onze interne opdrachtgevers kunnen adviseren.

 10. Op 10-12-19 in Amsterdam:

  Communicatie in positie – prof.dr. Betteke van Ruler

  Wat is jouw visie op communicatie en hoe past die bij jouw rol?

  De kijk op communicatie en de rol van de communicatieprofessional is aan het veranderen. Waarin moet je meegaan en waarin niet en wat betekent dit dan voor jouw visie en aanpak? Hoe zorg je ervoor dat communicatie in de organisatie aandacht krijgt? En dat jouw dienstverlening past op wat nodig is? In dit zeer interactieve CommunicatieCollege stelt prof.dr. Betteke van Ruler dit soort zaken aan de orde. Onder leiding van Daniëlle Tamis (directeur/eigenaar van PR-bureau HvdM) gaan we met elkaar in gesprek.

Klik hier voor het archief van bijeenkomsten

Agenda derden