Berichten geschreven door Jade Wissink

Weblog

 1. 'ICT als gamechanger: hoe nieuwe technologieën onze manier van communiceren beïnvloeden'

  5 oktober 2016 - door Jade Wissink - 0 reacties

  Jade-wissink.jpg

  Wat is de kracht van anderen het verhaal laten vertellen via social media in grote infrastructurele projecten? En hoe kan je nieuwe communicatietechnieken gebruiken om je omgeving echt te betrekken ín je communicatie? Bij de Neerlands Diep Zomerborrel eind augustus verzorgde Jade Wissink een TechTalk over ICT als gamechanger in communicatie.

  Lees meer over "'ICT als gamechanger: hoe nieuwe technologieën onze manier van communiceren beïnvloeden'"

 2. Hell Weak? Hell Week!

  7 september 2016 - door Jade Wissink - 1 reactie

  Hell-Weak-foto-2.jpg

  Collega’s staan dagelijks aan je bureau met communicatievragen, de directeur roept je binnen om ‘even bij te praten op dat ene issue’ en je telefoon rinkelt elk uur wel een keer – concentratie en echte focus op de doelen die je jezelf voor die dag of week gesteld had is ver te zoeken… Herkenbaar? Neem een break van de dagelijkse sleur en organiseer een Hell Week! Met je communicatieteam een week op een externe locatie je laten inspireren door elkaar en de nieuwe omgeving. Alle plannen voor het komend half jaar uitwerken, alle mensen die je daarvoor nodig hebt op ‘audiëntie’ laten komen in je nieuwe kantoor-voor-een-week en je zult zien hoeveel je dan voor elkaar krijgt.

  Lees meer over "Hell Weak? Hell Week!"

 3. WRAP UP Lessen Water Communication Exchange Program 2015

  30 september 2015 - door Jade Wissink - 0 reacties

  Foto WCEP2015 groep_landscape.jpg

  Vorige week deelde ik met jullie het hoe, wat en vooral waarom van het organiseren van een studiereis naar New York en Washington met de thema’s water en communicatie. Water is een van de grootste wereldwijde issues op dit moment. Veel kennisdeling op het gebied van watermanagement gebeurt op het niveau van techniek of bestuur. Waarom niet internationaal kennis delen op het gebied van strategische (omgevings-) communicatie in dergelijke projecten? Hét onderwerp van deze studiereis was geboren. Locaties: 1) New York, afgelopen week het toneel van de Sustainable Development Goals van de VN; en 2) Washington, de stad waar de paus die week een speech hield over klimaatverandering en waar de Nederlandse ambassade gevestigd is.

  Lees meer over "WRAP UP Lessen Water Communication Exchange Program 2015"

 4. Doen is de beste manier van denken én leren

  18 september 2015 - door Jade Wissink - 0 reacties

  Jade-Wissink-water-en-communicatie.jpg

  De titel van dit blog komt je waarschijnlijk bekend voor: het is gebaseerd de titel van een filmpje als pleidooi voor het ‘doen’  van de Vrije Denkers. Een pleidooi wat ons - Mariska van der Deen, Eveline du Perron en ondergetekende - op het lijf is geschreven: drie enthousiaste communicatie professionals met tomeloze ambitie, die ’s werelds eerste internationale kennisuitwisseling organiseren op het gebied van water en communicatie. Door ons niet van alles af te vragen (Hebben wij ‘watercomprofs’ wel kennis waar iemand op zit te wachten, of kunnen we beter onze ingenieurs op studiereis sturen?), beren op de weg te zien of het altijd maar ‘te druk’ hiervoor (denken) te hebben. Maar door het dus gewoon te doen.In dit blog het waarom, hoe en wat van deze studiereis, en – belangrijker nog – waarom jij ervan moet weten!

  Lees meer over "Doen is de beste manier van denken én leren"