Agenda

Bijeenkomsten

 1. Op 26-08-21 in Utrecht:

  Summercourse - Digitaal vooruit met je communicatiestrategie

  Drie middagen over de digitale aspecten van communicatie

  De Summercourse vindt plaats op locatie in Aristo Utrecht Lunetten. We bieden ook de optie aan om vanuit huis online deel te nemen. Aan jou de keuze!

  Ga jij digitaal vooruit in je communicatiestrategie? Afgelopen jaar gingen veel van onze zakelijke -en privéactiviteiten volledig online. Hierdoor veranderde ons eigen gedrag, de inzet van media, en we ontdekten nieuwe communicatiemogelijkheden. Logeion en SchaalX selecteerden drie relevante onderwerpen zodat jij vooruit blijft gaan met je communicatiestrategie:

  26 augustus: Nudging in communicatie - Martin van Kranenburg
  2 september: Hybride interne communicatie - Peter Haan en Bas van Glabbeek
  9 september: Cross Media Communicatie - Ment Kuiper

 2. Op 07-09-21:

  Beroepsniveauprofielen: wat kun je er mee? - Esther Holster - 12:30 uur

  Heb jij dat ook wel eens dat je wilt weten waar je staat in je vak? Ben je toe aan een volgende stap in je ontwikkeling? Of wil je weten welke ‘skills’ jij nodig hebt om een volgende stap te maken? Heb je behoefte om bij te blijven in de ontwikkelingen van ons vak en wil je weten of je voldoende bij bent? Via de Beroepsniveauprofielen (BNP) kun je je positie bepalen, het is een ijkpunt van je vaardigheden! Het is een onafhankelijk middel om jezelf te toetsen. Esther Holster (Publiec) gaat tijdens deze workshop met de deelnemers aan de slag met de BNP's. 

 3. Op 07-09-21:

  Beroepsniveauprofielen: wat kun je er mee? - Esther Holster - 15:00 uur

  Heb jij dat ook wel eens dat je wilt weten waar je staat in je vak? Ben je toe aan een volgende stap in je ontwikkeling? Of wil je weten welke ‘skills’ jij nodig hebt om een volgende stap te maken? Heb je behoefte om bij te blijven in de ontwikkelingen van ons vak en wil je weten of je voldoende bij bent? Via de Beroepsniveauprofielen (BNP) kun je je positie bepalen, het is een ijkpunt van je vaardigheden! Het is een onafhankelijk middel om jezelf te toetsen. Esther Holster (Publiec) gaat tijdens deze workshop met de deelnemers aan de slag met de BNP's. 

 4. Op 09-09-21:

  De medewerker als ambassadeur van de organisatie - CSC Webinar

  Dit webinar maakt deel uit van een nieuwe reeks webinars van het Centrum Strategische Communicatie, de CSC Webinars. Welke communicatierollen spelen medewerkers in organisaties en wat is de impact daarvan op de organisatie? Wat betekent dat voor het communicatievak? Nieuwe inzichten betekenen ‘the end of employee communication as we know it’!

 5. Op 14-09-21 in Amersfoort:

  Goede woordvoering, hoe doe je dat? (wegens succes herhaald)

  Het is onderdeel van je communicatiefunctie: vertegenwoordig je organisatie richting de media. Je bent verantwoordelijk voor woordvoering en eerste aanspreekpunt voor journalisten. Dat vereist focus en serieuze voorbereiding. Hoe blijf je scherp en hou je vertrouwen in je gesprekken met journalisten? In deze energieke workshop met Youssef Eddini (managing partner en mediatrainer bij communicatiebureau Van Luyken) analyseren we voorbeelden uit de praktijk, bespreken we de gouden regels bij woordvoering en oefenen we met meegenomen casuïstiek van de deelnemers.

 6. Op 23-09-21 in Amsterdam:

  Ontdek de effectiviteit van een flexibele adviesstijl (wegens succes herhaald)

  Effectief adviseren is zorgen voor een inhoudelijk goed advies dat geaccepteerd wordt. En omdat niet elke situatie hetzelfde is heb je in je adviesstijl te variëren. Ook wel schakelen genoemd. Wil jij je stijlflexibiliteit vergroten door meer zicht te krijgen op de verschillende advies- en beïnvloedingsvaardigheden? Dan is deze praktische workshop echt iets voor jou! 

     

 7. Op 23-09-21:

  Online College: Theo Hendriks - Storytelling in het (post-)coronatijdperk (wegens succes herhaald)

  "We doen het samen!" "Met elkaar verslaan we het virus!" Collectief sloten we met onze corporate stories ons aan bij dit verhaal. Wat is het nieuwe verhaal van jouw organisatie? Theo Hendriks is corporate storyteller en verweeft in dit online college de actualiteit met een oproep tot authenticiteit.

 8. Op 28-09-21:

  Communicatie 2.0: Datagedreven content - Paul Gremmen & Maarten Ros (wegens succes herhaald)

  Hoe krijgt communicatie meer impact? Door handig gebruik te maken van datagedreven content. Is dat moeilijk? Nee! Maak je daarmee het verschil? Ja! Hoe? Dat ontdek je tijdens dit Power Webinar.

 9. Op 30-09-21:

  Gebruik je stem! - Pacelle van Goethem

  Meer invloed met je stem als instrument

  Rond stemgebruik bestaan de mythes: ‘Je klinkt zoals je bent’ en ‘je praat nou eenmaal zoals je praat’. Weinig mensen staan stil bij de invloed die onze stem heeft. Het goede nieuws: je kunt alles met je stem, bovendien kosteloos en altijd bij je. 

  Leer de feiten en fijne tips van Pacelle van Goethem, gedragswetenschapper en overtuigexpert bij True Persuasion. We gaan samen met haar op zoek naar inzichten en praktische toepassingen. Alles geïllustreerd met video/audiofragmenten, verbluffende inkijkjes en hilarisch doeltreffende tips.

 10. Op 07-10-21:

  Zelf nieuwsvideo’s maken (wegens succes herhaald)

  Het landelijke nieuws halen met een zelf gemaakt nieuwsbericht op video is echt makkelijker dan je denkt. In deze Vakimpuls ontdek je hoe je kleine en grote verhalen eenvoudig in beeld brengt en zo online jouw doelgroep bereikt. Maar ook de landelijke en internationale media maken graag gebruik van beeldmateriaal wat door organisaties is gedraaid. Zelfs als dat gefilmd is met een smartphone!

Klik hier voor het archief van bijeenkomsten

Agenda derden

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.