Berichten geschreven door Ron van der Jagt

Weblog

 1. Calimero voorbij - Communicatieprofessional, toon je veren!

  20 april 2016 - by Ron van der Jagt - 6 comments

  LOGNW_ronvanderjagt_landscape.jpg

  Aan enthousiasme en gedrevenheid voor ons vak heb ik normaal gesproken geen gebrek. Maar als voorzitter van de Nederlandse beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals kreeg ik ook wel eens vragen waarmee je mij direct op de kast hebt. Als er iets is dat we als beroepsgroep van ons af moeten schudden, dan is het wel dat hardnekkige minderwaardigheidscomplex. Daarom nog één keer een pleidooi om te stoppen met dat Calimero gepiep.

  Lees meer over "Calimero voorbij - Communicatieprofessional, toon je veren!"

 2. De communicatieprofessional van nu

  25 augustus 2015 - by Ron van der Jagt - 2 comments

  LOGNW_ronvanderjagt_vierkant.jpg

  Communicatieprofessionals hebben een bijzonder boeiend vak. Want het gaat om mensen raken en bewegen. Om de verbinding tussen organisatie en omgeving. Om dialoog en draagvlak. Om relaties en reputaties. Om merken en media. Om de juiste taal en toon. Om voorkeur en vertrouwen. Om de steun van stakeholders.

  Lees meer over "De communicatieprofessional van nu"

 3. Deze tijd vraagt om luisterend leiderschap

  8 januari 2015 - by Ron van der Jagt - 0 comments

  LOGNW_ronvanderjagt_vierkant.jpg

  Wat hebben bestuursvoorzitters als Wiebe Draijer (Rabobank), Jan Hommen (KPMG), Timo Huges (NS), Maarten Ruys (NZa) en Chris Buijink (NVB) met elkaar gemeen?

  Lees meer over "Deze tijd vraagt om luisterend leiderschap"

 4. De drie ergernissen van Ron van der Jagt

  7 augustus 2014 - by Ron van der Jagt - 3 comments

  LOGNW_ronvanderjagt_vierkant.jpg

  Deze week is Logeion-voorzitter Ron van der Jagt twee keer in het nieuws geweest. Voor CommunicatieOnline heeft hij een top-3 gemaakt van zijn ergernissen in het vakgebied. Dit ondanks dat hij enkele jaren geleden besloot het alleen nog maar over zaken te hebben die inspiratie en positieve energie opleveren. ‘Dat is ook precies wat ik anderen probeer te bieden, persoonlijk en professioneel. Ik ben van de oplossingen en opgewekte geluiden.’ Verder is Van der Jagt geïnterviewd door NRCNext over adviesbureaus die werken voor buitenlandse regimes.

  Lees meer over "De drie ergernissen van Ron van der Jagt"

 5. Kansen voor communicatie

  19 december 2013 - by Ron van der Jagt - 1 comment

  Lognw_Ron-van-der-jagt-4-vierkant.jpg

  Communicatieprofessionals hebben een boeiend en dynamisch vak. Kleurrijk en inspirerend: het gaat om mensen raken en bewegen. Om de verbinding tussen organisaties en omgeving. Om de publieke opinie en maatschappelijke issues. Om dialoog en draagvlak. Een breed en veelzijdig vakgebied, met ook in 2014 volop kansen.

  Lees meer over "Kansen voor communicatie"

 6. Ron van der Jagt: 'Bouwen aan vertrouwen vereist communicatief leiderschap'

  30 augustus 2013 - by Ron van der Jagt - 0 comments

  Lognw_Ron-van-der-jagt-4-vierkant.jpg

  Het kabinet is aan zet. Het is zaak te gaan bouwen aan vertrouwen, om de economie en ons land weer in beweging te krijgen. Dat vraagt om communicatief leiderschap. Met heldere keuzes en een visie op de kracht en toekomst van ons land. Het is tijd voor ‘het verhaal’ van Nederland.

  Lees meer over "Ron van der Jagt: 'Bouwen aan vertrouwen vereist communicatief leiderschap'"

 7. Ron van der Jagt: 'HBO Communicatie is een zorg én een zegen'

  4 juli 2013 - by Ron van der Jagt - 0 comments

  Lognw_Ron-van-der-jagt-4-vierkant.jpg

  Het brede en gevarieerde aanbod aan HBO Communicatie onderwijs in Nederland is wat mij betreft een gegeven waar wij als vakgenoten op de eerste plaats bijzonder blij om kunnen zijn. Het is een al lang bestaande verworvenheid van het vak en de beroepsgroep in ons land, dat jonge mensen het vak instromen nadat ze hoger onderwijs in het vakgebied hebben kunnen genieten. Tegenwoordig kun je aan nagenoeg elke hogeschool en universiteit in ons land afstuderen op het gebied van communicatie. Dat is op de eerste plaats een zegen: het heeft de afgelopen decennia een geweldige impuls gegeven aan de kwaliteit van de beroepsuitoefening en de professionalisering van ons vak.

  Lees meer over "Ron van der Jagt: 'HBO Communicatie is een zorg én een zegen'"

 8. Ron van der Jagt: 'Het begint bij communicatie'

  31 mei 2013 - by Ron van der Jagt - 0 comments

  LOGNW_-Ron-van-der-Jagt-vierkante-foto.jpg

  Communiceren doen we als mensen allemaal, daar begint het leven mee. Communicatieprofessionals hebben dan ook een bijzonder boeiend vak! Kleurrijk en inspirerend: het gaat om mensen raken en bewegen. Om de verbinding tussen organisaties en omgeving. Om opinies, percepties, betekenis en beeldvorming. Een veelzijdig vak, dat volop in beweging is.

  Lees meer over "Ron van der Jagt: 'Het begint bij communicatie'"

 9. Ron van der Jagt: 'Meer met minder'

  8 februari 2013 - by Ron van der Jagt - 0 comments

  Lognw_Ron-van-der-jagt-4-vierkant.jpg

  Natuurlijk heeft het economisch klimaat effect op de beroepsgroep van communicatieprofessionals. Voor afdelingen Communicatie geldt hetzelfde als voor de rest van de organisatie en andere staffuncties als marketing, ICT en HR. Met andere woorden: crisis raakt niet alleen de communicatiefunctie, maar de hele organisatie.

  Lees meer over "Ron van der Jagt: 'Meer met minder'"

 10. Ron van der Jagt: 'De inspiratie van communicatie'

  22 december 2011 - by Ron van der Jagt - 0 comments

  Lognw_Ron-van-der-jagt-4-vierkant.jpg

  “En, geniet je nog een beetje van je twee maanden vakantie?” Die even lastige als goedbedoelde vraag krijg ik dagelijks sinds ik op 1 november bekend maakte dat ik mijn dagelijks werk in Amsterdam heb opgezegd en vervolgens besloot om met ingang van het nieuwe jaar vanuit Utrecht te gaan opereren. Met het schaamrood op de kaken moet ik dan bekennen dat ik het in deze ‘vakantie’ nog nooit zo druk heb gehad. Waarop de meeste mensen me niet begrijpend en vaak een tikkeltje meewarig aankijken. Vervolgens vertel ik enthousiast dat ik deze periode ook heel bewust gebruik om even stevig gas te geven. Ik ben immers aangetrokken om Logeion goed op de rit te krijgen en ik vond dat het op 1 januari echt moet staan. Inmiddels zijn zowel de ambities en koers voor de komende jaren alsook de organisatie duidelijk. En zijn alle voorstellen door de ALV in december met instemming vastgesteld.

  Lees meer over "Ron van der Jagt: 'De inspiratie van communicatie'"