Berichten geschreven door Corine Rodenburg

Weblog

 1. Straks krijg ik reacties…

  22 juni 2016 - door Corine Rodenburg - 0 reacties

  Blog-Corine-bangvoorreacties.jpg

  LinkedIn, Twitter, Facebook, Instagram, zelfs voor Tumblr heb ik een account. Het meest actief ben ik op Facebook en dan vooral privé.  En dat gebruik ik meer om bij anderen te snuffelen dan dat ik er zelf actief op post. In een ver verleden heb ik Twitter gebruikt voor het welbekende ‘vandaag doe ik dit’ geneuzel. Incidenteel retweet ik nu weleens een tweet. En met 4 volgers op Instagram en 0 blogs op Tumblr hoor ik zeker niet bij de actieve socialmediagebruikers. LinkedIn vind ik vooral een handig online adresboek.

  Lees meer over "Straks krijg ik reacties…"

 2. Een goede woordvoerder is voorbereid

  11 april 2016 - door Corine Rodenburg - 0 reacties

  Woordvoering landscape.jpg

  De rol van woordvoerder, zeker in tijden van crisis, is essentieel. Je bent de spil tussen de organisatie en de buitenwacht en je voornaamste doel is het beschermen van de reputatie van het bedrijf en het zoveel mogelijk beperken van negatieve publiciteit. Wat zeg je wel en wat zeg je niet. Welke issues spelen er, wie heeft welk belang, wat gebeurt er online en is het politiek gevoelig? Voor de camera of live op de radio heb je maar één kans. En zonder een goede voorbereiding kan het dan goed mis gaan. Dat hebben we recent nog gezien bij de persvoorlichter van Amsterdam en de woordvoerder van ProRail.

  Lees meer over "Een goede woordvoerder is voorbereid"

 3. Blog: Snapje?

  25 februari 2016 - door Corine Rodenburg - 1 reactie

  t-of-d.jpg

  Bij praktisch elke vacature is “een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift” een vereiste. Best wel een uitdaging aangezien veel mensen moeite hebben met de Nederlandse taal. We hebben veel regeltjes, maar vooral veel uitzonderingen op die regeltjes. Dat maakt dat je bijna neerlandicus moet zijn om te voldoen aan de goede beheersing van de Nederlandse taal in woord, en zeker in geschrift.

  Lees meer over "Blog: Snapje?"