Berichten geschreven door de redactie

Weblog

 1. Bevlogen power sprekers inspireren tijdens de Dag van de Duurzaamheid

  10 oktober 2018 - door de redactie - 0 reacties

  SPantvlaggen705x220.jpg

  Op 10 oktober was het de Dag van de Duurzaamheid. Binnen de muren van congrescentrum Spant doen zij hun uiterste best om steeds duurzamer te werken. "Stapje voor stapje, zo komen we er wel! Hoe we die duurzaamheid in de cultuur, in het DNA van de medewerkers en bezoekers krijgen? En hoe we onze gasten en collega’s zo inspirerend mogelijk kunnen prikkelen om na te denken over duurzaamheid? Onder andere door middel van deze gave mini-colleges over duurzaamheid." In de blog van Spant lees je meer over hoe duurzaamheid breed wordt ingezet door onder andere Tony's Chocolony en ID&T. 

  Lees meer over "Bevlogen power sprekers inspireren tijdens de Dag van de Duurzaamheid"

 2. Cor Hospes: 'We maken allemaal gewoon kak'

  18 september 2018 - door de redactie - 0 reacties

  hogeschoolblog705x220.jpg

  Wil je een contenthit of contentshit? Deze vraag werd ons, een vijftal communicatieprofessionals van de HZ University of Applied Sciences, tijdens het event ‘What’s going on in Digital?’ over content en video voorgelegd. Volgens Cor Hospes, merkjournalist, maakt 95 procent van de communicatieprofessionals 'gewoon kak'. Stel je kijkt vanaf een brug op de snelweg en ziet honderden auto’s. Kun je er nu drie opvallende opnoemen? Nee hè, je valt niet zomaar op in de markt. Zoals Cor Hospes het zegt: "kill the goldfish."

  Lees meer over "Cor Hospes: 'We maken allemaal gewoon kak'"

 3. Vijf vragen aan...Mark van Vuuren

  1 mei 2018 - door de redactie - 0 reacties

  MarkvanVuuren-interview705x220website.jpg

  "In een tijd van polarisatie, sociale klimaatvragen en mediamacht, welke 'professional social responsibility' hebben communicatieprofessionals dan? Het ontstaan van dit soort vragen toont me hoe ver het vakgebied al is. Het is tijd om de volgende stap te zetten", aldus Dr. Mark van Vuuren.

  Mark van Vuuren is universitair hoofddocent Organisatiecommunicatie aan de Universiteit Twente. Hij onderzoekt onder andere de manieren waarop professionals betekenis verlenen aan hun werk, hoe ze samenwerken in nieuwe organisatievormen, en hoe het kan dat dezelfde taakomschrijving kan leiden tot heel verschillende banen. Mark werd verkozen tot beste docent van zijn universiteit. Op 31 mei geeft hij onder leiding van Monique Botman een CommunicatieCollege over: Hoe maak je het verschil met communicatie?

  Lees meer over "Vijf vragen aan...Mark van Vuuren"

 4. Confrontaties zijn overal, maar hoe ga je ermee om?

  16 april 2018 - door de redactie - 0 reacties

  MarcoDoeser705x220website.jpg

  "Het leren om te gaan met confrontaties is eigenlijk het leren omgaan met verschillen," aldus Marco Doeser. Volgende week geeft hij voor de derde keer de Vakimpuls 'Confronteren kun je leren'. Hierin geeft hij aan de hand van veel praktische voorbeelden handvaten om met confrontaties om te gaan. We vragen Marco hoe hij de vakgebieden communicatie en mediation met elkaar verbindt en wat we hiervan kunnen leren.

  Lees meer over "Confrontaties zijn overal, maar hoe ga je ermee om?"

 5. Interview: vijf vragen aan Noelle Aarts over verbinden!

  27 maart 2018 - door de redactie - 0 reacties

  Noelle_cday_705x220.jpg

  Tot september 2017 bekleedde prof.dr. Noelle Aarts de Logeion-leerstoel Strategische Communicatie. Aarts bekleedde de leerstoel bijna 10 jaar. Een periode waarin zij bruggen sloeg tussen wetenschap, onderzoek en praktijk. Een periode waarin ook het Centrum voor Strategische Communicatie van de grond kwam, een virtuele plek waar wetenschap en communicatie elkaar ontmoeten. Logeion kon het niet stilletjes voorbij laten gaan, daarom vindt op donderdag 29 maart het afscheidscollege van Noelle plaats aan de UvA in Amsterdam. Voordat wij haar echt laten gaan, stelden we nog vijf vragen aan Noelle.

