Weblog

Weblog

 1. Blog van de Voorzitter: Zijn tarieven een dingetje?

  6 maart 2019 - door Wieneke Buurman - 0 reacties

  Wieneke-705x220-def.jpg

  Communicatieprofessionals doen hun werk met enthousiasme, overtuiging en betrokkenheid. Erkenning en waardering daarvoor zijn belangrijk. De financiële waardering is, hoewel die over het algemeen niet bovenaan het lijstje staat van wat ons werk de moeite waard maakt, net zo goed van belang. Ook communicatieprofessionals moeten hun hypotheek of huur kunnen betalen en boodschappen kunnen doen. Ten tijde van de economische crisis, die inmiddels al weer een tijdje achter ons ligt, is de beloning voor communicatiemensen lager geworden.

  Lees meer over "Blog van de Voorzitter: Zijn tarieven een dingetje?"

 2. Blog van de voorzitter: Communicatieprofessionals en het klimaat

  4 februari 2019 - door Wieneke Buurman - 0 reacties

  Wieneke-705x220-def.jpg

  Het klimaat is hot. In de media, op verjaardagen, op het werk, in de politiek en op scholen. En steeds meer ook op straat. Want ook in Nederland gaan scholieren de straat op voor het klimaat. Veranderingen in het klimaat zijn vooral gevolg van het handelen van ons als mensen. Onze manier van leven beïnvloedt het klimaat, de landschappen en de biodiversiteit van onze planeet. Dat weten we allemaal.

  Lees meer over "Blog van de voorzitter: Communicatieprofessionals en het klimaat"

 3. Blog van de voorzitter: Logeion en de liefde

  9 januari 2019 - door Wieneke Buurman - 0 reacties

  Wieneke-705x220-def.jpg

  Je kunt er niet omheen deze dagen: de Nashville-verklaring. Ruim tweehonderd religieuze leiders uit orthodox-protestantse kringen spreken zich daarin uit voor traditionele opvattingen over huwelijk en seksualiteit. Tegen homeseksualiteit, transgenders en ‘polyamoreuze’ relaties. De verklaring doet veel stof opwaaien. Terecht, want met een beroep op de vrijheid van meningsuiting worden hele bevolkingsgroepen weggezet als ‘niet door God bedoeld’.

  Lees meer over "Blog van de voorzitter: Logeion en de liefde"

 4. Blog van de Voorzitter: Marrakesh-pact roept om toezichthouder overheidscommunicatie

  12 december 2018 - door Wieneke Buurman - 0 reacties

  Wieneke-705x220-def.jpg

  Door het Marrakesh-pact zullen we in Nederland overstroomd worden door hordes migranten. Die gaan onze huizen inpikken en onze sociale zekerheid, waar wij allemaal zo hard voor gewerkt hebben, laten ontploffen. Dat is flauwekul, het pact gaat ervoor zorgen dat migranten uit delen van de wereld waar ze het minder hebben, fatsoenlijk opgevangen worden in landen waar zij toevlucht zoeken, hen een betere rechtspositie bezorgen en migratie in goede banen leiden.

  Lees meer over "Blog van de Voorzitter: Marrakesh-pact roept om toezichthouder overheidscommunicatie"

 5. Blog van de Voorzitter: Schokkende beelden illustreren mediabeleid Witte Huis

  27 november 2018 - door Wieneke Buurman - 0 reacties

  Wieneke-705x220-def.jpg

  Voor communicatieprofessionals zijn het schokkende beelden. Je hebt ze vast gezien, want ze zijn de hele wereld overgegaan. Op een persconferentie stelt Jim Acosta van CNN president Trump een aantal vragen over de migrantenkaravaan die vanuit Zuid-Amerika de Verenigde Staten wil binnenkomen. Trump raakt geïrriteerd en maakt de verslaggever uit voor een ‘rude, terrible person’. Acosta vraagt door. Ondertussen komt er een persmedewerker van het Witte Huis aangelopen. 

