Berichten geschreven door de redactie

Weblog

 1. ‘Praten over muziek is als dansen over architectuur’

  11 mei 2022 - by de redactie - 0 comments

  Sound-of Story-2022.jpg

  Binnen het communicatievak zijn we nogal talig ingesteld en vertellen we corporate story’s graag in woorden. Zou je het verhaal van jouw organisatie ook kunnen omzetten in klanken en muziek? Een spannend en wonderlijk experiment, want wat is de kracht van audio? Volgens sounddesigner Niels de Jong (Tambr Sonic Branding) wordt die ondergewaardeerd: "Voor het vertellen van het verhaal van je organisatie is muziek het meest onderschatte middel.” Corporate storyteller Theo Hendriks vult aan: “We gaan op 6 juli live in de studio samen met jou op reis en ontdekken hoe een corporate story kan groeien van verwoorden, vertellen en verankeren naar verwoorden, verbeelden en verklanken."

  Lees meer over "‘Praten over muziek is als dansen over architectuur’"

 2. Helft consumenten vindt duurzaamheidscommunicatie ongeloofwaardig

  19 april 2022 - by de redactie - 0 comments

  Duurzaamheid-onderzoek.png

  Consumenten stellen hoge eisen aan de wijze waarop bedrijven communiceren over hun duurzaamheidsbeleid en beoordelen duurzaamheidscommunicatie als onvoldoende. Zo vindt 52 procent van de consumenten dat beloften over de duurzaamheid van een product vaak ongeloofwaardig zijn en 67 procent meent dat het duurzaamheidsbeleid van bedrijven over het algemeen onduidelijk is. Dit blijkt uit onderzoek van MarketResponse en b-open in samenwerking met IVRM Reputatie, uitgevoerd onder duizend Nederlanders.

  Lees meer over "Helft consumenten vindt duurzaamheidscommunicatie ongeloofwaardig"

 3. 'Verstuur je persbericht niet te laat'

  22 maart 2022 - by de redactie - 0 comments

  Jessica-vd-Waal-ANPPersSupport.jpg

  Hoe schrijf ik een goed persbericht en hoe maak ik mijn nieuws interessant voor journalisten? Als je een persbericht moet schrijven zijn dit vast vragen die door je hoofd schieten. In het webinar 'Persbericht schrijven met effect' leert Jessica van der Waal (ANP Pers Support) je de kneepjes van het vak: "Zorg dat je je persbericht tijdig verstuurt." Maak alvast kort kennis met Jessica.

  Lees meer over "'Verstuur je persbericht niet te laat'"

 4. Nieuwe aflevering The Peer Review: de menselijke maat in communicatie

  9 maart 2022 - by de redactie - 0 comments

  The-Peer-Review-2022.png

  Het is zover, het nieuwe seizoen van The Peer Review is van start gegaan en de eerste aflevering staat online. Het onderwerp is: de menselijke maat in communicatie. Gastsprekers zijn Inge den Hartog, Celia Noordegraaf, Jaap Peters, Folkert Reith en Esther Holster. Per video van circa zes minuten laten vijf of zes communicatieprofessionals in The Peer Review hun licht schijnen over actuele, interessante communicatiethema’s. De serie wordt gemaakt in samenwerking met idtv+.

  Lees meer over "Nieuwe aflevering The Peer Review: de menselijke maat in communicatie"

 5. ‘Wat doe je als je de klos bent?’ De eerste fysieke Logeion-bijeenkomst van 2022

  9 maart 2022 - by de redactie - 0 comments

  Sonja-Kloppenburg.jpg

  Het was lang geleden maar op 14 februari was het zover: de eerste fysieke Logeion-bijeenkomst van 2022. Onderwerp was het organiseren van goede woordvoering, in samenwerking met Sonja Kloppenburg van SRM. Sonja begon haar carrière als journalist. De laatste jaren heeft ze zich toegelegd op tijdelijke opdrachten als bestuursadviseur en woordvoerder bij organisaties die voor een stevige uitdaging staan. Daarnaast geeft zij workshops en trainingen voor SRM. Met haar realistische blik, uitgesproken humor en rugzak vol ervaring zoomde zij in op het onderwerp.

