Blog van de Voorzitter: Bij provinciale verkiezingen horen debatten over provinciale onderwerpen

Blog van de Voorzitter: Bij provinciale verkiezingen horen debatten over provinciale onderwerpen

20 maart 2019 - by Wieneke Buurman - 1 comment

Wieneke-705x220-def.jpg

20 maart, de dag van waterschaps- en provinciale verkiezingen. Wie met belangstelling voor deze verkiezingen uitkeek naar het lijsttrekkersdebat op NPO 1 op de avond ervoor, werd teleurgesteld. Uitsluitend landelijke lijsttrekkers discussieerden over landelijke onderwerpen. Met uitzondering wellicht van de Partij van de Dieren, die een stelling over megastallen had ingebracht.

Het debat was een herhaling van het debat dat aan het begin van de campagnes werd gevoerd: dezelfde mensen, dezelfde onderwerpen: zorg, klimaat, immigratie, inkomensverdeling. Uit straatinterviews bleek de afgelopen dagen dat mensen bij het bepalen van hun stem toch vooral naar hun provincie kijken en naar de onderwerpen die daar spelen. Speel daar dan ook bij de lijsttrekkersdebatten op in, beste NPO. Zoek provinciale lijsttrekkers en laat die over provinciale onderwerpen discussiëren. Werk samen met regionale omroepen aan een serie debatten in iedere provincie en laat de winnaars daarvan in het lijsttrekkersdebat op de avond voor de verkiezingen met elkaar debatteren. Dat spreekt kiezers en kijkers veel meer aan.

Share this post!

Comments

  1. Ben van der SchaafBen van der Schaaf Wrote on 20 maart 2019 om 17:14:50

    Het is toch al heel lang bekend dat mensen kiezen op basis van hun indrukken van de landelijke politiek. Kiezers weten echt niet waar plaatselijke en regionale politici voor staan. Dat kunnen wij betreuren, maar het is niet anders. Politieke partijen weten dat en handelen daar naar door hun landelijke vertegenwoordigers naar voren te schuiven, elke keer weer.

Leave a comment!

Italic en bold

*Dit is italic*, en _dit ook_.
**Dit is bold**, en __dit ook__.

Links

Dit is een link naar [Procurios](http://www.procurios.nl).

Lijsten

Een lijst met bullets kan worden gemaakt met:
- Min-tekens,
+ Plus-tekens,
* Of een asterisk.

Een genummerde lijst kan worden gemaakt met:
1. Lijst-item nummer 1.
2. Lijst-item nummer 2.

Quote

Onderstaande tekst vormt een quote:
> Dit is de eerste regel.
> Dit is de tweede regel.

Code

Er kan een blok met code worden geplaatst. Door voor de tekst vier spaties te plaatsen, ontstaat een code-block.