Weblog

Weblog

 1. Prikkels - Open Deuren

  19 februari 2019 - door André Manning - 0 reacties

  Andre Manning blog.jpg

  Communicatieprofessionals bewegen zich vaak dwars door organisaties heen. Op die manier zijn ze naar mijn mening het meest effectief; samenwerken met een bestuursvoorzitter of de financieel directeur, met de HR-afdeling of de marketingcollega’s of met medisch specialisten, beleidsmakers of productontwikkelaars. De ramen en de deuren van de communicatieafdeling moeten altijd open staan, als ze al niet in een open kantoorruimte zit. Als Logeion moeten we ook voortdurend op zoek zijn naar samenwerking, onze ramen en deuren moeten wagenwijd open staan. Om anderen te ontmoeten en nieuwe geluiden te horen.

  Lees meer over "Prikkels - Open Deuren"

 2. Prikkels - De prijs van persvrijheid

  4 februari 2019 - door André Manning - 0 reacties

  Andre Manning blog.jpg

  Afgelopen zondag wonnen de New England Patriots voor de zesde keer de Super Bowl. Een bijzondere prestatie en ze kwamen daarmee op gelijke hoogte met de Pittsburgh Steelers. De wedstrijd was een tegenvaller, maar zal toch de geschiedenis ingaan als gedenkwaardig. Niet omdat er veel mooie passes te zien waren en minder om de live optredens. Het was een actie van de Washington Post die dit weekend opzien baarde.

  Lees meer over "Prikkels - De prijs van persvrijheid"

 3. Prikkels - Boven op een berg in Zwitserland

  22 januari 2019 - door André Manning - 0 reacties

  Andre Manning blog.jpg

  Het is eind januari en het jaarlijkse WEF-circus in Davos is inmiddels weer losgebarsten. Sinds 1971 komt ieder jaar de economische en politieke wereldtop een paar dagen samen in een Zwitsers kuuroord waar gedurende de rest van het jaar amper 12.000 mensen wonen. Dit jaar een World Economic Forum zonder een Amerikaanse president, omdat zijn land in een impasse verkeert. Maar ook bijvoorbeeld zonder de leider van Zimbabwe, die vanwege een licht ontvlambare situatie in zijn thuisland zijn reis naar Davos heeft afgezegd.

  Lees meer over "Prikkels - Boven op een berg in Zwitserland"

 4. Prikkels - Piep piep hallo

  8 januari 2019 - door André Manning - 0 reacties

  Andre Manning blog.jpg

  Dat waren de woorden van een eigenwijs zwart kuikentje dat in mijn jeugd regelmatig op woensdagmiddag op de tv voorbij kwam rennen. En als ik eerlijk ben, was het eigenlijk best wel een irritant kuikentje, dat te veel in het rond liep te piepen en voortdurend om aandacht vroeg. De afgelopen dagen, weken moest ik steeds aan Calimero denken. Ik had een aantal dagen vrij en daarom voldoende tijd om discussies op bijvoorbeeld Twitter te volgen. 

  Lees meer over "Prikkels - Piep piep hallo"

 5. Prikkels - Dylan Haegens gelooft in print, Logeion ook

  27 december 2018 - door André Manning - 0 reacties

  Andre Manning blog.jpg

  Wel eens van Dylan Haegens uit Venray gehoord? Tot een paar dagen geleden had je mij wijs kunnen maken dat het de opvolger van Frenkie de Jong bij Ajax zou zijn. Voor als Frenkie aan het einde van het seizoen (of misschien nog wel eerder) naar een andere Europese topclub vertrekt. Echter, Dylan Haegens blijkt al enige tijd een van de populairste Youtubers van Nederland te zijn (waar was ik al die tijd?) en hij noemt zichzelf geen vlogger, maar maker van sketches.

  Lees meer over "Prikkels - Dylan Haegens gelooft in print, Logeion ook"

 6. Prikkels - Het orakel van Grolloo

  11 december 2018 - door André Manning - 0 reacties

  Andre Manning blog.jpg

  Wat hebben Delphi en Grolloo nou met elkaar te maken? Niks zou je zeggen; de twee plaatsen liggen bijna 2700 kilometer uit elkaar en je doet er met de auto toch snel anderhalve dag tot twee dagen over om van de ene plek naar de andere te rijden. Over het ontstaan van het orakel van Delphi gaan verschillende versies de ronde. Het orakel functioneerde volgens de overlevering maar negen maanden per jaar (en dit telkens maar één dag per maand). Tijdens de drie wintermaanden was Apollo afwezig en nam Dionysos de bewaking van het heiligdom over. 

  Lees meer over "Prikkels - Het orakel van Grolloo"

 7. Prikkels - De markt is waar mensen zijn

  26 november 2018 - door André Manning - 0 reacties

  Andre Manning blog.jpg

  Op de Boschdijk in Eindhoven, voor het hoofdkantoor van mijn eerste werkgever Philips, staat een beeld van Frans van Beers genaamd ‘De markt is waar mensen zijn’. Een passende titel voor het bedrijf dat meer dan 120 jaar geleden begon met een lichtfabriekje en vervolgens is uitgegroeid tot een wereldspeler op het gebied van gezondheidszorg. Klanten vind je niet door in je kantoor voor een beeldscherm of in een vergadering te zitten. Alleen wanneer je “buiten” bent, weet je wat er speelt bij je klanten, medewerkers en iedereen die bij je organisatie betrokken is. Dat geldt ook voor Logeion.

  Lees meer over "Prikkels - De markt is waar mensen zijn"

 8. Prikkels - De kunst van het netwerken

  13 november 2018 - door André Manning - 0 reacties

  Andre Manning blog.jpg

  Netwerken zijn zo oud als de mensheid. Toch kwam het begrip netwerksamenleving pas echt in zwang toen de Spaanse socioloog Manuel Castells in 1996, het jaar waarin de eerste smartphone op de markt kwam, voorzag dat we naar een samenleving toegingen waarin iedereen met iedereen verbonden zou zijn. En dit zou grote gevolgen hebben voor onze manier van organiseren en werken. 

  Lees meer over "Prikkels - De kunst van het netwerken"

 9. Prikkels - Arme persvoorlichter

  31 oktober 2018 - door André Manning - 0 reacties

  Andre Manning blog.jpg

  Oei, was ik me daar toch bijna achter mijn computer gekropen om te solliciteren naar een prachtfunctie. Nog geen twee weken geleden werd ik namelijk door een vakgenoot geattendeerd op de vacature ‘persvoorlichter’ bij één van onze regeringspartijen. Maar geen zorgen, ik voldoe helaas niet aan de eisen die aan de functie worden gesteld. De vacature staat nog steeds online, mist kraak en smaak en komt daarom niet in aanmerking voor een column van kantooramazone Japke-d Bouma.

  Lees meer over "Prikkels - Arme persvoorlichter"

 10. Prikkels - De Wereld Draait Door

  16 oktober 2018 - door André Manning - 0 reacties

  Andre Manning blog.jpg

  Dreigt het verstandshuwelijk tussen het Nederlandse bedrijfsleven en de politiek op de klippen te lopen? Dat was de vraag die Pieter Couwenbergh dit weekend in Het Financieele Dagblad stelde naar aanleiding van Unilever’s beslissing om het hoofdkantoor (voorlopig) niet naar Rotterdam te verhuizen en de impact daarvan op de discussie over de besluitvorming over dividendbelasting. En als dat huwelijk dreigt te eindigen, heeft een gebrekkige communicatie daar dan een rol in gespeeld?

  Lees meer over "Prikkels - De Wereld Draait Door"