Agenda

Agenda

 1. Op 20-11-18 in Utrecht:

  What's going on in Digital? Over online communicatiestrategie & relevante content

  Always on – Always relevant

  Digitale communicatie krijgt een prominentere plek in de Logeion-programmering. Samen met Frankwatching hebben we onze krachten gebundeld en 'What’s going on in Digital' ontwikkeld. Acht online thema's passeren de revue in vier compacte kennissessies, in het huis van Frankwatching. Deze vierde sessie staat in het teken van online communicatiestrategie (Always on) en het creëren van relevante content (Always relevant).

 2. Op 22-11-18 in Amersfoort:

  IC Eyeopeners - Differentiatie in interne communicatie: moet het omdat het kan?

  Zijn verschillende generaties in een organisatie een verrijking of zorgen die voor onoverbrugbare verschillen in aanpak en beleving? En helpen data ons die verschillen te overbruggen? Hoe dan ook bepalen medewerkers zelf steeds vaker hun kanaal. Hoe ga je daar als interne-communicatiespecialist mee om? Hoe bereik je je collega’s nog? En moet je extern social-mediagebruik van je collega’s willen controleren?

        

 3. Op 26-11-18 in Hilversum:

  The Wow Starts Now - Theo Hendriks (wegens succes herhaald)

  Gebruik de kracht van storytelling

  Leiders, managers, ondernemers en starters. Iedereen heeft ideeën waarmee zij de wereld voorgoed willen veranderen. Storytelling helpt om van een goed idee een onvergetelijk idee te maken. Theo Hendriks is expert op het gebied van storytelling en in april verschijnt zijn boek ‘The Wow Starts Now’ over de kracht van verhalen bij het tot leven wekken van ideeën. In dit seminar, dat Logeion in samenwerking met Managementboek organiseert, vertelt Theo aan de hand van vele voorbeelden hoe je daadwerkelijk ideeën tot leven wekt met storytelling.  

 4. Op 27-11-18 in Rotterdam:

  Stedelijke bereikbaarheidscommunicatie in Rotterdam

  Wil je weten hoe je er komt? Ga met ons #onderweg!

  Rotterdam is nooit af. Dat heb je in een stad die leeft, bruist en zich ontwikkelt. Waar je met honderdduizenden leeft, woont, werkt. En waar miljoenen mensen recreëren. Er gaat geen dag voorbij of er is wel ergens hinder. Door noodzakelijk onderhoud of het verbeteren van de bereikbaarheid van de stad. Verkeershinder is lastig als je zelf ergens heen wilt. Met verkeersmanagement en -regie wordt gewerkt aan stedelijke bereikbaarheid, maar vooral met communicatie. Hoe? Ontdek het tijdens deze bijzondere Enter-the-firm in Rotterdam!

 5. Op 10-12-18 in Nieuwegein:

  Stakeholdermanagement - Paul Stamsnijder (wegens succes herhaald)

  Als je niet aan tafel zit, sta je op het menu

  Communicatieprofessionals krijgen steeds vaker vragen op het vlak van stakeholdermanagement. Hoe leggen we de verbinding met de samenleving? Hoe zetten we de dialoog in? Het zijn actuele kwesties. Tegenwoordig zijn organisaties pas echt succesvol als ze – binnen en buiten – alle belanghebbenden zo vroeg mogelijk bij hun strategie betrekken: medewerkers, klanten, aandeelhouders en de samenleving in het algemeen. Tal van voorbeelden tonen hoe het werkt. Organisaties die hun netwerken goed onderhouden, presteren immers duurzaam beter dan organisaties die dat niet doen. Hun les: de beste manier om vrienden te maken, is door er één te zijn.

 6. Op 18-12-18 in Rotterdam:

  De impact van reputatiemanagement op een succesvolle organisatie

  Een inspirerende middag met prof. dr. Cees van Riel

  Het kan nog net voor de kerstvakantie, terug in de collegebanken! Ook dit jaar zal prof.dr. Cees van Riel, net als in 2017, het Logeion-podium beklimmen om een CommunicatieCollege te verzorgen over Reputatiemanagement. Op 18 december zal hij op de Erasmus Universiteit in Rotterdam zijn ideeën en inzichten delen met vakkgenoten.