  Lees meer over "Interview: vijf vragen aan Noelle Aarts over verbinden!"

 6. Nieuw APT-lid: Bauke van der Loo

  24 januari 2018 - door de redactie - 0 reacties

  BaukevanderLoo_landscape.jpg

  Bauke van der Loo is consultant bij Omnicom PR Group en verrijkt daar het Nederlandse team met haar brede communicatie expertise op het raakvlak van overheid en bedrijfsleven. Hiervoor werkte ze als junior consultant bij HVR Group en als communicatieadviseur bij Xerius (Antwerpen). Ze haalde een Master’s in Business & Communications aan de universiteit van Antwerpen en ontwikkelde zich tot een echte doorvrager en diepgraver. Gedreven door resultaat én het zichtbaar maken daarvan. Als een van de grondleggers van Logeion Young Professionals voelt Bauke zich bij Logeion kind aan huis.

  Lees meer over "Nieuw APT-lid: Bauke van der Loo"

 7. Nieuw APT-lid: Marcel Smits

  24 januari 2018 - door de redactie - 0 reacties

  MarcelSmits_landscape.jpg

  Marcel Smits heeft zes jaar gewerkt als teammanager/senior adviseur communicatiemanagement bij Tappan. Op 1 februari 2018 begint hij als senior adviseur bij van der Hilst Communicatie. Van der Hilst verzorgt sinds 1974 beroepsopleidingen, traint en coacht professionals. "Werken aan de communicatiekracht van mensen en organisaties, dat drijft dit bureau. Eigenlijk ga ik terug naar mijn ‘roots’. Als onderwijssocioloog heb ik namelijk een passie voor onderwijs."

  Lees meer over "Nieuw APT-lid: Marcel Smits"

 8. Nieuw APT-lid: Arthur van Buitenen

  24 januari 2018 - door de redactie - 0 reacties

  ArthurvanBuitenen_landscape.jpg

  Arthur van Buitenen werkt bij de Rabobank op de afdeling Communicatie & Corporate Affairs. "Een essentieel onderdeel van de campagnes die wij maken is de vertaling van maatschappelijke trends naar strategie en campagne concepten en die we vervolgens ook uitvoeren. Altijd goed om zelf te ervaren als strateeg wat goed werkt."

  Lees meer over "Nieuw APT-lid: Arthur van Buitenen"

 9. Nieuw APT-lid: Twan Timmermans

  24 januari 2018 - door de redactie - 0 reacties

  TwanTimmermans_landscape.jpg

  Twan Timmermans (57), laatstelijk werkzaam bij de gemeente Apeldoorn als hoofd Communicatie. Hij heeft daar een strategische heroriëntatie doorgevoerd gericht op versterking van (online) reputatie en vertrouwen; behavioral design en innovatie/creativiteit. Daarnaast heeft hij een eigen consultancy (REPCONSULT) met expertise op het gebied van public relations, positionering en reputatie.

  Lees meer over "Nieuw APT-lid: Twan Timmermans"

 10. Interview met Jaap de Bruijn: Dilemma's voor woordvoerders

  10 januari 2018 - door de redactie - 0 reacties

  Jaap-de-Bruijn-705-220.gif

  Jaap de Bruijn is stakeholdermanager bij Coöperatie VGZ, zorgverzekeraar. Hiervoor deed hij woordvoering in de functie van manager mediarelaties. Rondom issues doet hij soms nog de woordvoering namens VGZ. "Ik denk zelf dat het goed is om contacten met belangrijke opinieleiders en influencers warm te houden. Hierdoor maak je de voedingsbodem voor fake news kleiner."

  Lees meer over "Interview met Jaap de Bruijn: Dilemma's voor woordvoerders"