Berichten geschreven door Marjan Jansen Manenschijn

Weblog

 1. Logeion-studiereis naar de Europese instellingen in Brussel

  9 oktober 2019 - door Marjan Jansen Manenschijn - 0 reacties

  Brusselreis 2019 705x220.jpg

  Sommigen noemden het een 'burn-out'-programma en inderdaad: op sommige momenten was er sprake van een informatiebombardement. Maar: Worth every minute! Voor het vijfde jaar organiseerde Logeion, samen met de BVPA en Vertegenwoordiging Europese Commissie in Den Haag, een studiereis naar Brussel. En ik mocht mee.

  Lees meer over "Logeion-studiereis naar de Europese instellingen in Brussel"

 2. Lobbyisten een uitstervende beroepsgroep?

  10 januari 2017 - door Marjan Jansen Manenschijn - 1 reactie

  lobbyen.jpg

  Meningen gezocht! Wat doe je als transparantie het nieuwe credo is, terwijl achterkamertjes jouw bestaansgrond vormen? Wat kun je als lobbyist met de doctrines van de netwerksamenleving? Op enig moment heb ik gemeend een mening te moeten hebben over dit onderwerp. Die mening mag ik in Den Haag komen toelichten. Een kans bij uitstek om dit breed op te pakken. Dus kom maar op met input: informatie, invalshoeken, adviezen en aanbevelingen. Deadline 11 januari!

  Lees meer over "Lobbyisten een uitstervende beroepsgroep?"

 3. Zuurstofgebrek!

  15 december 2016 - door Marjan Jansen Manenschijn - 0 reacties

  zuurstofgebrek.jpg

  Boeiende discussie op BNR Radio, met een verbluffende conclusie. Begint het bedrijfsleven net te onderkennen dat communicatie de 'zuurstof' van hun organisatie is, maaien we direct zelf het gras voor onze voeten weg! Communicatiedirecteuren vind er wat van! "Een bedrijf is maar één productdefect van een twitterstorm en vernederende pr-ramp verwijderd. Bestuurders zijn zich daarvan bewust en stemmen er hun eisen aan hun communicatiedirecteur op af. Ze willen geen hulpje of een brandjesblusser maar een ondernemer die hen tegenspreekt." Dat schrijft het Financieele Dagblad naar aanleiding van een onderzoek van VMA. Paul Stamsnijder, lid van het Logeion Expert Panel, reageerde afgelopen donderdag op het onderzoek tijdens het zakelijke nieuwsprogramma BNR Zakendoen.

  Lees meer over "Zuurstofgebrek!"

 4. De verbinding komt van boven

  20 juli 2016 - door Marjan Jansen Manenschijn - 0 reacties

  verbinding.jpg

  Waarom er geen CEO’s in Nederland zijn met een communicatie-achtergrond, vraagt Logeion-voorzitter Wieneke Buurman zich af. Vraag uit dezelfde categorie:  waarom wordt er in Raden van Toezicht en voor commissariaten nooit specifiek naar marketing-/communicatie-expertise gevraagd? En… is dat erg? 

  Lees meer over "De verbinding komt van boven"