Berichten over VNG

Weblog

 1. Operatie 3D in uitvoering

  30 januari 2015 - door Livia de Metz - 0 reacties

  Labels: , , , ,

  lognw_shutterstock_tunnel.jpg

  Nee, niet driedimensionaal. Hier staat 3D voor de drie grote decentralisaties op 1 januari jl.; de overheveling van de zorg voor welzijn, jeugd, inkomen en werkgelegenheid van rijk naar gemeenten. Niet alleen een wat je noemt majeure operatie voor vele duizenden betrokken bestuurders en ambtenaren maar een verandering waarmee zo’n beetje alle Nederlanders nu of later mee te maken krijgen. En o ja; met het idee dat deze reorganisatie de boel een stuk effectiever gaat maken is de decentralisatie alvast voorzien van een forse budgetreductie.

  Lees meer over "Operatie 3D in uitvoering"

 2. De sprong in het 3D-diepe bad

  19 november 2014 - door Livia de Metz - 0 reacties

  Labels: , , , , , , ,

  LOGNW_blog_landscape.jpg

  Het nieuwe jaar nadert. Te snel, dit jaar? Op 1 januari 2015 is het immers zover; een ongekende overheveling van veel taken en behoorlijk wat minder budget van rijk naar gemeenten. Ook wel bekend als de 3D-operatie; de decentralisatie van taken op het terrein van jeugdzorg, werk en zorg aan langdurig zieken en ouderen. Een pakket ter waarde van 16 miljard euro bij aanvang, teruglopend naar 10,3 miljard. Makkelijker gezegd dan gedaan. 

  Lees meer over "De sprong in het 3D-diepe bad"

 3. 3D Communicatiedag - Wie niet weet waar de reis naartoe gaat, vaart altijd verkeerd

  16 juli 2014 - door Livia de Metz - 0 reacties

  Labels: , , , ,

  Lognw_Movement.jpg

  Op 8 juli stemde ook de Eerste Kamer in met de wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) 2015 en daarmee staat het vast; in 2015 worden gemeenten verantwoordelijk voor jeugdzorg, werk en inkomen en zorg aan langdurig zieken en ouderen. Een enorme opgave, ook voor de betrokken communicatieadviseurs. Deze zogenaamd 3D-operatie (want driemaal decentralisatie) gaat bovendien gepaard met forse bezuinigingen, over de hele linie ruim 20 procent. Het rijk wil immers met deze reorganisatie de snel stijgende kosten voor zorg en welzijn beteugelen. Een ordinaire bezuiniging? Ja en nee. 

  Lees meer over "3D Communicatiedag - Wie niet weet waar de reis naartoe gaat, vaart altijd verkeerd"