Agenda

Bijeenkomsten

 1. Op 21-01-20 in Enschede:

  Klimaat & Communicatie - Hoe enthousiasmeer je inwoners?

  Logeion en Hogeschool Saxion organiseren samen een mini-symposium rondom het ‘ wicked-problem’: klimaatcommunicatie. Een thema waar veel gemeenten al de tanden in hebben gezet. Hoe betrek je inwoners bij klimaatadaptatie? Aan voornemens en informatieve acties geen gebrek maar iedere vorm van communicatie vraagt maatwerk als je serieus inwoners in beweging wilt brengen. Hoe zorg je ervoor dat er daadwerkelijk actie volgt op de goede voornemens? En op welke wijze kan communicatie daaraan bijdragen?

 2. Op 22-01-20 in Arnhem:

  Internal branding bij VGZ: Samen zijn we zinnig bezig

  Coöperatie VGZ is een zorgverzekeraar met een sterke marktpositie en een heldere ambitie: de zorg in Nederland betaalbaar houden door samen met zorgaanbieders te werken aan zinnige zorg. Maar wat is zinnige zorg precies en hoe maak je het concreet en tastbaar voor medewerkers? PROOF ontwikkelde samen met VGZ het internal brandingconcept: Samen zijn we zinnig bezig.

 3. Op 30-01-20 in Amsterdam:

  Trendsessie 2020-2021 voor Logeion-leden

  Denk jij mee over de communicatietrends van 2020-2021?

  Op 30 januari heb je als vakgenoot de kans om mee te denken over de communicatietrends 2020 – 2021! De Logeion Adviesraad Programmering & Trends organiseert dan een trendsessie voor leden van Logeion. Neem jij je vak serieus en wil je aan de wieg staan van de herijking van de trends? Kom dan 30 januari naar het theater van BOOM Chicago in Amsterdam. In een twee uur durende sessie bespreken wij de nieuwe herijkte (concept) trends. Wat betekenen deze trends voor jou als communicatieprofessional en op welke wijze kan jij ze gebruiken bij de uitoefening van jouw vak? Je krijgt de mogelijkheid om mee te denken over de verschillende presentatie en werkvormen die je zelf handig vindt om te gebruiken tijdens strategische en/of conceptsessies en brainstorms met collega’s en (interne) opdrachtgevers.

 4. Op 30-01-20 in Amsterdam:

  Humor & Communicatie - Boom Chicago

  Humor? Een onderbelicht communicatie-instrument in de spotlights!

  Ken je het gevoel dat je je communicatie nog sterker en effectiever kunt maken en niet goed meer weet hoe dat te doen? Daar kun je verandering in aanbrengen. Hoe? Ontdek hoe humor een rol kan spelen in effectieve en impactvolle communicatie. Humor helpt om met weerstand tegen vernieuwing om te gaan, het creëert draagvlak voor verandering en zorgt ervoor dat informatie beter beklijft. Samen met de communicatieafdeling van de gemeente Amsterdam en de creatieve theatermakers van Boom Chicago organiseert Logeion een unieke en innovatieve bijeenkomst. Humor is de rode draad: aan de hand van talloze voorbeelden uit de Amsterdamse praktijk zul je zien waar hun communicatie-inspanningen goed gingen en ook waar deze uit de bocht vlogen. Na deze cases zetten we ons schrap voor een speciaal programma van Boom Chicago. Een mix van op maat gemaakte inhoud, met op improvisatietheater gebaseerde oefeningen die we in tweetallen of trio’s in de zaal uitvoeren.  

