Berichten geschreven door Ilse Luijken

Weblog

 1. Blended werken in de eeuw van de amateur

  27 mei 2020 - door Jaap Jepma, Ilse Luijken - 1 reactie

  Blended werken deel 2 705x220.jpg

  De tanker met de geplande traditionele bijeenkomsten van overheden kwam plotseling stil te liggen. In allerlei processen werd om uitstel gevraagd. Moeten we samen de overgang van fysieke bijeenkomsten naar online bijeenkomsten vormgeven? Of wachten tot de bui voorbij is en schuilen tot het weer ‘normaal’ is? Iedereen had er in de afgelopen tijd wel een mening over. Vaak gehoord is “Online krijg je minder interactie”, “Ik vind toch dat bewonersparticipatie of -consultatie fysiek moet” en “We hebben het nog nooit gedaan en zijn bang dat het niet lukt." 

  Lees meer over "Blended werken in de eeuw van de amateur"

 2. 8 lessen voor succesvolle participatie

  13 mei 2020 - door Ilse Luijken, Jaap Jepma - 0 reacties

  Participatie Noordtij 705x220.jpg

  Levendige avonden in buurt- en dorpshuizen. Waar inwoners, experts en andere belangstellenden met bestuurders van lokale en regionale overheden het gesprek aangaan. Dát is hoe velen tot voor kort bewonersparticipatie voor zich zagen. Vaak om ‘opbrengst’ te halen en ruimte te geven aan ‘de beweging van onderop’. Altijd met goede intenties, maar toch regelmatig met een teleurstellend resultaat. Waarom? 

  Lees meer over "8 lessen voor succesvolle participatie"

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.