Prikkels - C-day in stadion Galgenwaard?

Prikkels - C-day in stadion Galgenwaard?

26 juni 2019 - by André Manning - 0 comments

Andre Manning blog.jpg

Er zijn ongeveer 110.000 communicatieprofessionals in Nederland. Dat is de uitkomst van een onderzoek van de Hogeschool Leiden en de Hanzehogeschool Groningen. Er zijn in Nederland bijna 8.800 huisartsen, circa 5.400 kappers, ongeveer 9.200 makelaars, ruim 175.000 verpleegkundigen en 250.000 leraren (docenten op de universiteiten buiten beschouwing gelaten). Leuke cijfers die laten zien dat we als communicatieprofessionals een relevante beroepsgroep zijn.

Volgens het onderzoek houden communicatieprofessionals zich bezig met een grote verscheidenheid aan communicatiefuncties; van webredactie tot interne communicatie, van journalistiek tot (publieks)voorlichting en van reclame tot community management. Om een theoretisch gefundeerde meting te realiseren hebben de onderzoekers van eerder genoemde hogescholen gekozen voor het klassieke SMCR-model van David Berlo (1960), in het Nederlands bekend als Zender-Boodschap-Medium-Ontvanger (ZBMO). Het onderzoek telt mensen als communicatieprofessional die tenminste 12 uur per week betaald worden om voor organisaties invulling te geven aan ZBMO-ketens. En dan kom je uit op een groep van ongeveer 110.000 communicatieprofessionals.

De cijfers laten zien dat we als communicatieprofessionals een beroepsgroep zijn die om meerdere redenen relevant is. En een beroepsgroep waar je als beroepsvereniging je best voor moet doen om relevant te zijn en te blijven. Om ons vak verder te helpen en om de individuele professionals te helpen zich te blijven ontwikkelen. Dat doen we, samen met onze leden en niet-leden, op verschillende manieren; ruim zestig evenementen per jaar gericht op professionele verdieping en verbreding, zes keer per jaar een vakblad C en een Centrum Strategische Communicatie met een bijzonder hoogleraar Strategische Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam.

Er zijn ongeveer 110.000 communicatieprofessionals in Nederland. Daarvan waren er vorige week 800 op een indrukwekkende C-day. En stel je nou eens voor dat volgend jaar, op 16 juni 2020, niet 1 procent van deze groep naar C-day komt maar 10 procent. Dan moeten we wellicht stadion Galgenwaard als locatie kiezen…

Share this post!

Comments

Leave a comment!

Italic en bold

*Dit is italic*, en _dit ook_.
**Dit is bold**, en __dit ook__.

Links

Dit is een link naar [Procurios](http://www.procurios.nl).

Lijsten

Een lijst met bullets kan worden gemaakt met:
- Min-tekens,
+ Plus-tekens,
* Of een asterisk.

Een genummerde lijst kan worden gemaakt met:
1. Lijst-item nummer 1.
2. Lijst-item nummer 2.

Quote

Onderstaande tekst vormt een quote:
> Dit is de eerste regel.
> Dit is de tweede regel.

Code

Er kan een blok met code worden geplaatst. Door voor de tekst vier spaties te plaatsen, ontstaat een code-block.