Berichten geschreven door Charlotte van den Heuvel

Weblog

 1. TU Eindhoven wint World Solar Challenge 2015 - deel 3

  27 oktober 2015 - door Charlotte van den Heuvel - 0 reacties

  Solar-Team-Eindhoven-deel-3-Winnaars.jpg

  Eerder deze week sprak ik met mijn collega’s van Delft en Twente over de zonnewedstrijd en de bijhorende media-aandacht. Want hoewel het team van Eindhoven geen concurrent is vanwege het feit dat we in een andere categorie van de World Solar Challenge rijden, word ik persoonlijk toch wel competitief als het om media-aandacht gaat in Nederland. ;-)  Soms wordt er aan mij of collega’s gevraagd waarom Delft meer media-aandacht krijgt. Dat is tekenend voor de situatie gezien de hoeveelheid output én de verhouding in ondersteuning van PR van de teams. Maar buiten dat is het vooral goed uit te leggen aan de hand van perceptie.

  Lees meer over "TU Eindhoven wint World Solar Challenge 2015 - deel 3"

 2. Online in de Outback, naar Australië met Solar Team Eindhoven - deel 2

  21 oktober 2015 - door Charlotte van den Heuvel - 0 reacties

  Blog-deel-2-Solar-Team-Eindhoven.jpg

  Zoals ik al eerder noemde is online in de Outback vooral een kwestie van plannen en improviseren. Nauwelijks bereik is het ingrediënt dat ook communicatie met de buitenwereld een spannende challenge maakt. Het begint met het team. Zij maken het verhaal, zij zíjn het verhaal. En daar moet ik meteen een aantal vooroordelen wegnemen over studenten van een technische universiteit. Het zijn geen nerds. Het zijn sociale, mega-enthousiaste studenten met knappe koppen.

  Lees meer over "Online in de Outback, naar Australië met Solar Team Eindhoven - deel 2"

 3. Online in de Outback, naar Australië met Solar Team Eindhoven - deel 1

  14 oktober 2015 - door Charlotte van den Heuvel - 0 reacties

  Blog-Solar-Team-Eindhoven-deel-1.jpg

  Niet online in de outback. Dat zou eigenlijk een betere titel zijn voor deze blog. Want als je ooit in de ‘Red desert’ oftewel de outback van midden-Australië bent geweest, weet je dat je amper netwerkverbinding hebt met je telefoon. Netwerkverbinding. Laat het even goed doordringen, want de meeste van ons herkennen dit geval niet in Nederland. Je kunt dus niet eens bellen. Laat staan dat je een goedwerkende 4G dekking of internetverbinding hebt. Dat kan een zegen zijn tijdens je vakantie. Maar tijdens een wereldberoemde wedstrijd voor zonneauto’s is het als persvoorlichter (en camerateam, fotograaf en livestream via social media) een vloek.

  Lees meer over "Online in de Outback, naar Australië met Solar Team Eindhoven - deel 1"