Berichten geschreven door Annemarie van Oorschot

Weblog

 1. Klimaatakkoord Parijs nog fier overeind dankzij bedrijfsleven

  15 februari 2017 - door Annemarie van Oorschot - 0 reacties

  Parijs.jpg

  Een historische dag was het, 12 december 2015. Bijna tweehonderd landen, waaronder de Verenigde Staten van Barack Obama, tekenden het klimaatakkoord in Parijs. Zij spraken af versneld de klimaatproblematiek aan te pakken, te beginnen met maatregelen tegen CO2-uitstoot. Een golf van opluchting ging door de wereld want iedereen, op een handjevol klimaatsceptici na, is ervan overtuigd dat als we niets doen, aan het leven op aarde een einde komt.

  Lees meer over "Klimaatakkoord Parijs nog fier overeind dankzij bedrijfsleven"

 2. 'Meer vrouwen in de media een must'

  14 oktober 2016 - door Annemarie van Oorschot - 0 reacties

  Vrouwen in de media.jpg

  Presentator Thomas Erdbrink éiste dit jaar drie vrouwelijke kandidaten voor Zomergasten. Hij wilde een  gelijke verdeling man-vrouw. Niet dat de VPRO daarop tegen was, maar de groep spraakmakende mannen was beduidend groter dan die van vrouwen, dus gemakkelijker om uit te kiezen. Uit onderzoek van de publieke omroep in 2013 blijkt dat slechts 33 procent van de gasten in nieuws- en praatprogramma’s vrouw is. Met de columnisten in kranten en de bloggers in de sociale media is het niet veel beter gesteld. Ja, vrouwen schrijven graag – en geestig ook - over zwangerschap, kinderen en de overgang, maar scherpe meningen over de toestand in de wereld lijken voorbehouden aan mannen.

  Lees meer over "'Meer vrouwen in de media een must'"

 3. Revolutie in de corporate communicatie

  14 april 2016 - door Annemarie van Oorschot - 1 reactie

  Transitie-AnnemarievanOorschot.jpg

  Transitie. Het woord kan ik niet meer horen. Iedere 'leider', of het nu een ondernemer, politicus of hoogleraar is, heeft het in een toespraak binnen vijf minuten over de Nederlandse samenleving in transitie. Vaak gepaard gaande met een dreigende tone of voice of een zorgelijk gezicht. Want transitie staat gelijk aan omwenteling, ontwrichting, revolutionaire veranderingen waarmee de gevestigde orde niet kan omgaan.

  Lees meer over "Revolutie in de corporate communicatie"