Berichten geschreven door André Manning

Weblog

 1. Prikkels - C-day in stadion Galgenwaard?

  26 juni 2019 - door André Manning - 0 reacties

  Andre Manning blog.jpg

  Er zijn ongeveer 110.000 communicatieprofessionals in Nederland. Dat is de uitkomst van een onderzoek van de Hogeschool Leiden en de Hanzehogeschool Groningen. Er zijn in Nederland bijna 8.800 huisartsen, circa 5.400 kappers, ongeveer 9.200 makelaars, ruim 175.000 verpleegkundigen en 250.000 leraren (docenten op de universiteiten buiten beschouwing gelaten). Leuke cijfers die laten zien dat we als communicatieprofessionals een relevante beroepsgroep zijn.

  Lees meer over "Prikkels - C-day in stadion Galgenwaard?"

 2. Prikkels - We openen de zomer met The Big Five

  11 juni 2019 - door André Manning - 0 reacties

  Andre Manning blog.jpg

  Ik kijk uit naar volgende week donderdag 20 juni. Niet omdat het de dag is voordat de zomer officieel begint en ik een weekend naar Schiermonnikoog ga om dat te vieren. Nee, omdat we voor de vijfde keer C-day organiseren. Ieder jaar wordt C-day groter, maar wat belangrijker is:nog beter. Met interessante sprekers op het hoofdpodium, de verkiezing van de Communicatieman/vrouw en het CommunicatieTalent van het Jaar en een middag vol sessies waarbij alle aspecten van ons vak aan bod komen.

  Lees meer over "Prikkels - We openen de zomer met The Big Five"

 3. Prikkels - Pas op, breekbaar

  28 mei 2019 - door André Manning - 0 reacties

  Andre Manning blog.jpg

  Overweldigend, dat is het aanbod van lokaal nieuws in de vier grote steden in Nederland. Overweldigend en tegelijkertijd breekbaar. Dat is de voornaamste conclusie van een twee jaar durend onderzoek van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek (SVDJ), dat een aantal weken geleden in Nieuwspoort werd gepresenteerd. In een goed gevulde zaal werd het onderzoek aan Jan van Zanen, burgemeester van Utrecht, overhandigd. 

  Lees meer over "Prikkels - Pas op, breekbaar"

 4. Prikkels - C-day19; van jeukwoorden tot trollenfabriek, van escape room tot Brexit

  15 mei 2019 - door André Manning - 0 reacties

  Andre Manning blog.jpg

  Nog een paar weken en dan gaan op donderdag 20 juni de deuren van het NBC in Nieuwegein open voor C-day19; in de afgelopen jaren uitgegroeid tot het grootste eendaagse communicatiecongres in Europa. En voor een belangrijk deel georganiseerd door vrijwilligers, natuurlijk ondersteund door het Logeion-bureau en de trouwe partners van Logeion.

  Lees meer over "Prikkels - C-day19; van jeukwoorden tot trollenfabriek, van escape room tot Brexit"

 5. Prikkels - Een grens aan campagnevoeren

  29 april 2019 - door André Manning - 0 reacties

  Prikkels confetti 705x220.jpg

  De laatste weken duiken ze overal op. Afgelopen weekend nog, tijdens Koningsdag, wisten de klimaatactivisten van Extinction Rebellion (XR) de aandacht van publiek en media te trekken door in een stadsgracht te plonzen. En toen een van mijn collega’s op Twitter zijn vraagtekens uitte bij de manier van protesteren kreeg hij virtueel de volle laag.

  Lees meer over "Prikkels - Een grens aan campagnevoeren"

 6. Prikkels - zzp’er of in loondienst; we zijn er voor je

  16 april 2019 - door André Manning - 0 reacties

  Andre Manning blog.jpg

  Onze samenleving en onze economie zijn de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Traditionele loopbanen zoals die van mijn vader, die bijna veertig jaar dezelfde werkgever diende tot hij vervroegd met pensioen ging, komen steeds minder voor. Natuurlijk zijn er nog genoeg mensen die carrière maken bij een en dezelfde werkgever. Maar steeds vaker wordt deze gemaakt via verschillende werkgevers.

  Lees meer over "Prikkels - zzp’er of in loondienst; we zijn er voor je"

 7. Prikkels - It’s the technology stupid

  3 april 2019 - door André Manning - 0 reacties

  Andre Manning blog.jpg

  Soms als ik ergens een gastcollege geef, laat ik een slide zien met daarop de tekst: “Ik was nooit goed in wiskunde dus ben ik maar communicatie gaan doen.” Dat is natuurlijk zwaar aangezet, maar het zorgt er wel voor dat iedereen direct bij de les is. Technologie is onze wereld razendsnel aan het veranderen en is niet meer uit ons leven weg te denken. En dat is vaak ongemerkt gegaan en soms disruptief.

  Lees meer over "Prikkels - It’s the technology stupid"

 8. Prikkels - Alle koeien zijn dieren, maar niet alle dieren zijn koeien

  19 maart 2019 - door André Manning - 0 reacties

  Andre Manning blog.jpg

  Daar moest ik aan denken toen ik afgelopen week een column las van Tom Jan Meeus. De provinciale politiek leeft niet en dat komt volgens hem “omdat provincies en hun politici een ring van communicatieprofessionals om zich heen hebben gebouwd." Vervolgens noemt hij een voorbeeld; dat hij iets van de provincie Noord-Holland moest weten, maar dat ondanks gesprekken met talrijke woordvoerders het antwoord op wat hij moest weten maar niet is gekomen. 

  Lees meer over "Prikkels - Alle koeien zijn dieren, maar niet alle dieren zijn koeien"

 9. Prikkels - #DOESLIEF

  6 maart 2019 - door André Manning - 0 reacties

  Andre Manning blog.jpg

  Voor wie het nog niet wist, eerder deze week is de #DOESLIEF-campagne van Sire gestart. Een interessante campagne waar ook door een aantal Logeion-leden aan is meegewerkt en die gericht is op het terugdringen van onaardig gedrag. Daarbij gaat het niet alleen om de excessen die het nieuws halen, maar meer nog om alledaags onaardig gedrag. Onaardig gedrag waar we allemaal weleens mee te maken hebben; toeschouwers en spelers die scheidsrechters belagen, voordringen bij het instappen in de trein, bumperkleven, een middelvinger opsteken tegen medeweggebruikers of een kassière afsnauwen (en laten we de recente buitensporigheden bij de Intertoys nog maar buiten beschouwing laten). 

  Lees meer over "Prikkels - #DOESLIEF"

 10. Prikkels - Open Deuren

  19 februari 2019 - door André Manning - 1 reactie

  Andre Manning blog.jpg

  Communicatieprofessionals bewegen zich vaak dwars door organisaties heen. Op die manier zijn ze naar mijn mening het meest effectief; samenwerken met een bestuursvoorzitter of de financieel directeur, met de HR-afdeling of de marketingcollega’s of met medisch specialisten, beleidsmakers of productontwikkelaars. De ramen en de deuren van de communicatieafdeling moeten altijd open staan, als ze al niet in een open kantoorruimte zit. Als Logeion moeten we ook voortdurend op zoek zijn naar samenwerking, onze ramen en deuren moeten wagenwijd open staan. Om anderen te ontmoeten en nieuwe geluiden te horen.

  Lees meer over "Prikkels - Open Deuren"