Agenda

Bijeenkomsten

 1. Op 20-06-19 in Nieuwegein:

  C-day19: het nationaal vakcongres voor communicatieprofessionals

  Zorg dat jij klaar bent voor de dag van morgen!

  Op 20 juni organiseert Logeion C-day, het grootste event voor communicatieprofessionals. C-day19 bereidt jou als professional voor op de dag van morgen. Welke technologische ontwikkelingen gaan ons vak beïnvloeden? Welke dilemma’s komen wij tegen in ons dagelijks werk? En hoe zorg jij dat je als communicatieadviseur relevant blijft? Ontdek het tijdens C-day19, waar meer dan 800 professionals samenkomen, nationale en internationale topsprekers het podium betreden en waar jij inspiratie opdoet waar je de rest van het jaar de vruchten van plukt. Ontdek, leer en ervaar van en met elkaar!

 2. Op 03-07-19 in Amsterdam:

  Coachend adviseren

  Ontdek de kracht van een coachende adviesstijl!

  Communicatieprofessionals zijn op veel manieren bezig het communicatief vermogen van anderen te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door trainingen te geven, workshops te organiseren, toolkits te maken etc. En ook door meer coachend te adviseren. Dat wil zeggen: de ander begeleiden, helpen en ruimte geven om zich te ontwikkelen in een bepaalde vaardigheid. Wil jij je repertoire aan coachende adviesstijlen uitbreiden? Wil je weten welke coachende vaardigheden je al makkelijk afgaan en waar je nog winst kunt boeken? Dan is deze praktische workshop over coachend adviseren echt iets voor jou! 

   

 3. Op 04-07-19 in Rotterdam:

  Praktijkcongres: Omgevingswet voor communicatieprofessionals

  Op ontdekkingsreis naar 2021

  In 2021 wordt de nieuwe Omgevingswet van kracht. Met deze wet wil de overheid de regels voor ruimtelijke ontwikkeling vereenvoudigen en samenvoegen, met meer ruimte voor lokaal maatwerk en participatie. Dit brengt grote communicatieve opgaven en kansen met zich mee. Op 4 juli gaan we op ontdekkingsreis. Naar de ambities van jouw gemeente, provincie of waterschap en jouw rol als communicatieprofessional. Geen vast omlijnde eindbestemming tijdens dit congres. We dagen je uit binnen bepaalde kaders, vorm te geven aan de bestemming en de weg er naar toe. Met een diversiteit aan workshops nemen we je mee in de strategische dilemma’s en uitdagingen, maar ook praktische informatie behorend bij de invoering van de Omgevingswet.

 4. Op 02-09-19 in Den Haag:

  Psychologie van corporate stories

  Corporate stories kunnen van waarde zijn voor bestuurders en communicatieprofessionals. Dan zorgen ze voor inspiratie, verbinding, vertrouwen en daadkracht in het hart en hoofd van alle stakeholders. En dienen ze als blauwdruk voor verdere strategieën en middelen. Voorwaarde hiervoor is wel dat het verhaal de kern van de organisatie pakt en oprecht is. Deze vakimpuls geeft je mooie inzichten en middelen om precies dat te bewerkstelligen. 

 5. Op 05-09-19 in Utrecht:

  De communicatieprofessional als trainer

  Ontwikkel je vaardigheden en groei in je rol

  Iedereen communiceert. Of het nou gaat om de ambachtelijke vaardigheden van ons vak (bijvoorbeeld schrijven of woordvoeren) of de zogenaamde softskills, als trainer kun je een belangrijke rol vervullen bij het communicatiever maken van je organisatie. Wordt er (soms of misschien vaker) een appèl op je gedaan om een training te verzorgen? Heb je ambities in die richting en wil je weten of het trainerschap iets voor jou is? Wil je een aantal essentials aangereikt krijgen om een goede training te ontwerpen en uit te voeren? Dan is deze workshop 'train - de trainer' echt iets voor jou! 

 6. Op 10-09-19 in Amersfoort:

  Goede woordvoering, hoe doe je dat?

  Groeien in je rol als woordvoerder

  Het is onderdeel van je communicatiefunctie: vertegenwoordig je organisatie richting de media. Je bent verantwoordelijk voor woordvoering en eerste aanspreekpunt voor journalisten. Dat vereist focus en serieuze voorbereiding. Hoe blijf je scherp en hou je vertrouwen in je gesprekken met journalisten? In deze energieke workshop met Youssef Eddini (managing partner en mediatrainer bij communicatiebureau Van Luyken) analyseren we voorbeelden uit de praktijk, bespreken we de gouden regels bij woordvoering en oefenen we met meegenomen casuïstiek van de deelnemers.

 7. Op 16-09-19 in Driebergen-Rijsenburg:

  Je bent zelf je belangrijkste instrument

  Persoonlijke ontwikkeling met behulp van systemisch werk

  Als ervaren communicatieprofessional heb je op inhoudelijk vlak een zekere volwassenheid bereikt. Tijdens deze tweedaagse training krijg je de gelegenheid met behulp van systemisch werk meer over jezelf te ontdekken, als professional, als lid van de beroepsgroep. In systemen is er voor iedereen een plek ten opzichte van de andere leden. Leden van het systeem kunnen onbewust hun geëigende plek verliezen en er kan plekverwarring ontstaan. Door een vraagstuk in het systeem ‘in de ruimte neer te zetten’, komen zowel de vraag als de oplossing in een ander licht te staan.

 8. Op 19-09-19 in Hilversum:

  Enter-the-firm: Op bezoek bij Videonieuwsbericht

  De kunst van het nieuws maken met Jaap van Deurzen

  Steeds meer organisaties kiezen ervoor zelf hun eigen nieuws te maken en te plaatsen op de eigen online kanalen. Wil jij ook zien hoe dat in zijn werk gaat? Neem nu een kijkje achter de schermen op de redactie van Videonieuwsbericht in Hilversum. Daar wordt dagelijks gewerkt aan nieuwsitems voor verschillende bedrijven en overheidsorganisaties.

 9. Op 19-09-19 in Zwolle:

  Dagvoorzitter in één dag (wegens succes herhaald)

  Modereren kun je zelf

  Wegens succes herhaald! In deze workshop leer je van professioneel dagvoorzitter én trainer Hans Etman - van Dagvoorzitter.nl - de basis van het modereren, en passeren de belangrijkste vaardigheden van een gespreksleider de revue. Etman vertelt wat nu wel en niet jouw rol is als moderator en je krijgt tips en trucs aangereikt waar je in de dagelijkse praktijk gelijk mee aan de slag kan. Ontdek het tijdens de workshop bij de gemeente Zwolle.

 10. Op 23-09-19 in Hilversum:

  Avondseminar: Jam Cultures met Jitske Kramer

  Over inclusie, macht en verschil

  Inclusie gaat over wie mee mag doen en wie vooral niet. Inclusie, goed omgaan met macht en verschil, is een van de grootste uitdagingen van deze tijd. Een avond lang gaan we in op de vraag: hoeveel diversiteit kun jij aan? Jitske Kramer leert je kijken naar inclusie als een jamsessie waarbij je elkaar met lef en verbinding ontmoet. Daarna dagen Jitske Kramer en Dolf Jansen elkaar uit anders te kijken naar macht, naar verschillen en overeenkomsten. Waarbij het risico bestaat dat zij ook elkaar te lijf gaan, met woorden, argumenten en emoties vanzelfsprekend. 

Klik hier voor het archief van bijeenkomsten

Agenda derden