Weblog

Weblog

 1. Prikkels - Het orakel van Grolloo

  11 december 2018 - door André Manning - 0 reacties

  Andre Manning blog.jpg

  Wat hebben Delphi en Grolloo nou met elkaar te maken? Niks zou je zeggen; de twee plaatsen liggen bijna 2700 kilometer uit elkaar en je doet er met de auto toch snel anderhalve dag tot twee dagen over om van de ene plek naar de andere te rijden. Over het ontstaan van het orakel van Delphi gaan verschillende versies de ronde. Het orakel functioneerde volgens de overlevering maar negen maanden per jaar (en dit telkens maar één dag per maand). Tijdens de drie wintermaanden was Apollo afwezig en nam Dionysos de bewaking van het heiligdom over. 

  Lees meer over "Prikkels - Het orakel van Grolloo"

 2. Prikkels - De markt is waar mensen zijn

  26 november 2018 - door André Manning - 0 reacties

  Andre Manning blog.jpg

  Op de Boschdijk in Eindhoven, voor het hoofdkantoor van mijn eerste werkgever Philips, staat een beeld van Frans van Beers genaamd ‘De markt is waar mensen zijn’. Een passende titel voor het bedrijf dat meer dan 120 jaar geleden begon met een lichtfabriekje en vervolgens is uitgegroeid tot een wereldspeler op het gebied van gezondheidszorg. Klanten vind je niet door in je kantoor voor een beeldscherm of in een vergadering te zitten. Alleen wanneer je “buiten” bent, weet je wat er speelt bij je klanten, medewerkers en iedereen die bij je organisatie betrokken is. Dat geldt ook voor Logeion.

  Lees meer over "Prikkels - De markt is waar mensen zijn"

 3. Prikkels - De kunst van het netwerken

  13 november 2018 - door André Manning - 0 reacties

  Andre Manning blog.jpg

  Netwerken zijn zo oud als de mensheid. Toch kwam het begrip netwerksamenleving pas echt in zwang toen de Spaanse socioloog Manuel Castells in 1996, het jaar waarin de eerste smartphone op de markt kwam, voorzag dat we naar een samenleving toegingen waarin iedereen met iedereen verbonden zou zijn. En dit zou grote gevolgen hebben voor onze manier van organiseren en werken. 

  Lees meer over "Prikkels - De kunst van het netwerken"

 4. Prikkels - Arme persvoorlichter

  31 oktober 2018 - door André Manning - 0 reacties

  Andre Manning blog.jpg

  Oei, was ik me daar toch bijna achter mijn computer gekropen om te solliciteren naar een prachtfunctie. Nog geen twee weken geleden werd ik namelijk door een vakgenoot geattendeerd op de vacature ‘persvoorlichter’ bij één van onze regeringspartijen. Maar geen zorgen, ik voldoe helaas niet aan de eisen die aan de functie worden gesteld. De vacature staat nog steeds online, mist kraak en smaak en komt daarom niet in aanmerking voor een column van kantooramazone Japke-d Bouma.

  Lees meer over "Prikkels - Arme persvoorlichter"

 5. Prikkels - De Wereld Draait Door

  16 oktober 2018 - door André Manning - 0 reacties

  Andre Manning blog.jpg

  Dreigt het verstandshuwelijk tussen het Nederlandse bedrijfsleven en de politiek op de klippen te lopen? Dat was de vraag die Pieter Couwenbergh dit weekend in Het Financieele Dagblad stelde naar aanleiding van Unilever’s beslissing om het hoofdkantoor (voorlopig) niet naar Rotterdam te verhuizen en de impact daarvan op de discussie over de besluitvorming over dividendbelasting. En als dat huwelijk dreigt te eindigen, heeft een gebrekkige communicatie daar dan een rol in gespeeld?

  Lees meer over "Prikkels - De Wereld Draait Door"

 6. Prikkels – Obama en Logeion

  2 oktober 2018 - door André Manning - 0 reacties

  Andre Manning blog.jpg

  Obama en Logeion, wat hebben die nou met elkaar te maken? Niet veel, zou een eerste reactie kunnen zijn. Maar vergis je niet, daar kom ik zo op terug. Laat ik ook direct maar met de deur in huis vallen: Obama zal binnenkort niet opgenomen worden in onze programmering. Daar hebben we de financiële middelen niet voor.

  Lees meer over "Prikkels – Obama en Logeion"

 7. Prikkels – Verwarring alom

  18 september 2018 - door André Manning - 0 reacties

  Andre Manning blog.jpg

  Laat ik beginnen met een ‘mea culpa’. We hebben afgelopen week niet duidelijk gecommuniceerd waar we de afgelopen weken zo druk mee bezig zijn geweest: een nieuw online platform voor Logeion-leden. Niet een online platform voor de hele beroepsgroep en ook geen nieuwe ‘communicatie online’. En daar hadden we veel duidelijker in moeten zijn en niet een tweet versturen die verkeerd kon worden geïnterpreteerd. Dan was er geen verwarring ontstaan en was hoon en spot ons misschien bespaard gebleven. 

  Lees meer over "Prikkels – Verwarring alom"

 8. Prikkels – Ze gingen niet

  4 september 2018 - door André Manning - 0 reacties

  Andre Manning blog.jpg

  Vrienden van mijn ouders hadden vroeger op het toilet een moppenboek van Max Tailleur liggen. Toen ik jong was begreep ik negen van de tien moppen eigenlijk niet en kon ik er niet om lachen. Eerlijk gezegd kan ik er nog steeds niet om lachen. Naast de boeken had Max Tailleur ook een heuse geinlijn. Je kon voor een klein bedrag een telefoonnummer bellen en dan hoorde je een krakkemikkig bandje met een mop van Tailleur. Dat heb ik een keer gedaan. Ik was een illusie armer toen ik de vraag hoorde of ik de mop kende van Sam en Moos die naar Parijs gingen? “Ze gingen niet”, en een harde lach volgde.

  Lees meer over "Prikkels – Ze gingen niet"

 9. Prikkels - #enemyofnone

  21 augustus 2018 - door André Manning - 0 reacties

  Andre Manning blog.jpg

  Of ik er blij mee moet zijn of niet, laat ik nu maar even in het midden. Want het is best wel een rare gedachte dat er in 2018 in Amerika, één van de oudste democratieën ter wereld, een campagne voor het belang van vrije media moet worden gevoerd. Toch kon je erop wachten, het moment dat 'fake news' terugslaat.

  Lees meer over "Prikkels - #enemyofnone"

 10. Prikkels - Leiden of lijden

  25 juli 2018 - door André Manning - 0 reacties

  Andre Manning blog.jpg

  Als ik een maand geleden had gevraagd wie Kolinda Grabar-Kitarovic kent, was het aantal mensen dat ‘ja’ had geknikt waarschijnlijk op een hand te tellen. Misschien onze voormalige collega Bianca (toekomstig voorzitter van de congrescommissie), maar heel veel meer zullen het er niet zijn geweest. In nog geen twee weken is dat enorm veranderd. En niet vanwege een uitgekiende mediacampagne, maar vooral omdat ze zo dichtbij zichzelf is gebleven en daarmee ook dichtbij haar landgenoten en anderen, buiten de Kroatische landsgrenzen.

  Lees meer over "Prikkels - Leiden of lijden"