  Lees meer over "‘Wat doe je als je de klos bent?’ De eerste fysieke Logeion-bijeenkomst van 2022"

 6. Sander Dorst: 'Netwerkanalyse is niet zo lastig als je zou verwachten'

  8 maart 2022 - by de redactie - 0 comments

  Netwerkanalyse-Sander-Dorst.jpg

  Hoe kunnen data bijdragen aan het succes van een organisatieverandering? Sander Dorst is communicatieadviseur bij Orange Otters Verandercommunicatie en moedigt communicatieprofessionals aan om in hun veranderstrategie vaker data en netwerkanalyse te gebruiken. Want: met de kennis en inzichten uit een netwerkanalyse kun je efficiënter communiceren en dat zal leiden tot een beter resultaat in je veranderopgave. "Je zult versteld staan van wat je ophaalt", zegt Sander. Op 23 mei neemt hij ons in een online Vakimpuls mee in het potentieel van data in verandercommunicatie.

  Lees meer over "Sander Dorst: 'Netwerkanalyse is niet zo lastig als je zou verwachten'"

 7. Omarm de chaos - Jan Rotmans en Mischa Verheijden

  7 maart 2022 - by de redactie - 0 comments

  Omarm de chaos.jpg

  Het nieuwste boek van transitieprofessor Jan Rotmans kan makkelijk gelezen en gebruikt worden als een mooie verzameling bruikbare en ware quotes. ‘We leven niet in een tijdperk van verandering maar in een verandering van tijdperk’ heeft al menig voorwoord van beleidsnota’s gehaald. Zijn nieuwste boek voegt er prachtige exemplaren aan toe: ‘Als we niet van richting veranderen is de kans groot dat we aankomen waar we heengaan.’ ‘Chaos zet ramen en deuren wijd open voor wezenlijke verandering.

  Lees meer over "Omarm de chaos - Jan Rotmans en Mischa Verheijden"

 8. De Comfort-Transitie - Emlas Duduk en Peter de Roode

  7 maart 2022 - by de redactie - 0 comments

  Comfort-transitie.jpg

  In ‘De comfort-transitie’ geven organisatiepsycholoog Elmas Duduk en onderwijskundige Peter de Roode handreikingen aan leidinggevenden hoe zij medewerkers uit hun comfortzone halen. Want comfortzones, die zijn de dood in de pot voor organisaties én de personen in kwestie.

  Lees meer over "De Comfort-Transitie - Emlas Duduk en Peter de Roode"

 9. Storytelling in de praktijk - Maarten van der Meulen

  7 maart 2022 - by de redactie - 0 comments

  Storytelling.jpg

  Maarten van der Meulen is docent communicatieve vaardigheden aan de TU Delft en daarvoor doceerde hij creatief schrijven en storytelling aan hogeschool Stenden. Zijn achtergrond is duidelijk terug te zien in ‘Storytelling in de praktijk, creatief schrijven voor een merk’ dat vorig jaar verscheen. Van der Meulen combineert theorie, tekstvoorbeelden en praktische oefeningen tot een echt studieboek.

  Lees meer over "Storytelling in de praktijk - Maarten van der Meulen"

 10. Nieuwe podcast The Good World werkt aan een betere wereld

  3 maart 2022 - by de redactie - 0 comments

  The_good_world_podcast_705x220

  Een nieuwe interviewpodcast met directeuren Communicatie die de wereld gezonder, duurzamer, eerlijker en inclusiever maken. Dat is The Good World. In de eerste afleveringen zijn de communicatiebazen van onder andere ASN Bank, DSM en Unilever te gast.

  Lees meer over "Nieuwe podcast The Good World werkt aan een betere wereld"