Een hbo deeltijdopleiding in 1,5 jaar tijd volgen

Een hbo deeltijdopleiding in 1,5 jaar tijd volgen

10 november 2020 - by Anneke Feddes - 0 comments

Anneke-Feddes-705x220.jpg

In anderhalf jaar tijd een hbo-deeltijd opleiding communicatie voltooien. Dat klinkt pittig en dat is het ook, zo vertelt Anneke Feddes. Dankzij haar werkervaring heeft zij vrijstelling kunnen krijgen voor diverse vakken. Een stevig assessment, aanvullende modules en een afstudeeronderzoek wist zij in deze korte periode te voltooien. Hoe dat eruit zag, lees je in haar verhaal.

“Ik ben zo’n 20 jaar geleden als ‘pr medewerker’ bij Sherpa komen werken en werk er sinds 7 jaar als communicatieadviseur. Sherpa is een zorginstelling in de regio Gooi en Vechtstreek, die mensen met een beperking ondersteunt op het gebied van wonen, werken, leren en vrije tijd. Toen de kinderen groter werden en ik meer dagen ging werken verdiepte ik mij meer in het vak communicatie. Ik startte met NIMA communicatie A en volgde daarna nog een post hbo strategisch communicatie management bij Fontys Hogescholen en online corporate communicatie bij Beeckestijn Business School. Ondanks dat ik al veel ervaring had opgedaan, wilde ik toch graag een complete HBO opleiding volgen om zo mijn ervaring aan te vullen met theoretische kennis.

Ik heb diverse open dagen van hogescholen bezocht en vond bij de Christelijke Hogeschool in Ede een opleiding die paste bij mijn wensen, dat was namelijk een flexibel deeltijdconcept. Ik vond het prettig dat ze bij de opleiding hebben gekeken naar wat ik aanvullend nog nodig heb i.p.v. dat ik het volledige traject moet volgen. Het was een op-maat-gemaakte opleiding dus.

Het eerste half jaar heb ik een assessment gedaan. Hierbij toon je, vanuit casussen uit de praktijk, aan dat je de theorie en praktijk die gevraagd worden in een module al beheerst. Dit vraagt veel verdieping en voorbereiding in de theorie die er in de modules gevraagd wordt. Het was een leerzaam en pittig traject met als resultaat veel vrijstellingen gezien mijn werkervaring. Daarna ben ik gaan afstuderen. Ik heb een kwalitatief onderzoek gedaan naar de communicatie tussen vertegenwoordigers zoals verwanten en ouders en onze zorgorganisatie. Uit eerder kwaliteitsonderzoek kwam naar voren dat op dit vlak verbetering mogelijk is. Ik heb in kaart gebracht hoe we dat kunnen doen. De uitkomsten zijn als het goed is meteen toepasbaar op de werkvloer. Inmiddels heb ik mijn diploma afgelopen zomer in ontvangst mogen nemen”, aldus Anneke Feddes.

Share this post!

Comments

Leave a comment!

Italic en bold

*Dit is italic*, en _dit ook_.
**Dit is bold**, en __dit ook__.

Links

Dit is een link naar [Procurios](http://www.procurios.nl).

Lijsten

Een lijst met bullets kan worden gemaakt met:
- Min-tekens,
+ Plus-tekens,
* Of een asterisk.

Een genummerde lijst kan worden gemaakt met:
1. Lijst-item nummer 1.
2. Lijst-item nummer 2.

Quote

Onderstaande tekst vormt een quote:
> Dit is de eerste regel.
> Dit is de tweede regel.

Code

Er kan een blok met code worden geplaatst. Door voor de tekst vier spaties te plaatsen, ontstaat een code-block.