Blog van de Voorzitter: Schokkende beelden illustreren mediabeleid Witte Huis

Blog van de Voorzitter: Schokkende beelden illustreren mediabeleid Witte Huis

27 november 2018 - door Wieneke Buurman - 0 reacties

Wieneke-705x220-def.jpg

Voor communicatieprofessionals zijn het schokkende beelden. Je hebt ze vast gezien, want ze zijn de hele wereld overgegaan. Op een persconferentie stelt Jim Acosta van CNN president Trump een aantal vragen over de migrantenkaravaan die vanuit Zuid-Amerika de Verenigde Staten wil binnenkomen. Trump raakt geïrriteerd en maakt de verslaggever uit voor een ‘rude, terrible person’. Acosta vraagt door. Ondertussen komt er een persmedewerker van het Witte Huis aangelopen. 

Trump zegt dat Acosta mensen ‘horrible’  behandelt. De persmedewerker wil de microfoon uit de handen van Acosta trekken. Maar Acosta verontschuldigt zich dat hij nog niet klaar is, houdt de microfoon vast en stelt een volgende vraag. De persmedewerker knielt naast hem. Trump raakt verder geïrriteerd en roept ‘ That’s enough!’ De persmedewerker staat op en trekt de microfoon uit de handen van de verslaggever.

Trump-aanhangers zien hier vast een daadkrachtige president die het niet pikt dat een verslaggever hem niet laat uitpraten. Communicatieprofessionals zien hier iets heel anders: de vrije media wordt de mond gesnoerd door een president met een bijzondere kijk op de wereld. De beelden maken diepgravende analyses overbodig: dit geeft precies de visie van het Witte Huis op de rol van de media weer. Acosta’s perspas werd ingenomen. Een week later kreeg hij die, na veel rumoer in de media, weer terug. Maar journalisten mogen voortaan tijdens persconferenties nog maar één vraag per keer stellen.

Deel dit bericht

Reacties

Plaats een reactie

Italic en bold

*Dit is italic*, en _dit ook_.
**Dit is bold**, en __dit ook__.

Links

Dit is een link naar [Procurios](http://www.procurios.nl).

Lijsten

Een lijst met bullets kan worden gemaakt met:
- Min-tekens,
+ Plus-tekens,
* Of een asterisk.

Een genummerde lijst kan worden gemaakt met:
1. Lijst-item nummer 1.
2. Lijst-item nummer 2.

Quote

Onderstaande tekst vormt een quote:
> Dit is de eerste regel.
> Dit is de tweede regel.

Code

Er kan een blok met code worden geplaatst. Door voor de tekst vier spaties te plaatsen, ontstaat een code-block.