Weblog

Weblog

 1. Gerry McGovern: 'Probeer het, faal, kom weer overeind'

  26 juni 2018 - door Bernadet Timmer - 0 reacties

  Labels: ,

  GerryMcGovernCDAY18.jpg

  De wereld verandert en een deel beweegt weg van de afhankelijkheid van organisaties. Wat doen we verkeerd? Gerry McGovern, ‘CEO customer Carewords’: “Het is vaak niet de fout die je maakt, maar de manier waarop je reageert op die fout. Probeer het, faal, kom weer overeind, probeer het opnieuw en faal beter.”

  Lees meer over "Gerry McGovern: 'Probeer het, faal, kom weer overeind'"

 2. C-DAY18: Vertrouwen gezocht

  26 juni 2018 - door Bernadet Timmer - 0 reacties

  Labels: ,

  Het gaat om vertrouwen. Ben je te vertrouwen, krijg je vertrouwen? Op dat thema borduurden vrijwel alle sprekers voort tijdens C-DAY18, het nationaal vakcongres voor communicatieprofessionals georganiseerd door Logeion. Op de langste dag van het jaar, 21 juni, kwamen meer dan 700 communicatieprofessionals naar het NBC Congrescentrum in Nieuwegein om kennis te delen en kennis te maken.  

  Lees meer over "C-DAY18: Vertrouwen gezocht"

 3. Iedereen verandert - nu wij nog

  17 april 2018 - door Bernadet Timmer - 0 reacties

  180417 ontwikkeling en verandering.jpg

  Hans Vermaak gaf op 12 april de Masterclass 'Verandermanagement & communicatie'. Vermaak vertelde ons over de rol van communicatie in veranderprocessen. “Veranderkunde is een te elitair vak geworden, dat vooral plaatsvindt in directiekamers en niet waar de veranderingen normaalgesproken plaatsvinden. Participatie en professionaliteit krijg je niet centraal ‘ingeregeld’. Het gaat om de menselijke maat, om lokaal werk.” 

  Lees meer over "Iedereen verandert - nu wij nog"

 4. Wie vindt heeft slecht gezocht

  5 april 2018 - door Bernadet Timmer - 0 reacties

  Noelle_cday_705x220.jpg

  Na tien jaar stopt prof. dr. Noelle Aarts met de Logeion leerstoel voor Strategische Communicatie aan de Amsterdam School of Communication Research (ASCoR). Tijdens een goed bezocht afscheidscollege in de Universiteit van Amsterdam verweefde ze haar werk op het gebied van de dialoog met haar nieuwe aandachtsveld: de invloed van de mens op de omgeving en omgekeerd.

  Lees meer over "Wie vindt heeft slecht gezocht"

 5. Confronteren kun je leren

  16 februari 2018 - door Bernadet Timmer - 0 reacties

  Confronteren_705x220.jpg

  Je kunt je niet ‘niet gedragen’. Je zendt altijd een bepaald signaal uit, ook als je niets doet. Confronteren is intermenselijke communicatie, zowel op inhoud als op relatie. Hoe verhoud je je tot elkaar? Waardoor ontstaat weerstand en hoe los je dat op? Marco Doeser van Mediation & communicatieadvies gaf 15 februari tijdens een afgeladen vakimpuls van Logeion een interessant inkijkje in de wereld van de intermenselijke communicatie. De tweede bijeenkomst ‘Confronteren kun je leren’, want wegens succes herhaald.

  Lees meer over "Confronteren kun je leren"

 6. Beeldtaal bij de overheid

  15 november 2017 - door Bernadet Timmer - 0 reacties

  Viewmaster_landscape.jpg

  De gemeente Rotterdam gebruikt sinds kort beeldtaal in brieven. Denk aan foto’s met korte teksten in een brief over het aanvragen van een paspoort. Zelfs hogeropgeleiden vinden het makkelijker te begrijpen, blijkt uit onderzoek. Het wordt nu landelijk opgepakt. Via gebruikercentraal.nl/kennisbank-beeldtaal kun je de eerste versie bekijken.

  Lees meer over "Beeldtaal bij de overheid"

 7. Ladders en bananen

  18 oktober 2017 - door Bernadet Timmer - 0 reacties

  Cyriel_705x220.jpg

  We bouwen liever ladders over bananenschillen dan dat we ons bukken om ze op te rapen. In plaats van een probleem direct op te lossen, werken we aan omwegen via opleidingen, procedures, structuren en technische middelen. En die blijven bestaan, ook als het probleem al lang is opgelost. 

  Lees meer over "Ladders en bananen"

 8. Polarisatie en communicatie

  10 oktober 2017 - door Bernadet Timmer - 0 reacties

  Blog_Bernadet_Polarisatie - 705x220.jpg

  Mensen gaan voortdurend met elkaar in gesprek. Managers praten zelfs 80% van de dag…. Maar als problemen echt ingewikkeld worden, is een gesprek niet meer genoeg. Dan is er een dialoog nodig om uit de wereld van ons eigen gelijk te stappen.

  Lees meer over "Polarisatie en communicatie"

 9. Het evangelie volgens Tony's Chocolonely

  16 december 2016 - door Bernadet Timmer - 0 reacties

  Labels: ,

  chocolate.jpg

  Het begon met een klein, kritisch clubje journalisten en groeide uit tot een belangrijke speler in de wereldwijde chocolade-industrie. “Als je denkt dat iets kleins geen verschil kan maken, probeer dan eens je kamer te delen met een mug. Wij zijn de mug in de chocolade-industrie.” Ynzo van Zanten is ‘choco-evangelist’. Hij vertelt het verhaal over het maatschappelijk verantwoord ondernemen van Tony’s Chocolonely aan iedereen die het maar horen wil. Zoals op 8 december tijdens een bijeenkomst van Communicatieplatform Flevoland, in het naar drukinkt ruikende gebouw van Multicopy Lelystad.

  Lees meer over "Het evangelie volgens Tony's Chocolonely"

 10. Constructieve journalistiek: meer dan positieve verhalen

  14 december 2016 - door Bernadet Timmer - 0 reacties

  161208-Alan-Rushbridger1.jpg

  “De ouderwetse journalistiek werkt niet meer in deze horizontaal georganiseerde informatietijd. Als journalisten er niet over berichten of het probleem zelfs ontkennen, dan maken ze het extreem moeilijk voor de (wereld)leiders om hun werk te doen en het publiek voor te bereiden op wat er gaat gebeuren en wat er moet gebeuren. Zo wordt klimaatverandering nu niet gepresenteerd als één samenhangend milieuverhaal, maar als losse verhalen over veiligheid, droogte, armoede, misdaad, migratie, oorlog en economie.”  

  Lees meer over "Constructieve journalistiek: meer dan positieve verhalen"