  Cees van Riel staat bekend als een van de grondleggers van het corporate communicatievak en als een pionier op het gebied van reputatiemanagement. Tijdens zijn college praat hij ons bij over de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied en zal hij aan de hand van actuele casuistiek deze uitgebreid illustreren en duiden. Het is een open college waarvan de inhoud afgestemd is op senior communicatie professionals. Een goede basiskennis van het vak is dus vereist.

  Meer informatie over de invalshoeken van zijn college volgt binnenkort. Maar verzeker je nu alvast een plek in de collegebanken!

 7. Op 20-12-18 in Nieuwegein:

  Lastige gesprekken

  Een praktisch vervolg op Confronteren kun je leren

  Iedereen staat weleens voor een gesprek waarvan je weet: dat wordt lastig! Bijvoorbeeld omdat je slecht nieuws brengt, kritisch feedback moet geven of er een spannende confrontatie wacht met een onzekere afloop. Hoe comfortabel zou het zijn als je ook die gesprekken met vertrouwen tegemoet kunt zien? Marco Doeser neemt je mee naar de basis van het vak: de intermenselijke communicatie. Hij geeft inzicht in de complexiteit van lastige confrontaties en leert je vaardigheden om (bijna) elke gesprekspartner te verleiden tot een goed gesprek.

 8. Op 10-01-19 in 's-Gravenhage:

  De Logeion-nieuwjaarsborrel 2019

  Van nieuw initiatief naar traditie

  Vorig jaar een eerste editie, dit jaar zetten we dit initiatief om naar een traditie en nodigen we alle Logeion-leden weer van harte uit voor de Logeion-nieuwjaarsborrel! Een moment om met elkaar het glas te heffen op Logeion, maar ook op elkaars plannen voor 2019.

  De Logeion-nieuwjaarsborrel vindt opnieuw plaats in het COMM in Den Haag. Onze voorzitter Wieneke Buurman zal haar wensen voor het vak en de vereniging toelichten, waarna spreker en flirtcoach Saskia Paulissen ons alles vertelt over ‘Seksen op de werkvloer’. Wat is het verschil tussen het mannelijke en vrouwelijke brein? Hoe ontstaan die verschillen en hoe zet je ze slim in voor een nog beter bedrijfsresultaat? Saskia geeft ons de antwoorden, en dit doet ze met veel humor.

 9. Op 05-02-19 in Mijdrecht:

  Enter-the firm - The Oval Office en Zcene Moving Media

  Over het toepassen van creativiteit en de kracht van herinneringen

  Als communicatieprofessional ken je meer instrumenten en tactieken dan ooit tevoren om je doelgroep te bereiken. Maar heeft je aanpak altijd impact, blijft je communicatie onvergetelijk? Kom uit je comfortzone en ontdek tijdens deze dubbele Enter-the-firm hoe Zcene Moving Media en The Oval Office communicatie met lef en met effect maken. Van strategie, naar concept tot de uiteindelijke beleving. Je gaat naar huis met inspiratie om je boodschap tot leven te brengen en echt contact te maken met je doelgroep.

 10. Op 06-02-19 in Hilversum:

  Zo word je een topadviseur! - Ben Tiggelaar

  Over hoe je als adviseur het verschil kunt maken

  Wat is er nodig om een effectieve, vertrouwde adviseur te worden? Wat zijn de 'habits' van succesvolle adviseurs? En: hoe maak we ons die eigen? In deze Masterclass draait het om één ding: effectiever worden als adviseur. Ben Tiggelaar (schrijver, spreker, gedragswetenschapper en expert in leiderschap en verandering) selecteert de beste ideeën uit onderzoek en praktijk. 

Klik hier voor het archief van bijeenkomsten

Agenda derden