Blog van de voorzitter: Lust en perikelen

Blog van de voorzitter: Lust en perikelen

2 oktober 2018 - by Wieneke Buurman - 1 comment

wieneke705x220.jpg

Ellie Lust is weg als woordvoerder bij de Amsterdamse politie. Ze is niet vrijwillig vertrokken. Haar vertrek houdt de gemoederen aardig bezig. Zelf is Ellie 'boos en verdrietig' en voelt ze zich 'niet integer behandeld'. Is haar vertrek terecht?

Volgens de politie moest Ellie weg, omdat haar televisiewerk niet langer te combineren viel met het woordvoerderschap. En daar is wat voor te zeggen. Een woordvoeder is het gezicht en de stem van een organisatie. Wat zij (m/v) doet als nevenfuncties of in haar vrije tijd, straalt af op die organisatie als dat zichtbare activiteiten zijn. Dat kan de organisatie verder helpen, als dat past bij positionering of andere ambities. Of een programma als ‘Wie is de Mol’ bij de ambities van de Amsterdamse politie past, kun je je afvragen.

Als boegbeeld van diversiteit bij de politie vervulde Ellie een prima rol. Maar er moet een goede balans zijn tussen inzet voor de eigen job en inzet voor andere activiteiten. Als je kijkt op de site van Ellie zie je dat ze behalve voor tv-werk ook te boeken is als spreker, dagvoorzitter en trainer via haar manager en die is vast niet van de politie. Dat is een behoorlijke workload naast tv-werk en woordvoerderschap. Het zou zomaar kunnen dat die balans naar de verkeerde kant is doorgeslagen bij Ellie.

Share this post!

Comments

  1. C. den BakkerC. den Bakker Wrote on 2 oktober 2018 om 16:44:08

    Een woordvoerder is de spreekbuis van een organisatie en is daaraan ondergeschikt, om het maar in ambtelijke termen te verwoorden. Het gaat om de boodschap die jouw organisatie te vertellen heeft. Natuurlijk kan je daardoor bekend worden, maar dan altijd gekoppeld aan de organisatie.Als je groter wordt dan je functie, is het tijd om te stoppen.
    Ellie gebruikte haar functie als woordvoerder mijns inziens teveel als middel voor een andere (tv) carrière. Dat de Amsterdamse politie haar dus voor de keus stelde zal iedereen die in het vak zit begrijpen.
    Ze hoefde overigens niet weg bij de politie. Ze kon een andere minder zichtbare functie krijgen, maar dat heeft ze geweigerd. Volgens haar leidinggevende was er zelfs een terugkeergarantie mogelijk als zij helemaal weg zou gaan. Ook dat heeft ze geweigerd.
    Toen ik in 2000 werd aangenomen als landelijk woordvoerder bij de Nederlandse politie, werd direct al gemeld dat persoonlijke profilering (gelet op het optreden van Klaas Wilting destijds) niet gewenst was. En terecht.

Leave a comment!

Italic en bold

*Dit is italic*, en _dit ook_.
**Dit is bold**, en __dit ook__.

Links

Dit is een link naar [Procurios](http://www.procurios.nl).

Lijsten

Een lijst met bullets kan worden gemaakt met:
- Min-tekens,
+ Plus-tekens,
* Of een asterisk.

Een genummerde lijst kan worden gemaakt met:
1. Lijst-item nummer 1.
2. Lijst-item nummer 2.

Quote

Onderstaande tekst vormt een quote:
> Dit is de eerste regel.
> Dit is de tweede regel.

Code

Er kan een blok met code worden geplaatst. Door voor de tekst vier spaties te plaatsen, ontstaat een code-block.