Logo Zoeken
Masterclass Rotterdam Online

Leiding geven aan communicatieprofessionals

woensdag 1 juli 2015 van 14:00 uur tot 18:00 uur

Locatie

De Rotterdam
Wilhelminakade 179
3072 AP Rotterdam
De Rotterdam_landscape.jpg

Een afdeling goed managen is niet eenvoudig. Een communicatieafdeling managen is misschien nog wel de overtreffende trap! Uitzonderingen daar gelaten, meestal gaat het om een flinke club mondige/assertieve/eigenwijze professionals. Met verstand van zaken, intrinsiek gemotiveerd en een broertje dood aan gemanaged worden. In deze masterclass houdt Prof. dr. ir. Mathieu Weggeman op 1 juli communicatiemanagers een spiegel voor en geeft vele adviezen over het onderwerp Leidinggeven aan communicatieprofessionals. Niet doen? Beetje doen? Hier wel, daar niet? Of…

Een afdeling goed managen is niet eenvoudig. Een communicatieafdeling managen is misschien nog wel de overtreffende trap! Uitzonderingen daar gelaten, meestal gaat het om een flinke club mondige/assertieve/eigenwijze professionals. Met verstand van zaken, intrinsiek gemotiveerd en een broertje dood aan gemanaged worden.

De vraag is natuurlijk: wat manage je en wat niet? En op welke wijze stuur je de professionals aan zodat je ze inspireert in plaats van degradeert tot blinde uitvoerders van speerpunten/beleidspannen en hobby’s van directies en besturen?

Managers van (communicatie)afdelingen hebben volgens prof. dr. ir. Mathieu Weggeman een aantal belangrijke rollen te vervullen. Eén daarvan is het fungeren als hitteschild voor de ruis-van-boven. Professionals raken maar van de leg als je ze teveel lastig valt met procesverantwoording, beheersregels en organisatieprocedures. Beter is het om te vertrouwen op de kennis en ervaring van deze professionals en te beseffen dat zij liever iets goed doen, dan iets fout. Stuur op output en collectieve ambitie, creëer randvoorwaarden en betrek hen bij de strategie-ontwikkeling van de organisatie. Maar hoe ga je ondertussen om met de controle-wens van je boardroom of directeur? Met de roep om accountability, evidence-based communicatiebeleid en rapportage ‘noodzaak’?

In deze masterclass houdt Weggeman communicatiemanagers een spiegel voor en geeft vele adviezen over het onderwerp Leidinggeven aan communicatieprofessionals. Niet doen? Beetje doen? Hier wel, daar niet? Of…

Bernadette Elbers, hoofd Communicatie bij gemeente Tilburg geeft een reflectie op het verhaal van Weggeman. Gemeente Tilburg begon als een van de eerste gemeenten in Nederland actief met Factor C.  Elbers vertelt over haar ervaringen om medewerkers en managers hierin te coachen en over de vervolgstappen in het communicatiever maken van de organisatie. Emmelien Matthijse, communicatiemanager gemeente Rotterdam, sluit aan bij de inhoudelijke reflectie. Matthijse heeft ervaring als directeur cultuur bij de gemeente en heeft als manager gewerkt in het gebied Feijenoord.

Onder leiding van gespreksleider Harry Louwenaar, partner en senior adviseur bij de Maatschap voor Communicatie, gaan we vervolgens met elkaar in gesprek. Graag tot 1 juli in Rotterdam!

Deze masterclass wordt mede mogelijk gemaakt door:

Over de sprekers

Foto Bernadette Elbers_LOGNW_Vierkant.jpg

Bernadette Elbers

Gemeente Tilburg begon als een van de eerste gemeenten in Nederland actief met Factor C. Communicatie hoort in het hart van het beleid en dat betekent dat de communicatie-component vanaf het begin meegenomen moet worden in beleidsvorming. Hoofd Communicatie Bernadette Elbers vertelt over haar ervaringen om medewerkers en managers hierin te coachen en over de vervolgstappen in het communicatiever maken van de organisatie.
Harry Louwenaar vierkant.jpg

Harry Louwenaar

Harry Louwenaar is zelfstandig strategische adviseur en procesbegeleider. Was mede-oprichter en 17 jaar partner bij Maatschap voor Communicatie. Hij treedt regelmatig -en graag- op als 'gesprekskatalysator'. Was twee jaar voorzitter van de adviesraad Positionering van Logeion. Houdt van duiding en interactie. Heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van strategische communicatiecoalities.
Weggeman_vierkant.jpg

Mathieu Weggeman

Prof.dr.ir. M.C.D.P. Weggeman is hoogleraar Organisatiekunde, in het bijzonder Innovatie Management aan de Faculteit Industrial Engineering & Innovation Sciences van de Technische Universiteit Eindhoven. Daarnaast voert hij een eigen praktijk als bestuursadviseur. Mathieu Weggeman heeft als focus voor zijn onderzoek gekozen voor het begrijpen en verklaren van innovatieprocessen in technologie-, kennisintensieve en culturele organisaties. Zijn bijzondere aandacht gaat daarbij uit naar het leidinggeven aan professionals, strategieformulering, het realiseren van collectieve ambitie in teams en organisaties en de werkwijzen van de netwerkgeneratie.

De Rotterdam

Wilhelminakade 179
3072 AP ROTTERDAM
Bekijk op Google Maps

‘De Rotterdam’ is met 60.000 m2 kantoor, zo’n 1.500 m2 horeca, een viersterren lifestyle-hotel met congres-/eventruimten en 280 kamers, leisure voorzieningen, een parkeergarage met plaats voor zo'n 670 auto’s en 240 woningen een verticale stad op de Wilhelminapier.

Het gebouw aan de voet van de Erasmusbrug is een niet te missen onderdeel van de skyline van Rotterdam.

LET OP: LEGITIMATIE VERPLICHT!

Deze bijeenkomst vindt plaats op de 40e verdieping van De Rotterdam.

Attentie: in tegenstelling tot hetgeen op de routebeschrijving staat, is het huisnummer 179! Bij binnenkomst linksaf, 'gemeente Rotterdam' wordt duidelijk aangegeven.

De routebeschrijving vind je hier. 

Kostenoverzicht:
Leden: 95,00
Logeion Young Professionals: 47,50
Niet-leden: € 145,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 23 juni 2015.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.