 5. Op 04-02-20 in Amsterdam:

  113 Zelfmoordpreventie - Hoe doorbreek je een taboe?

  Stichting 113 Zelfmoordpreventie is de nationale organisatie voor preventie van suïcide. Mensen met suïcidale gedachten en hun naasten kunnen 24/7 en anoniem een beroep doen op het hulpaanbod met crisishulplijnen, online therapie en zelfhulp. Daarnaast zoekt de stichting actief het debat en de media op om zelfmoord op de juiste manier bespreekbaar te maken. Tijdens deze Enter-the-firm vertellen Nanette Zonnenberg (manager Marketing, Communicatie & Academy bij 113 Zelfmoordpreventie) en Judith de Heus (klinisch psycholoog en manager hulpverlening bij 113 Zelfmoordpreventie) over de indrukwekkende en inspirerende aanpak van 113 Zelfmoordpreventie. Hoe verander je de manier waarop over zelfmoord wordt gesproken? Waarom is narratieve communicatie hierbij zo belangrijk? Hoe werk je optimaal samen met media? Op welke manier zet je chatbots in? Welke parallellen zijn er tussen communicatie en klinische psychologie en hoe zorg je voor een gelijkwaardige inbreng?

 6. Op 11-02-20 in Amersfoort:

  Goede woordvoering, hoe doe je dat? (wegens succes herhaald)

  Groeien in je rol als woordvoerder

  Het is onderdeel van je communicatiefunctie: vertegenwoordig je organisatie richting de media. Je bent verantwoordelijk voor woordvoering en eerste aanspreekpunt voor journalisten. Dat vereist focus en serieuze voorbereiding. Hoe blijf je scherp en hou je vertrouwen in je gesprekken met journalisten? In deze energieke workshop met Youssef Eddini (managing partner en mediatrainer bij communicatiebureau Van Luyken) analyseren we voorbeelden uit de praktijk, bespreken we de gouden regels bij woordvoering en oefenen we met meegenomen casuïstiek van de deelnemers.

 7. Op 03-03-20 in Rotterdam:

  Leiderschapscommunicatie - Erik Reijnders

  Maak van de lijn een punt

  Voor het succesvol realiseren van veranderingen doen we vaak een stevig beroep op de managers en teamleiders in organisaties. We maken slidepacks en toolkits, die hen moeten helpen Het Verhaal (beter) te vertellen. Maar is dat wel zo effectief als je weet hoe hun wereld eruit ziet en hoe communicatie echt werkt? Wat kan jouw rol zijn in het versterken van hun ‘communicatiekracht’? Ontdek het tijdens het CommunicatieCollege over leiderschapscommunicatie met Erik Reijnders op 3 maart bij Erasmus Universiteit Rotterdam.

 8. Op 10-03-20 in Amersfoort:

  Doelgericht ontwerpen van effectieve bijeenkomsten (wegens succes herhaald)

  Live communicatie: hoe zet je het in? Wat levert het op?

  Als communicatieprofessional of -afdeling krijg je regelmatig de opdracht om een inspirerende bijeenkomst te organiseren. Events zijn een tijdrovend en kostbaar communicatiemiddel en vragen veel kennis en inlevingsvermogen van jou als communicatie-expert. Nicoline van Straten, live communicatiestrateeg en directeur van Livehouse, neemt je tijdens deze praktische workshop mee in de zoektocht naar het hoogst haalbare rendement.

 9. Op 12-03-20 in Amsterdam:

  Ontwikkel je trainersvaardigheden (wegens succes herhaald)

  Als trainer kun je een belangrijke rol vervullen bij het communicatiever maken van je organisatie. Wordt er een beroep op je gedaan om een training te verzorgen? Heb je ambities in die richting en wil je weten of het trainerschap iets voor jou is? Wil je de kern aangereikt krijgen om een goede training te ontwerpen en uit te voeren? Dan is deze workshop 'train-de trainer' echt iets voor jou!

 10. Op 02-04-20 in Amsterdam:

  Ontdek de effectiviteit van een flexibele adviesstijl (wegens succes herhaald)

  Effectief adviseren is zorgen voor een inhoudelijk goed advies dat geaccepteerd wordt. En omdat niet elke situatie hetzelfde is heb je in je adviesstijl te variëren. Ook wel schakelen genoemd. Wil jij je stijlflexibiliteit vergroten door meer zicht te krijgen op de verschillende advies- en beïnvloedingsvaardigheden? Dan is deze praktische workshop echt iets voor jou! 

     

Klik hier voor het archief van bijeenkomsten

Agenda derden