Prikkels – Obama en Logeion

Prikkels – Obama en Logeion

2 oktober 2018 - door André Manning - 0 reacties

Andre Manning blog.jpg

Obama en Logeion, wat hebben die nou met elkaar te maken? Niet veel, zou een eerste reactie kunnen zijn. Maar vergis je niet, daar kom ik zo op terug. Laat ik ook direct maar met de deur in huis vallen: Obama zal binnenkort niet opgenomen worden in onze programmering. Daar hebben we de financiële middelen niet voor.

Ik moest eraan denken toen ik dit weekend een kort verslagje las van de bijeenkomst in Amsterdam waar de voormalige president van de Verenigde Staten een uur lang werd geïnterviewd door Ben Tiggelaar. Via mijn LinkedIn-, Twitter- en Facebook-account werd ik afgelopen vrijdag bijna iedere minuut op de hoogte gehouden door collega’s, vrienden en vakgenoten die een kaartje hadden weten te bemachtigen. Eerst de foto’s van een lege zaal, daarna de foto’s van een halfvolle zaal en vervolgens de foto’s van Obama op het podium (in sommige gevallen als achtergrond van een selfie). Indrukwekkend en zonder er echt bij te zijn, was ik er toch een beetje bij. En zoals ze dat in Amerika zeggen, misschien wel 'only one handshake away' van Obama.

In hetzelfde verslagje in het Financieele Dagblad kwam een bezoeker aan het woord die hartstikke enthousiast vertelde over wat Obama gedurende het uur allemaal had gezegd en wat het meeste indruk had gemaakt. En verdorie, welke anekdote kwam daar voorbij? Obama vertelde over de honderden brieven die hij dagelijks ontving en waarvan iedere dag een selectie van tien brieven werd gemaakt. Deze schrijvers werden persoonlijk beantwoord of werden later hoofdpersoon of bijfiguur in de een van de vele (publieke) optredens van Obama.

Maar waar had ik die anekdote nou eerder gehoord? Juist ja, vorig jaar juni op C-DAY. Onze hoofdspreker was Cody Keenan, de voormalige speechschrijver van Obama. De honderden brieven, de tien brieven die werden geselecteerd; dezelfde anekdote die afgelopen vrijdag door Obama werd verteld, was een jaar geleden ook te horen op C-DAY. Obama en C-DAY, ze zijn inderdaad 'only one handshake away'.

Deel dit bericht

Reacties

Plaats een reactie

Italic en bold

*Dit is italic*, en _dit ook_.
**Dit is bold**, en __dit ook__.

Links

Dit is een link naar [Procurios](http://www.procurios.nl).

Lijsten

Een lijst met bullets kan worden gemaakt met:
- Min-tekens,
+ Plus-tekens,
* Of een asterisk.

Een genummerde lijst kan worden gemaakt met:
1. Lijst-item nummer 1.
2. Lijst-item nummer 2.

Quote

Onderstaande tekst vormt een quote:
> Dit is de eerste regel.
> Dit is de tweede regel.

Code

Er kan een blok met code worden geplaatst. Door voor de tekst vier spaties te plaatsen, ontstaat een code-block.