Agenda

Bijeenkomsten

 1. Op 19-01-21:

  Communicatie 2.0: Datagedreven content - Paul Gremmen & Maarten Ros

  Hoe krijgt communicatie meer impact? Door handig gebruik te maken van datagedreven content. Is dat moeilijk? Nee! Maak je daarmee het verschil? Ja! Hoe? Dat ontdek je tijdens dit Power Webinar.

 2. Op 25-01-21:

  Crash Course Brussel - Hoe werkt het in de Europese Unie

  Voor digitale ontmoetingen is een felle codekleur geen belemmering. Daarom zetten wij op 17 november onze online deuren wagenwijd open voor een crash course Brussel. Had jij je al opgegeven voor de tweedaagse studiereis of wilde je je ook aanmelden om meer over de Europese Unie te weten te komen? Geef je dan nu op voor de digitale reis naar Brussel. Caroline Nagtegaal (lid van het Europees Parlement) en Mendeltje van Keulen (lector Changing Role of Europe bij de Haagse Hogeschool ) nemen je in anderhalf uur mee naar Brussel om je meer te vertellen over de Europese Unie.

 3. Op 26-01-21:

  Onderhandelen over arbeidsvoorwaarden - doelgroep young professionals

  Een goede voorbereiding is het halve werk

  Veel mensen zien het als die allerlaatste hobbel die je over moet om écht te starten met een nieuwe baan: het arbeidsvoorwaardengesprek. Om alles uit het gesprek te halen, is het essentieel om wat te weten over arbeidsvoorwaarden. Wat kan je verwachten? Wat houden arbeidsvoorwaarden precies in? Wat is het verschil tussen primaire, secundaire en tertiaire arbeidsvoorwaarden? En waar valt over te onderhandelen? Margriet Joosten is Career Officer Letteren aan de Radboud Universiteit Nijmegen en gaat op een interactieve manier in op de theorie. In polls en in de chat gaan we die meteen toepassen op realistische en veelvoorkomende situaties.

 4. Op 28-01-21:

  Issuelezing: ‘tussen waarheid en waanzin' - Madeleijn van den Nieuwenhuizen (Zeikschrift)

  In samenwerking met Logeion organiseert Issuemakers de Issuelezing 2021. Issuemakers heeft rechtshistoricus en mediacriticus Madeleijn van den Nieuwenhuizen gevraagd een lezing te geven over het thema ‘tussen waarheid en waanzin.’ Of het nu gaat over corona, verkiezingen of 5G: alternatieve feiten en complottheorieën zijn zichtbaarder dan ooit. Hoe is onze perceptie op kritisch zijn veranderd? En hoe kunnen we daar als maatschappij of organisatie het beste mee omgaan? Madeleijn van den Nieuwenhuizen, ook opererend onder de naam zeikschrift, geeft haar visie op dit onderwerp. 

 5. Op 04-02-21:

  De kracht van non-verbale communicatie

  Wat werkt online en wat werkt offline?

  De verwachting is dat we, nu we het thuiswerken massaal hebben ontdekt, in de toekomst minder naar onze kantoren gaan. Het lijkt er op dat we meer hybride vormen van (samen)werken gaan omarmen. Kennis over non-verbale communicatie is altijd al van belang geweest om effectieve gesprekken met je klanten of collega’s te voeren. Dit heeft nog een extra dimensie gekregen afgelopen periode door het veel online werken en communiceren.

 6. Op 25-03-21 in Amersfoort:

  Doelgericht ontwerpen van effectieve bijeenkomsten (wegens succes herhaald)

  Als communicatieprofessional of -afdeling krijg je regelmatig de opdracht om een inspirerende bijeenkomst te organiseren. Events zijn een tijdrovend en kostbaar communicatiemiddel en vragen veel kennis en inlevingsvermogen van jou als communicatie-expert. Nicoline van Straten, live communicatiestrateeg en directeur van Livehouse, neemt je tijdens deze praktische workshop mee in de zoektocht naar het hoogst haalbare rendement.

 7. Op 30-03-21:

  De psychologie van overtuigen - Pacelle van Goethem (wegens succes herhaald)

  Hoe werkt ons brein bij overtuigen? Hoe voorspel je succes in overtuigen?

  Rond overtuigen bestaan grofweg twee mythes. Populair is de gedachte dat overtuigingskracht voorbehouden is aan mensen met een magisch gen; je hebt het of je hebt het niet. Anderzijds leeft het idee dat overtuigen simpelweg een kwestie is van drukken op de goede knoppen. Tijd om de mythes op te blazen.

  Ontdek in deze zeer interactieve masterclass Pacelle van Goethem’s heldere denkkaders en methodes voor overtuigen en hoe je dit kunt gebruiken in communicatiestrategie en -advies. Onder leiding van Esther van der Voort van dagvoorzitter.nl gaan we samen met Pacelle van Goethem, Nederlands meest gevraagde spreker en autoriteit op het gebied van overtuigen, stem en invloed, gedragswetenschapper en overtuigexpert bij True Persuasion, op zoek naar praktische toepassingen.

 8. Op 13-04-21 in Amersfoort:

  Goede woordvoering, hoe doe je dat? (wegens succes herhaald)

  Het is onderdeel van je communicatiefunctie: vertegenwoordig je organisatie richting de media. Je bent verantwoordelijk voor woordvoering en eerste aanspreekpunt voor journalisten. Dat vereist focus en serieuze voorbereiding. Hoe blijf je scherp en hou je vertrouwen in je gesprekken met journalisten? In deze energieke workshop met Youssef Eddini (managing partner en mediatrainer bij communicatiebureau Van Luyken) analyseren we voorbeelden uit de praktijk, bespreken we de gouden regels bij woordvoering en oefenen we met meegenomen casuïstiek van de deelnemers.

Klik hier voor het archief van bijeenkomsten

Agenda derden

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.