Berichten over algemeen

Weblog

 1. Gerry McGovern: 'Probeer het, faal, kom weer overeind'

  26 juni 2018 - door Bernadet Timmer - 0 reacties

  Labels: ,

  GerryMcGovernCDAY18.jpg

  De wereld verandert en een deel beweegt weg van de afhankelijkheid van organisaties. Wat doen we verkeerd? Gerry McGovern, ‘CEO customer Carewords’: “Het is vaak niet de fout die je maakt, maar de manier waarop je reageert op die fout. Probeer het, faal, kom weer overeind, probeer het opnieuw en faal beter.”

  Lees meer over "Gerry McGovern: 'Probeer het, faal, kom weer overeind'"

 2. C-DAY18: Vertrouwen gezocht

  26 juni 2018 - door Bernadet Timmer - 0 reacties

  Labels: ,

  Het gaat om vertrouwen. Ben je te vertrouwen, krijg je vertrouwen? Op dat thema borduurden vrijwel alle sprekers voort tijdens C-DAY18, het nationaal vakcongres voor communicatieprofessionals georganiseerd door Logeion. Op de langste dag van het jaar, 21 juni, kwamen meer dan 700 communicatieprofessionals naar het NBC Congrescentrum in Nieuwegein om kennis te delen en kennis te maken.  

  Lees meer over "C-DAY18: Vertrouwen gezocht"

 3. Gewoon Beginnen

  18 september 2016 - door Liliane Ruyters - 0 reacties

  Labels:

  Klankschaal-schutterstock.jpg

  Op meerdere manieren komt de laatste jaren de ontwikkeling tot ons om minder vanaf het papier, gepland en gestructureerd, organisaties te leiden en te veranderen. Re-Inventing Organizations is één van de boeken die over dit onderwerp geschreven is. Leiderschap in Communicatie boog zich onlangs over blauwgroen werken. Onlangs boog Leiderschap in Communicatie zich over één van die managementboeken die de laatste jaren opmars maakt. Ik zeg bewust één, omdat ik al lezende veel herkende in wat Frederic Laloux opschreef. Zijn boodschap was voor mij niet echt nieuw en origineel. Blijft staan dat ik, net als de rest van Leiderschap, de waarheid volgens Frederic Laloux zeker interessant vond en dat er veel zaken staan in Re-inventing Organizations die de moeite van het opvolgen waard zijn.

  Lees meer over "Gewoon Beginnen"

 4. Empathie in het mobiele tijdperk

  12 juni 2015 - door Bernadet Timmer - 0 reacties

  Labels:

  Mobiele-telefoon.jpg

  Alle communicatieprofessionals hebben het erover: de netwerksamenleving, ‘being real’ (geloofwaardig, authentiek), ‘real time’ (interactie, anticiperen, data) en de menselijke maat (persoonlijk, kleinschalig, overzichtelijk, dichtbij, open). Tijdens het nationale vakcongres voor communicatieprofessionals C-DAY 15 op 11 juni liggen de voorbeelden van de vier communicatietrends van 2015-2016 voor het opscheppen.

  Lees meer over "Empathie in het mobiele tijdperk"

 5. Communicatie versus ballenbak

  19 september 2014 - door Bernadet Timmer - 0 reacties

  Labels: , , , , ,

  140919 Ballenbak breed.jpg

  De trends liegen er niet om; communicatie is sterker dan ooit, maar dat gaat niet vanzelf. We moeten dienend leiden, bonden, bridgen, luisteren, standvastig én flexibel zijn, de ballenbak en de tunnel uit, met de handrem eraf. Gelukkig vallen we af en toe ook in de prijzen.

  Lees meer over "Communicatie versus ballenbak"