Berichten geschreven door André Manning

Weblog

 1. Uitgezoomd

  12 mei 2020 - door André Manning - 0 reacties

  Andre Manning blog.jpg

  Ik ben er onderhand wel een beetje klaar mee, al dat Teamen en Zoomen de hele dag. In plaats van even bij iemand langs lopen of met een aantal collega’s bij elkaar zitten om knopen door te hakken, krijg ik onderhand vierkante ogen van een bijna permanente focus op de laptop. En omdat er ook mailtjes moeten worden beantwoord of andere Microsoft-applicaties open staan, voel ik me bijna een 24/7 schermverslaafde. 

  Lees meer over "Uitgezoomd"

 2. Impact coronavirus op het communicatievak

  30 april 2020 - door André Manning - 0 reacties

  Andre Manning blog.jpg

  Het zijn maar rare tijden en dat is op z’n zachtst gezegd een open deur. Een groot deel van ons kan niet of nauwelijks naar onze vertrouwde werkomgeving, we hebben het razend druk en we videobellen ons een ongeluk. Dat zijn prachtige middelen om door te kunnen blijven werken, maar ik merk zelf dat ik het lastig vind om de juiste balans te vinden tussen effectief en directief communiceren tijdens dit soort sessies. 

  Lees meer over "Impact coronavirus op het communicatievak"

 3. Iedere zes weken een cadeautje

  14 april 2020 - door André Manning - 0 reacties

  Andre Manning blog.jpg

  Wat ben ik blij dat we de afgelopen jaren zijn blijven geloven en investeren in vakblad C; het enige communicatiemagazine dat op dit moment in print verschijnt. Vooral in deze tijden van webinars, digitale kennissessies, e-boeken, Zoomen en Teamen. En wat ben ik blij dat er eind deze week weer een C thuis in de brievenbus of op de mat van onze leden en abonnees valt. 

  Lees meer over "Iedere zes weken een cadeautje"

 4. En toen werd het stil... heel stil

  2 april 2020 - door André Manning - 0 reacties

  Andre Manning blog.jpg

  Deze prikkels had er heel anders uit moeten zien. Exact drie jaar geleden ben ik bij Logeion begonnen en ik had het nu graag willen hebben over de transformatie en de groei van de vereniging. Ik had het willen hebben over al die dingen die we in gang hebben gezet de afgelopen dagen, weken, maanden en jaren. Ik had het willen hebben over het openzetten van onze ramen, om beter en vaker samen te gaan werken met andere vakgebieden. Ik had het willen hebben over de samenwerking met al onze partners en ook onze zusterverenigingen in andere landen. Ik had het willen hebben over de investeringen die we hebben gedaan: investeringen in onze programmering, investeringen in  de digitalisering van ons netwerk, investeringen in onze mensen op het bureau, investeringen in ons vakblad C. Investeringen op basis van wat leden ons vertellen en op basis van wat er om ons heen gebeurt.

  Lees meer over "En toen werd het stil... heel stil"

 5. De beste stuurlui of... wat we van Jurgen Klopp kunnen leren

  19 maart 2020 - door André Manning - 0 reacties

  Andre Manning blog.jpg

  Getroffen was ik door de blog ‘Wees mild in tijden van crisis’, die Michel van Baal vorige week met ons deelde. Michel werkt als hoofd communicatie en public affairs bij de artsenvereniging KNMG en heeft op dit moment natuurlijk ook te maken met de impact van het coronavirus. De titel van zijn blog zegt genoeg en het onderwerp dat hij aanstipt is iets dat me al een tijd bezighoudt. In toenemende mate vinden we altijd en overal ergens iets van. En waar vroeger alleen het Nederlands elftal gebukt ging onder de meningen van 17 miljoen bondscoaches lijkt dat inmiddels gemeengoed te zijn geworden. En dan met name in tijden of situaties waar het er echt om gaat.

  Lees meer over "De beste stuurlui of... wat we van Jurgen Klopp kunnen leren"

 6. My guilty pleasure

  5 maart 2020 - door André Manning - 0 reacties

  Andre Manning blog.jpg

  Ik moet iets bekennen. Ik heb me de afgelopen weken bijzonder goed vermaakt met de Brazes-perikelen. En niet omdat een van de twee hoofdpersonen André heet of omdat mijn kapster toevallig bij het inmiddels beroemde concert op Curaçao aanwezig was en daar tot in detail over vertelde. Nee, ik vind het gewoon boeiend en vermakelijk. Waar mensen als Johan Derksen of Ruud de Wild op een gegeven moment aangeven er helemaal klaar mee te zijn, mag het van mij nog wel even doorgaan. Is ook niet moeilijk hoor. Vanaf het allereerste nieuws dat ik via mijn mobiele telefoon binnenhaalde, zorgde mijn Google-algoritme er een paar keer per dag voor dat ik volledig op de hoogte was, daar hoefde ik helemaal niets voor te doen. En zo blijf ik op de hoogte en vind het amusant en fascinerend tegelijk om te zien hoe twee mensen letterlijk niet van elkaar af konden blijven, dat allemaal deelden op sociale media en in amper 48 uur alle sporen probeerden te wissen.

  Lees meer over "My guilty pleasure"

 7. Mooi om te zien hoe het communicatieonderwijs blijft veranderen

  18 februari 2020 - door André Manning - 0 reacties

  Andre Manning blog.jpg

  De laatste tijd ben ik in de gelukkige omstandigheid dat ik regelmatig op de communicatieopleiding van een hogeschool of universiteit rondloop. Indien mogelijk, raad ik iedereen in ons vak aan om af en toe tijd door te brengen op een onderwijsinstelling. Om te zien waar ze mee bezig zijn en de energie en het enthousiasme van studenten – onze toekomstige collega’s - te ervaren. 

  Lees meer over "Mooi om te zien hoe het communicatieonderwijs blijft veranderen"

 8. Prikkels – Waar was de communicatieadviseur?

  4 februari 2020 - door André Manning - 0 reacties

  Andre Manning blog.jpg

  Afgelopen week zaten we thuis het journaal van half acht te kijken toen er in het item over de lerarenstaking een commercieel directeur van een vakantiepark voorbijkwam. Trots vertelde hij dat hij handig was ingesprongen op het feit dat veel ouders van de nood een deugd moesten maken.

  Lees meer over "Prikkels – Waar was de communicatieadviseur?"

 9. De kenmerken van een excellente communicatieafdeling

  23 januari 2020 - door André Manning - 0 reacties

  Excellente communicatieafdeling 705x220.jpg

  Het begint inmiddels een mooie traditie te worden aan het einde van het jaar: een CommunicatieCollege van prof. dr. Cees van Riel, inmiddels met emeritaat, die zowel in Nederland als daarbuiten een belangrijke rol heeft gespeeld (en nog steeds speelt) in het denken over reputatiemanagement. Op de laatste woensdag voor de kerstvakantie waren we opnieuw te gast aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

  Lees meer over "De kenmerken van een excellente communicatieafdeling"

 10. Prikkels 66 – Tour d’Amour

  22 januari 2020 - door André Manning - 0 reacties

  Andre Manning blog.jpg

  “Wat doet nou eigenlijk een directeur van Logeion?”, vroeg één van mijn kinderen een tijdje geleden. Niet zo’n rare vraag eigenlijk. Het dwong mij tot een moment van reflectie. Wanneer je naar Logeion kijkt, zie je een vereniging waar inmiddels ruim 4.000 vakgenoten lid van zijn. Dat zijn ze niet zomaar, daar willen ze natuurlijk wel iets voor terug.

  Lees meer over "Prikkels 66 – Tour d’Amour"