Berichten geschreven door Len Middelbeek

Weblog

 1. Bestemming Omgevingswet

  18 juli 2019 - door Len Middelbeek - 1 reactie

  website_705x220-26.jpg

  Voor veel communicatieprofessionals is de Omgevingswet die in 2021 van kracht wordt nog een relatief onbekend terrein. Daarom organiseerden Logeion, gemeente Rotterdam, Ministerie van BZK (programma Aan de slag met de Omgevingswet) met medewerking van VNG op 4 juli gezamenlijk het ‘Praktijkcongres Omgevingswet voor communicatieprofessionals’. Het thema van deze dag in Rotterdam was ‘op ontdekkingsreis naar de Omgevingswet’. Bij aankomst kregen de ruim 200 deelnemers hun paspoort, wat markeerde dat hun reis naar 1 januari 2021 echt begonnen is. 

  Lees meer over "Bestemming Omgevingswet"

 2. Omgevingswet: de Gelderse aanpak

  14 november 2018 - door Len Middelbeek - 1 reactie

  Omgevingswet-705x220.png

  Op 7 november vond de tweede bijeenkomst plaats over de Omgevingswet. Net als eerder in Utrecht was er ook in Arnhem, waar we te gast waren bij de provincie Gelderland, weer veel belangstelling. Voor veel communicatieprofessionals is de Omgevingswet, die in 2021 van kracht wordt, nog een relatief onbekend terrein. Die wet moet de bestaande regels voor ruimtelijke ontwikkeling vereenvoudigen en samenvoegen. In veel gemeenten en provincies wordt volop gewerkt aan de voorbereiding, zodat het bestuur en de ambtelijke organisatie in 2021 voorbereid zijn op de uitvoering van de wet. Met name van de afdelingen communicatie wordt veel verwacht. De verwachting is dat zij een cruciale rol kunnen gaan spelen. De bijeenkomsten die Logeion hierover organiseert, moeten de afdelingen communicatie daarbij helpen.

  Lees meer over "Omgevingswet: de Gelderse aanpak"

 3. Grote belangstelling voor vakimpuls Omgevingswet

  29 oktober 2018 - door Len Middelbeek - 0 reacties

  Omgevingswet landscape.jpg

  De themagroep Omgevingswet organiseerde op donderdag 27 september de eerste van een drietal bijeenkomsten over de Omgevingswet. Dat er voor dit onderwerp grote belangstelling bestaat, bleek uit de overtekening voor deze bijeenkomst. Communicatieadviseur Monique den Bakker en programmamanager Martine van Rijn, beiden werkzaam bij de gemeente Utrecht, vertelden over de aanpak van de stad.

  Lees meer over "Grote belangstelling voor vakimpuls Omgevingswet"