Berichten geschreven door Rob Visser

Weblog

 1. Wij weten Raad voor de Communicatie!

  7 augustus 2019 - door Rob Visser - 2 reacties

  Voorzittershamer 705x220.jpg

  Waarom is er naast de Raad voor de Journalistiek en de Reclame Code Commissie geen Raad voor de Communicatie? Een orgaan dat met gezag de kwaliteit van ons werk beoordeelt is nodig voor verdere professionalisering en voor de maatschappelijke verantwoordelijkheid waarmee ons vak wordt uitgeoefend. En er is ook een economisch belang.

  Lees meer over "Wij weten Raad voor de Communicatie!"

 2. Van piramidestructuur naar fontein

  11 juni 2019 - door Rob Visser - 0 reacties

  Fontein Blog Tabarki 705x220.jpg

  De rotsvaste zekerheden van vroeger maken in organisaties plaats voor variabele ijkpunten. De hiërarchie gaat over naar samenwerkingsverbanden. Dat bleek uit de Masterclass Trends met Farid Tabarki, die Logeion organiseerde op 15 mei. Wat kunnen we leren van vooruitkijken? En wat betekent dat voor het communicatievak? Tot voor kort zagen succesvolle bedrijven zichzelf graag als een rots in de branding van de markt. Dat dit beeld achterhaald is, heeft niets te maken met een stijgende zeespiegel. 

  Lees meer over "Van piramidestructuur naar fontein"

 3. Een ongehoord (goed) advies

  15 april 2019 - door Rob Visser - 0 reacties

  Ijsbergen 705x220.jpg

  Vol trots breng je advies uit. De onweerlegbare argumenten staan op een rij, klaar om direct door klant te worden overgenomen. Maar… die zit er niet op te wachten. Je zet je schrap om de onderbouwing te herhalen of kun je beter een stapje terug doen? Veel adviseurs herkennen de situatie, zo bleek tijdens de workshop 'De kracht van het onzichtbare' van Genieke Hertoghs en Ilse van Ravestein, die Logeion organiseerde op 2 april.

  Lees meer over "Een ongehoord (goed) advies"

 4. Waarderen en benutten van verschillen

  3 april 2019 - door Rob Visser - 0 reacties

  Blog Visser over Kramer 705x220.jpg

  Antropologie maakt vreemd wat vertrouwd is en omgekeerd. Dat vertelde antropoloog Jitske Kramer tijdens de masterclass Corporate Tribes die Logeion organiseerde op 12 maart in het Parooltheater. Het is een vakgebied dat de grenzen van culturele kaders overstijgt en oude zekerheden op losse schroeven zet. Dat is zowel onwennig en irritant als verrijkend en noodzakelijk.

  Lees meer over "Waarderen en benutten van verschillen"

 5. Kennis, vaardigheden en gewoontes van een topadviseur

  6 maart 2019 - door Rob Visser - 0 reacties

  zaal ben tiggelaar705x220.jpg

  Wie wil er niet te boek staan als topadviseur? Maar hoe maak je dat waar? Gaat het dan vooral om vaardigheden, om weten wat nodig is of om het consequent toepassen van deze inzichten? Vooral het laatste wordt vaak onderschat, zo bleek uit de masterclass met Ben Tiggelaar die Logeion op 6 februari organiseerde in schouwburg Gooiland. De vergeten factor is dus niet kunnen of weten, maar doen. 

  Lees meer over "Kennis, vaardigheden en gewoontes van een topadviseur"