Blog van de voorzitter: Wie wordt boos na boeren en bouwers?

Blog van de voorzitter: Wie wordt boos na boeren en bouwers?

30 oktober 2019 - by Wieneke Buurman - 0 comments

Wieneke-705x220-def.jpg

Boos worden en het Malieveld volzetten met voertuigen loont. De boeren kregen onmiddellijk hun zin: minister Schouten liet op het Malieveld weten dat de veestapel niet zou worden gehalveerd. De bouwers kregen nog sneller hun zin. Drie dagen voordat kiepwagens en graafmachines op het grasveld verschenen, communiceerde staatssecretaris van Veldhoven dat het RIVM zou worden gevraagd om te onderzoeken of de norm voor P-FAS (uiterst schadelijke stoffen voor flora, fauna en de mens) kon worden verruimd.

‘Zeer zorgwekkend’ noemde de voorzitter van het MKB de P-FAS-stoffen. Een dag voor de acties kwam de mededeling dat de staat de kosten zou dragen als bouwmedewerkers (gedeeltelijk) werkloos zouden worden door het stilleggen van bouwprojecten. En dat het kabinet overlegt wat er aan het stikstofprobleem kan worden gedaan.

Waarom communiceerde het kabinet al voor de bouwacties? In de hoop dat de acties afgelast zouden worden, zodat er niet weer foto’s van boze Nederlanders de wereld rond zouden gaan? In ieder geval: Beste beroepsgroepen van Nederland, wil je iets gedaan krijgen van het kabinet? Hup naar Den Haag! Dus mensen uit de zorg, ga met vrachtwagens, motoren en ambulances naar het Malieveld. Dat is veel effectiever dan staken. De gevraagde salarisverhoging hebben jullie dan zo voor elkaar.

Share this post!

Comments

Leave a comment!

Italic en bold

*Dit is italic*, en _dit ook_.
**Dit is bold**, en __dit ook__.

Links

Dit is een link naar [Procurios](http://www.procurios.nl).

Lijsten

Een lijst met bullets kan worden gemaakt met:
- Min-tekens,
+ Plus-tekens,
* Of een asterisk.

Een genummerde lijst kan worden gemaakt met:
1. Lijst-item nummer 1.
2. Lijst-item nummer 2.

Quote

Onderstaande tekst vormt een quote:
> Dit is de eerste regel.
> Dit is de tweede regel.

Code

Er kan een blok met code worden geplaatst. Door voor de tekst vier spaties te plaatsen, ontstaat een code-block.