  Lees meer over "Blog van de Voorzitter: Schokkende beelden illustreren mediabeleid Witte Huis"

 6. Blog van de voorzitter: 'Zonder goede overheidscommunicatie kan een democratie niet functioneren'

  14 november 2018 - door Wieneke Buurman - 0 reacties

  Wieneke-705x220-def.jpg

  Is het een goed idee om een toezichthouder voor overheidscommunicatie in het leven te roepen? Dat is wat Jacques Wallage, oud-bestuurder met grote belangstelling voor communicatie, vroeg aan de bezoekers van de Galjaarddag, het nationale praktijkcongres voor publiekscommunicatie. Om onmiddellijk zelf het antwoord te geven: Ja.

  Lees meer over "Blog van de voorzitter: 'Zonder goede overheidscommunicatie kan een democratie niet functioneren'"

 7. Blog van de Voorzitter: 'Een herhaling van Jetten', een pleidooi voor authenticiteit

  31 oktober 2018 - door Wieneke Buurman - 0 reacties

  wieneke705x220.jpg

  De overname van de Hema door Marcel Boekhoorn. De letters van Amsterdam. De opmars van de newsroom. Zomaar een paar onderwerpen waarover Logeion-leden mij tipten als onderwerp voor deze blog. Maar het wordt Rob Jetten, die tot fractievoorzitter en opvolger van de ervaren Alexander Pechtold werd gekozen. Met zijn 31 jaar de jongste fractievoorzitter ooit; zelfs Ed Nijpets was een paar maanden jonger. Arjen Lubach (met dank voor de quote boven deze blog) had er zelfs een speciale Nijntje-editie aan gewijd. En deze blog wordt daarmee een pleidooi voor authenticiteit in de communicatie. 

  Lees meer over "Blog van de Voorzitter: 'Een herhaling van Jetten', een pleidooi voor authenticiteit"

 8. Blog van de voorzitter: Is woordvoering een nieuwe taak voor toezichthouders?

  17 oktober 2018 - door Wieneke Buurman - 0 reacties

  wieneke705x220.jpg

  "Politici moeten hun toon matigen." Dat zei Henk Breukink, commissaris bij ING, vorige week zaterdag in de NRC. ING trof een recordschikking van 775 miljoen euro met het Openbaar Ministerie, omdat klanten jarenlang ING-rekeningen konden gebruiken om geld wit te wassen. Daarna kwam er vanuit de politiek, maar ook vanuit andere delen van de samenleving, veel kritiek op deze bank. Een opmerkelijke uitspraak. ING had een grote fout gemaakt door niet in te grijpen bij de witwasactiviteiten.

  Lees meer over "Blog van de voorzitter: Is woordvoering een nieuwe taak voor toezichthouders?"

 9. Blog van de voorzitter: Lust en perikelen

  2 oktober 2018 - door Wieneke Buurman - 1 reactie

  wieneke705x220.jpg

  Ellie Lust is weg als woordvoerder bij de Amsterdamse politie. Ze is niet vrijwillig vertrokken. Haar vertrek houdt de gemoederen aardig bezig. Zelf is Ellie 'boos en verdrietig' en voelt ze zich 'niet integer behandeld'. Is haar vertrek terecht?

  Lees meer over "Blog van de voorzitter: Lust en perikelen"

 10. Blog van de voorzitter: Prinsjesdag, steeds meer over politici en minder over beleid

  19 september 2018 - door Wieneke Buurman - 0 reacties

  Wieneke Buurman (blog) 705x220.jpg

  Wat blijft er hangen na de derde dinsdag in september? Drie onderwerpen voeren de boventoon in de communicatie rond Prinsjesdag, allereerst de dividendbelasting (inmiddels omgedoopt tot het D-woord). Niet verrassend, want hier gaat het al maanden over. Verder gaan huishoudens 35 euro per maand meer overhouden. Volgens peilingen geloven Nederlanders hier niets van.

  Lees meer over "Blog van de voorzitter: Prinsjesdag, steeds meer over politici en minder over beleid"