Berichten geschreven door Robin den Hoed

Weblog

 1. 17 miljoen bondscoaches en de kracht van consistentie

  29 juli 2020 - door Robin den Hoed - 0 reacties

  Regisseurstoel-705x220.jpg

  Wat hebben burgemeester Bruls van Nijmegen en Dave Roelvink met elkaar gemeen? Op het eerste gezicht niet zo veel. Maar als het gaat om het dragen van mondkapjes in de openbare ruimte om het toenemend aantal besmettingen van het Corona-virus tegen te gaan is er wel degelijk een gelijkenis. Beiden hebben er namelijk een mening over. Net zoals de virologen, het RIVM, vele wetenschappers en niet te vergeten de burgers in het land. 

  Lees meer over "17 miljoen bondscoaches en de kracht van consistentie"

 2. Het nieuwe normaal: waarom 'straks' reputationeel gezien nu al aandacht verdient

  22 april 2020 - door Robin den Hoed - 0 reacties

  Now705x220.jpg

  De samenleving streeft op dit moment naar het ‘nieuwe normaal’. Dit lijkt een vrij voor de hand liggende gedachte; we willen allemaal een normaal functionerende samenleving. Maar wel op basis van nieuwe principes en afspraken. We zullen zaken als ‘de anderhalvemetersamenleving’ nog vaak tegenkomen en het kan wat ons betreft allemaal niet snel genoeg zo ver zijn. Maar toch is het ook wat vreemd. ‘Nieuw’ en ‘normaal’ voelen immers conflicterend. 

  Lees meer over "Het nieuwe normaal: waarom 'straks' reputationeel gezien nu al aandacht verdient"

 3. Coronacrisis: juist het voeren van regie is essentieel voor zorgvuldige communicatie

  2 april 2020 - door Robin den Hoed - 1 reactie

  Rutte705x220.jpg

  Afgelopen weekend was onder andere de Volkskrant er in haar analyse redelijk stellig over; de communicatie over de maatregelen vanwege het Covid-19 virus verliep gebrekkig en vraagt om verbetering. Daar was onze premier het uiteindelijk ook mee eens. Afgesproken werd om bij een volgende persconferentie meer voorbereidingstijd te nemen om het beleid vanuit de Ministeriële Commissie Crisisbeheersing (MCCb) te vertalen naar heldere communicatie. Het moest immers ‘strakker’ volgens de premier. De persconferentie van maandag 31 maart verliep stukken beter. Lag dit alleen aan de extra tijd? De tijd nemen in tijden van de grootste naoorlogse crisis die ons land kent klinkt paradoxaal, maar werkt wel degelijk. Maar tijd alleen is niet genoeg. Naast tijd gaat het om het voeren van regie in communicatie. Dit samen leidt uiteindelijk tot zorgvuldige en effectieve communicatie. 

  Lees meer over "Coronacrisis: juist het voeren van regie is essentieel voor zorgvuldige communicatie"

 4. Het klimaatprobleem: de wereldwijde crisis die maar geen crisis wordt

  22 januari 2020 - door Robin den Hoed - 0 reacties

  Greta Thunberg 705x220.jpg

  Op de eerste dag van het World Economic Forum in Davos zegt klimaatactiviste Greta Thunberg dat het klimaatprobleem als een crisis moet worden behandeld. “Het vereist meer dan we nu doen”, aldus Thunberg. Kan Greta Thunberg de principes van crisismanagement en -communicatie gebruiken om haar doelen te realiseren? En is er eigenlijk wel sprake van een crisis?

  Lees meer over "Het klimaatprobleem: de wereldwijde crisis die maar geen crisis wordt"

 5. De start van een mooi nieuw jaar. Vergeet je de risico’s niet?

  8 januari 2020 - door Robin den Hoed - 0 reacties

  Crisis- en issueplan705-220.jpg

  Ondernemend Nederland staat weer aan de start van een nieuw jaar. Een jaar met volop kansen en de nodige uitdagingen. Maar zo aan het begin van het jaar krijgen de kansen de meeste aandacht. Waar gaan we ons op richten? Welke focus brengen we aan en welke doelgroepen verbinden we aan ons merk? De plannen zijn gemaakt, de ambities vastgesteld. Kom maar op met dit jaar!

  Lees meer over "De start van een mooi nieuw jaar. Vergeet je de risico’s niet?"