Blog van de Voorzitter: Zijn mannen dominant in het communicatievak?

Blog van de Voorzitter: Zijn mannen dominant in het communicatievak?

3 april 2019 - by Wieneke Buurman - 2 comments

Wieneke-705x220-def.jpg

Communicatie is een vak vol vrouwen, maar mannen domineren. Aan die stelling besteedde Adformatie onlangs aandacht. Maar is dat ook zo? Met de eerste helft van de stelling zal iedereen het eens zijn, in die zin, dat er meer vrouwen dan mannen in ons mooie vak werken. De meeste adviseurs, creatieven, projectleiders, zijn vrouw. Het is een iets ander beeld als je kijkt naar woordvoerders of collega’s die zich op het digitale of social mediavlak begeven.

Maar de eindverantwoordelijke functies, zijn dat echt meer mannen? Een snelle, onvolledige rondgang: KLM vrouw, Schiphol man. Shell vrouw, KPN man. Randstad vrouw, Politie vrouw, Alliander vrouw, Friesland Campina vrouw, Tennet man. De vier grote gemeenten: 2 vrouwen en 2 mannen. De vijf ziekenhuizen die ik ken: 2 mannen en 3 vrouwen. Bij de ministeries zijn inderdaad de meeste directeuren mannen.  Ook in de bureauwereld zijn er veel eindverantwoordelijke mannen, maar is ook een aantal vrouwen. Onze eigen hoogleraar was een vrouw, maar is nu een man. Directeur Logeion André is, inderdaad, een man en ja, ik ben een vrouw. Mijn inschatting is dat het redelijk in evenwicht is. Wel is het zo dat communicatiedirecteuren bijna altijd aan een man rapporteren: in de boardroom zijn vrouwen nog steeds zwaar ondervertegenwoordigd. Maar dat is een ander verhaal.

Share this post!

Comments

  1. JanJan Wrote on 4 april 2019 om 10:13:52

    Met dominant wordt wellicht niet het aantal bedoeld maar houding en gedrag.

  2. Martijn GortMartijn Gort Wrote on 4 april 2019 om 14:58:34

    Leuk om te lezen. Bij Koninklijke Visio is de situatie niet in lijn met de stelling. We hebben een vrouwelijke leidinggevende en een vrouwelijk lid van de raad van bestuur als eindverantwoordelijke. Wel zitten er duidelijk meer vrouwen in het team, maar er zijn inmiddels genoeg mannen bij gekomen voor het evenwicht.

Leave a comment!

Italic en bold

*Dit is italic*, en _dit ook_.
**Dit is bold**, en __dit ook__.

Links

Dit is een link naar [Procurios](http://www.procurios.nl).

Lijsten

Een lijst met bullets kan worden gemaakt met:
- Min-tekens,
+ Plus-tekens,
* Of een asterisk.

Een genummerde lijst kan worden gemaakt met:
1. Lijst-item nummer 1.
2. Lijst-item nummer 2.

Quote

Onderstaande tekst vormt een quote:
> Dit is de eerste regel.
> Dit is de tweede regel.

Code

Er kan een blok met code worden geplaatst. Door voor de tekst vier spaties te plaatsen, ontstaat een code-block.