Berichten geschreven door Bernadet Timmer

Weblog

 1. Zo word je een topadviseur

  8 februari 2019 - door Bernadet Timmer - 1 reactie

  Hij leunt af en toe even op de tafel op het podium, loopt heen en weer om zijn waterglas te vullen, maakt af en toe een klein sprongetje op de plaats en zet om het kwartier een dansfilmpje van 15 seconden op om het publiek in beweging te krijgen. Zijn masterclass zit boordevol tips uit theorie en praktijk. Wat doen effectieve adviseurs? En wat houdt je tegen om er zelf een te worden?

  Lees meer over "Zo word je een topadviseur"

 2. "Niet alles wat mag, moet"

  30 januari 2019 - door Bernadet Timmer - 0 reacties

  blog Bernadette.jpg

  “Waarheidsvinding wordt geboren uit het botsen van ideeën. Vrijheid van meningsuiting (Artikel 7 van de Grondwet) is ontstaan als de vrijheid van de burger ten opzichte van de overheid. Al lijkt het nu vaak op de vrijheid om andere burgers verrot te schelden.” Wat is onze rol als communicatieprofessional, nu iedereen zowel zender als ontvanger is? En is er zoiets als een ethische grens?

  Lees meer over ""Niet alles wat mag, moet""

 3. Gerry McGovern: 'Probeer het, faal, kom weer overeind'

  26 juni 2018 - door Bernadet Timmer - 0 reacties

  Labels: ,

  GerryMcGovernCDAY18.jpg

  De wereld verandert en een deel beweegt weg van de afhankelijkheid van organisaties. Wat doen we verkeerd? Gerry McGovern, ‘CEO customer Carewords’: “Het is vaak niet de fout die je maakt, maar de manier waarop je reageert op die fout. Probeer het, faal, kom weer overeind, probeer het opnieuw en faal beter.”

  Lees meer over "Gerry McGovern: 'Probeer het, faal, kom weer overeind'"

 4. C-DAY18: Vertrouwen gezocht

  26 juni 2018 - door Bernadet Timmer - 0 reacties

  Labels: ,

  Het gaat om vertrouwen. Ben je te vertrouwen, krijg je vertrouwen? Op dat thema borduurden vrijwel alle sprekers voort tijdens C-DAY18, het nationaal vakcongres voor communicatieprofessionals georganiseerd door Logeion. Op de langste dag van het jaar, 21 juni, kwamen meer dan 700 communicatieprofessionals naar het NBC Congrescentrum in Nieuwegein om kennis te delen en kennis te maken.  

  Lees meer over "C-DAY18: Vertrouwen gezocht"

 5. Iedereen verandert - nu wij nog

  17 april 2018 - door Bernadet Timmer - 0 reacties

  180417 ontwikkeling en verandering.jpg

  Hans Vermaak gaf op 12 april de Masterclass 'Verandermanagement & communicatie'. Vermaak vertelde ons over de rol van communicatie in veranderprocessen. “Veranderkunde is een te elitair vak geworden, dat vooral plaatsvindt in directiekamers en niet waar de veranderingen normaalgesproken plaatsvinden. Participatie en professionaliteit krijg je niet centraal ‘ingeregeld’. Het gaat om de menselijke maat, om lokaal werk.” 

  Lees meer over "Iedereen verandert - nu wij nog"

 6. Wie vindt heeft slecht gezocht

  5 april 2018 - door Bernadet Timmer - 0 reacties

  Noelle_cday_705x220.jpg

  Na tien jaar stopt prof. dr. Noelle Aarts met de Logeion leerstoel voor Strategische Communicatie aan de Amsterdam School of Communication Research (ASCoR). Tijdens een goed bezocht afscheidscollege in de Universiteit van Amsterdam verweefde ze haar werk op het gebied van de dialoog met haar nieuwe aandachtsveld: de invloed van de mens op de omgeving en omgekeerd.

  Lees meer over "Wie vindt heeft slecht gezocht"

 7. Confronteren kun je leren

  16 februari 2018 - door Bernadet Timmer - 0 reacties

  Confronteren_705x220.jpg

  Je kunt je niet ‘niet gedragen’. Je zendt altijd een bepaald signaal uit, ook als je niets doet. Confronteren is intermenselijke communicatie, zowel op inhoud als op relatie. Hoe verhoud je je tot elkaar? Waardoor ontstaat weerstand en hoe los je dat op? Marco Doeser van Mediation & communicatieadvies gaf 15 februari tijdens een afgeladen vakimpuls van Logeion een interessant inkijkje in de wereld van de intermenselijke communicatie. De tweede bijeenkomst ‘Confronteren kun je leren’, want wegens succes herhaald.

  Lees meer over "Confronteren kun je leren"

 8. Beeldtaal bij de overheid

  15 november 2017 - door Bernadet Timmer - 0 reacties

  Viewmaster_landscape.jpg

  De gemeente Rotterdam gebruikt sinds kort beeldtaal in brieven. Denk aan foto’s met korte teksten in een brief over het aanvragen van een paspoort. Zelfs hogeropgeleiden vinden het makkelijker te begrijpen, blijkt uit onderzoek. Het wordt nu landelijk opgepakt. Via gebruikercentraal.nl/kennisbank-beeldtaal kun je de eerste versie bekijken.

  Lees meer over "Beeldtaal bij de overheid"

 9. Ladders en bananen

  18 oktober 2017 - door Bernadet Timmer - 0 reacties

  Cyriel_705x220.jpg

  We bouwen liever ladders over bananenschillen dan dat we ons bukken om ze op te rapen. In plaats van een probleem direct op te lossen, werken we aan omwegen via opleidingen, procedures, structuren en technische middelen. En die blijven bestaan, ook als het probleem al lang is opgelost. 

  Lees meer over "Ladders en bananen"

 10. Polarisatie en communicatie

  10 oktober 2017 - door Bernadet Timmer - 0 reacties

  Blog_Bernadet_Polarisatie - 705x220.jpg

  Mensen gaan voortdurend met elkaar in gesprek. Managers praten zelfs 80% van de dag…. Maar als problemen echt ingewikkeld worden, is een gesprek niet meer genoeg. Dan is er een dialoog nodig om uit de wereld van ons eigen gelijk te stappen.

  Lees meer over "Polarisatie en communicatie"